Sport

A győztes úton maradna a SZEOL

A győztes úton maradna a SZEOL

2018. augusztus 10., péntek
A győztes úton maradna a SZEOL

A múlt heti Szentlőrinc elleni hazai győzelme után, a Budapest Honvéd második csapatát is két vállra fektetné Siha Zsolt együttese.

Villámrajtot vett a SZEOL az NB III Közép csoportjában,

ugyanis az első fordulóban, már negyed óra után két góllal vezettek a kék-feketék a Szentlőrinc ellen. A lendületes szegedi kezdést követően kiegyenlítetté vált a küzdelem, komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott már kialakítani a folytatásban, így végül 2-0-s SZEOL sikerrel zárult a találkozó. Siha Zsolt tanítványai vasárnap a Kispest fakó ellen lépnek pályára a csepeli stadionban. A második számú csapatok esetében mindig nehéz megjósolni, hogy milyen erőt képviselnek valójában, mivel hétről hétre más összeállításban lépnek pályára. A tavalyi szezonban - 15 ponttal a SZEOL mögött - a 9. helyen zártak Pisont István tanítványai. A Siha-legénység az előző idényben oda-vissza verte a kispesti gárdát. Nem lesz könnyű dolga vasárnap a SZEOL-nak, ugyanis az első fordulóban Iváncsán, közel 70 percig csak egygólos hátrányban volt a Budapest Honvéd II., igaz, végül 3-0-s hazai győzelemmel zárult a találkozó. A Szentlőrinc ellen mutatott szervezett játék, ugyanakkor bizakodásra adhat okot szegedi oldalon.

A rutin a SZEOL mellett szól

- Nehéz meccsre számítok, biztos vagyok benne, hogy teljesen más lesz, mint amilyen a Szentlőrinc elleni volt. Olyan csapat ellen játszunk, amelynek a nagy része 2000, vagy 2001-es születésű, utánpótlásból frissen felkerült fiatalokból áll. Biztos, hogy tudnak futballozni, lesz bennük lendület, nem fognak elfáradni, ugyanakkor a rutin mellettünk szól. Bízom benne, hogy ponttal vagy pontokkal tudunk távozni a fővárosból. – nyilatkozta portálunknak Siha Zsolt, a SZEOL SC vezetőedzője.

Siha Zsolt szerint, a rutin a csapata mellett szól. (Fotó: Archív)

Az agresszivitás lehet a kulcs

A két csapat legutóbbi összecsapásán Kéri Tamás duplájának köszönhetően, 2-0-s szegedi siker született.

A 27 esztendős szélső most egy győzelmet jelentő gólpasszal is elégedett lenne. - Egy hasonló eredménnyel elégedett lennék, mint amilyennel a legutóbbi Kispest elleni összecsapásunk zárult. Az akkor mutatott egészséges agresszivitásunk lehet a kulcs most is. Ez már a védjegyünké vált az utóbbi időben, és ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az utóbbi öt bajnoki meccsünkön, győztesen hagytuk el a pályát. Remélem ezt a fajta hozzáállásunkat meg tudjuk tartani a bajnokság végéig és akkor elérhetjük a kitűzött célunkat. A magam részéről egy győztes gólpasszal elégedett lennék. Egyértelműen a három pontért utazunk Csepelre! – fogalmazott Kéri.

Kéri Tamás legutóbb kétszer is betalált a Kispest fakó kapujába. (Fotó: Kocsis Alíz)

Nem becsülik le az ellenfelet

Góllal debütált a Szentlőrinc ellen a SZEOL egyik nyári szerzeménye, Pócs Tamás. A harcias támadó a múlt hetihez hasonló, győzelemre törő játékot vár a csapatától. - Az NB III-ban minden mérkőzés nehéz. Nem becsülhetjük le az ellenfelet, ugyanolyan akarattal és alázattal kell pályára lépnünk, mint eddig. A Honvéd II. ellen is győzelemre játszunk, ezért biztos vagyok benne, hogy mindenki odateszi majd magát vasárnap. –

nyilatkozta Pócs, a SZEOL SC Facebook-oldalának.

NB III Közép csoport 2. forduló

Budapest Honvéd – MFA II. – SZEOL SC

Vasárnap 17.00 Csepel, Csepeli Stadion. Vezeti: Juhász Dávid (Imrő János, Molnár István).  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.