Novemberi Szerencsenapok Extra

Kéri volt a nyerő ember – SZEOL – Honvéd II. 2-0 + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívül harcias és fegyelmezett játékának köszönhetően, itthon tartotta a három pontot a Siha-legénység a Kispest fakó ellen.

A találkozó beharangozóját itt olvashatja.

Négy nyeretlen mérkőzést követően mindenképpen szerette volna megtörni rossz szériáját a SZEOL. Ennek szellemében már a mérkőzés elején Tomisics révén könnyen két gólos előnybe kerülhetett volna a Tisza-parti gárda, azonban a szerb játékos nem tudott a kapuba találni. A vendégek részéről csak Kabangu képviseltette magát az NB I-es csapattól, a kongói támadó viszont nem tudott túl járni őrzői eszén – csak helyzetekig jutott, gólig nem-.  Húsz percet követően aztán megtört a jég és a hazaiak talán legtechnikásabb játékosa – Kéri Tamás – egy rendkívül okos góllal megszerezte a vezetést csapata számára. A gól utáni sokkból nem is tudtak igazán felocsúdni Pisont István tanítványai, ugyanis tíz perccel később megduplázta góljai számát Kéri, és ezzel – mint később kiderült- beállította a találkozó végeredményét.

NB III Közép csoport, 17. forduló

SZEOL SC – Budapest Honvéd-MFA II. 2 – 0 (2-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Pogonyi Ferenc, Belicza Bence Péter).
SZEOL: Leindler – Kormányos, Rácz, Forró, Grünvald, Kéri, Ondrejó, Lévai, Göncző (Benkő, 87′), Tomisics (Bozóki, 84′), Péter (Varga B., 88′). Edző: Siha Zsolt.
Honvéd II.: Berla – Fehér, Erdélyi, Hegedűs, Király, Horváth (Kovács N., 67′), Stoiacovici (Pisont, 62′), Kabangu, Májer, Bíró (Tömösvári, 56′), Herjeczki. Edző: Pisont István.
Gól: Kéri (19′, 31′)

Siha Zsolt: – A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk, rengeteg helyzetünk volt. Nem gondoltam, hogy ennyire jól fogunk játszani, de győzelmünk annak tudatában még örömtelibb, hogy NB I-ben bemutatkozott játékosok voltak az ellenfélnél. Nem szállunk el ettől a sikertől, viszont erőt merítünk belőle, ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. 

Online tudósításunk a mérkőzésről:

93. perc: Hanyecz Bence lefújja a találkozót. Kéri Tamás két remekbe szabott góljával megtörte rossz sorozatát a SZEOL.

91. perc: Kovács Nikolasz tette próbára Leindlert, a mai napon azonban nem lehet túl járni a szegedi hálóőr eszén.

90. perc: Még egy sárga lap a végére melyet Grünwald kap mezhúzásért.

89. perc: Kihasználja utolsó cseréjét is Siha mester: Péter Antal helyére Varga Boldizsár érkezik.

87. perc: Újabb csere a hazaiaknál: Göncző helyére Benkő áll be.

85. perc: Siha Zsolt először változtat a mai mérkőzésen: Bozóki érkezik Tomisics helyére a SZEOL-ba.

84. perc: Kabangu tíz méterről leadott lövése mintha Grünwald kezén változtatott volna irányt, Hanyecz játékvezető azonban nem ítél büntetőt.

82. perc: Tömösvári próbálkozása után kirúgással folytatódhat a mérkőzés.

81. perc: Rendkívül harciasan játszik ma a szegedi csapat, szemmel láthatóan nem ízlik a kispestieknek a hazaiak stílusa.

79. perc: Péter remekül fedezte a labdát, majd kiugratta Gönczőt, aki az alapvonalról Kérinek centerezett, a szélső elől azonban az utolsó pillanatban menteni tudott Fehér.

76. perc: Mezőnyben a párharcok többségét a SZEOL nyeri, ennek is köszönhető, hogy nem tud igazi helyzetbe kerülni a vendég csapat.

74. perc: Áll a játék: Péter Antalt kell ápolni.

70. perc: Pisont Patrik ívelt Kabangu felé, Leindler viszont résen volt, és elhalászta a csatár elől a labdát.

69. perc: Göncző ellenállhatatlanul sprintelt el a baloldalon – még lerántani sem lehetett – majd gyönyörűen játszotta meg Pétert, aki átvette a labdát, majd rálőtte, lövését viszont lábbal hárította Berla.

66. perc: Kihasználja harmadik – és egyben utolsó – cserelehetőségét is Pisont: Kovács Nikolasz érkezik Horváth Csanád helyére.

67. perc: Kormányos szabálytalankodott tizennyolc méterre a kaputól. Kecsegtető helyről járt szabadrúgás a Honvédnak, Horváth lövése azonban elakadt a sorfalban.

65. perc: Az első játékrészre jellemző lüktető iram alábbhagyott a második félidőre.

62. perc: Újabb csere a vendégeknél: Stoiacovici hagyja el a pályát – Pisont Patrik folytatja a helyén.

60. perc: Egy szögletet követően Göncző próbálkozott a kígyótérről, lövése viszont méterekkel elkerülte a kaput.

56. perc: Kabangu kapott labdát a tizenhatoson belül, Rácz szorításában azonban nem tudott kapura fordulni vele, így lekészítette Hegedűsnek, aki viszont fölé lőtt.

53. perc: Cserére szánja el magát Pisont István: Tömösvári érkezik Bíró helyére.

49. perc: Májer beadását követően Rácznak kellett csukafejessel tisztáznia.

48. perc: Nagyon agresszíven letámad a SZEOL, nem hagyják érvényesülni a vendégeket.

47. perc: Kabangu fejelt tíz méterről – Leindlernek nem okozott gondot.

A csapatok megérkeztek a folytatásra.

46. perc: A játékvezető véget vet az első játékrésznek. Kéri Tamás duplájával 2-0-ra vezet a SZEOL 45 percnyi játékot követően.

45. perc: A sokadik száz százalékos helyzetét hagyja ki a SZEOL!. Ezúttal Ondrejó próbálkozhatott a tizenegyes pont magasságából szemben a kapuval, lövése viszont legalább négy méterrel mellé ment.

44. perc: Egy beadást követően nem tudott rendesen felszabadítani a szegedi védelem és Herjeczki elé került a labda, aki kiszorított helyzetből leadott lövésével megtornásztatta Leindlert.

40. perc: Kis híján öngól született! Kormányos ért bele rendkívül szerencsétlenül a labdába, majd Leindlernek kellett bravúrt bemutatnia.

Péter Antal a védője szorításában.

39. perc: Egy végletekig kijátszott akciót követően Grünwald lőtte be élesen a kapu elé a labdát, Péter Antal azonban közvetlen közelről az üres kapu fölé lőtt.  Mentségére szóljon, hogy a partjelző már lest jelzett.

37. perc: Májer próbálkozott távolról, lövése nyomán azonban egy szegedinek sem emelkedett meg a pulzusa.

36. perc: A mérkőzés első sárga lapját Forró Attila kapja.

34. perc: Egy szerencsétlenül sikerült felszabadítást követően, Májer iramodott meg a baloldalon, majd Kabangut játszotta meg, az afrikai csatár azonban öt méterről Leindler kezébe lőtte a labdát.

33. perc: Stoiacovici távoli lövése legfeljebb az Izabella hídon haladónak okozhatott némi izgalmat.

Kéri második gólja.

31. perc: GÓÓÓÓL! Ismét Kéri Tamás volt eredményes – egy szép szólót követően tizenegy méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

 

30. perc: Szépen körbejáratták a hazaiak a labdát a kispesti tizenhatos előterében, majd Grünwald a kapu előterébe ívelt, Tomisics azonban mellé csúsztatta a labdát.

28. perc: Stoiacovici fölé lőtte a szabadrúgást.

27. perc: Kéri szabálytalankodott Herjeczkivel szemben – húsz méterről járhat, viszonylag jó szögből szabadrúgás a kispestieknek.

25. perc: Lévai gondolt egy merészet, majd negyvenről rálőtte, a labda viszont messze elszállt a kapu fölött.

Kéri fogadja a társak gratulációit.

22. perc: Erdélyi Botond verekedte be magát a büntetőterületen belülre, Ondrejó azonban tanárian elcsente tőle a labdát.

20. perc: GÓÓÓÓÓL! Méghozzá egy milyen okos gól! Kéri ment el a jobb oldalon őrzője mellett, majd egy lövőcsellel becsapta a kapust, és a rövid sarokba begurította a labdát!

18. perc: Göncző rázta le egy testcsellel Horváthot, majd Tomisicsnek passzolt, aki ajtó ablak helyzetben Berlába lőtte a labdát.

16. perc: Péter mélységi indítását követően Kormányos tekerhette be a tizenhatoson belülre a labdát, beadása azonban elszállt a szegedi támadók feje fölött.

14. perc: Kéri húsz méterről leadott lövése messze elkerülte a kaput.

11. perc: Ismét közel járt a gólszerzéshez a SZEOL! Péter ugratta ki a szélen futó Tomisicset, aki az alapvonalról visszakanyarította a labdát társa fejére, a támadó azonban nem tudta jól megfejelni azt.

8. perc: Az elmúlt percekben a középpályán folyt a játék – egyik csapat sem tudott helyzetbe kerülni.

6. perc: Hatalmas helyzet maradt ki! Ondrejó végezhetett el szabadrúgást negyven méterről, és a kapu elé ívelte a labdát, Rácz Tomisics elé tálalt, a szegediek tízese azonban közvetlen közelről a kapusba lőtte a játékszert.

3. perc: Az első szegedi szögletet követően Göncző elé pattant a játékszer, akinek a lövése gyengére sikeredett, így Berla könnyű szerrel hárított.

1. perc: A kispestiek kezdték a találkozót, és már az első előreívelésüket követően Forrónak kellett egy csukafejessel tisztáznia a tizenhatoson belül.

Megérkeztek a csapatok a pályára: a SZEOL a szokásos fekete szerelésében, míg a vendégek tiszta fehérben futballoznak ma.

A két csapat őszi összecsapását Grünwald hajrában szerzett találatával a Tisza-partiak nyerték 1-0-ra.

A vendégek összeállítását böngészve egy ismerős névre bukkanhatunk, hiszen Fehér Imre tavaly a szegedieket erősítette 11 mérkőzésen az NB II-ben.

Köszöntjük a kedves olvasóinkat ezen a szerdai délutánon, amelyen megtörné a négy meccse tartó nyeretlenségi szériáját a SZEOL a kispestiek ellen.

Előző sztori

Kézilabda: Jövőre csak egy magyar csapat indulhat alanyi jogon a BL-ben

Következő sztori

Megkezdődött Szegeden az Odessza városrész rehabilitációja

Legutóbbi hasonló cikkek