Sport

A Szeged-Grosics és a SZEOL is győzelemmel rajtolt

A Szeged-Grosics és a SZEOL is győzelemmel rajtolt

2018. augusztus 6., hétfő
A Szeged-Grosics és a SZEOL is győzelemmel rajtolt

A Szeged-Grosics a Makót fektette két vállra, míg a SZEOL a Szentlőrinc ellen tartotta otthon a három pontot az NB III Közép csoport első fordulójában.

Súlyos sérülés árnyékolja be a Szeged-Grosics győzelmét

Az első negyedórában felváltva forogtak veszélyben a kapuk Gyulán, a Szeged-Grosics és Makó FC összecsapásán: Előbb Cigan lövését fogta Garamvölgyi, majd pár perccel később Babolek Coroian hibáját kihasználva vezethette egy az egyben a labdát Szántaira, ám a makói játékos nem tudta elgurítani a kapus mellett. A 17. percben sajnos tragikus esemény történt: Juhász kőkemény belépőjének köszönhetően Szabó Péter lábtörést szenvedett. A makói játékos a kiállítás sorsára jutott, a szegediek támadóját perceken keresztül ápolni kellett – az első diagnózis alapján szélső síp és szárkapocscsont törést szenvedett Szabó. A kiállítást követően egyoldalúvá vált a mérkőzés: a 23. percben Oláh Gergő góljával megszerezte a vezetést a hazai csapat. Két perccel később már a kettes szám állt a Szeged-Grosics neve mellett az eredményjelzőn, miután egy jobb oldali beadást Cigan közvetlen közelről a kapuba pofozott. A 37. percben végleg megpecsételődött a Makó sorsa, miután az Erdei lerántásáért járó tizenegyest Máté magabiztosan értékesítette.

Szabó Péterre (kék-feketében) hosszú kihagyás vár. (Fotó: Kovács Ferenc)

A fordulást követően hamar szépített a Makó: az 53. percben Busa mattolta a hazaiak kapusát. Ám a szépítésnél többre nem futotta a hagymavárosiak erejéből, sőt a 63. percben Cigan másodszor is beköszönt a mérkőzésen és ezzel beállította a 4-1-es végeredményt.

NB III Közép csoport, 1. forduló

Szeged-Grosics Akadémia - Makó FC 4-1 (3-0) Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Kátai Gábor (Ambrus Dániel János, Skover Péter) Szeged-Grosics: Szántai - Achim, Tóth G., Farkas, Cigan (Balogh G., 74.), Coroian (Hegedűs, 59.), Pászka, Szabó P. (Erdei,. 18.), Germán, Oláh G., Máté. Edző: Popovits Pál. Makó: Garamvölgyi - Grecsó, Lászik, Lipták (Hatvani - a szünetben), Zsoldos, Podonyi, Szilágyi (Bány, 84.), Juhász J., Varga R. (Gémes, 74.), Busa, Babolek. Edző: Magyar György. Gól: Oláh G. (23.), Cigan (25., 65.), Máté (37., tizenegyesből) ill. Busa (53.) Sárga lap: Szabó P. (7.) Kiállítva: Juhász J. (17.) Popovits László, a Szeged-Grosics Akadémia vezetőedzője:

"Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal már kevésbé. Sajnos a súlyos sérülés beárnyékolta a találkozót, amíg nem néztem vissza videón az esetet, addig arról nem szeretnék nyilatkozni. Megemelem a kalapom a játékosaim előtt, amiért a hosszabb játékmegszakítás sem zökkentette ki őket a ritmusból. Megérdemelten nyertük meg a találkozót."

Villámrajtot vett a SZEOL

Aki vasárnap késve érkezett a vasutas stadionba, az lemaradt a szezon első SZEOL találatáról. A 3. percben Beretka szögleténél Grünwald emelkedett a legmagasabbra, és bólintotta a labdát az alsó sarokba. A második gólra sem kellett túl sokat várni: a 14. percben Péter Antal tanári beadását, a Mórahalomtól igazolt Pócs Tamás fejelte a gólvonalon túlra, és ezzel 2-0-ra módosította az eredményt. Az első negyed órát követően kiegyenlített csata folyt a pályán, komolyabb gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A játékrész végére magához tért a Szentlőrinc, ám a hirtelen fellángolás csupán abból állt, hogy a tizenhatos előteréből előbb Tóth, majd Hleba próbálkozott, kevés sikerrel.

Grünwald Attila szerezte a SZEOL SC első gólját a 2018/19-es szezonban. (Fotó: Kovács Ferenc)

A második félidőben nem tudott helyzetbe kerülni a SZEOL, igaz ebben nagy szerepe volt a leseket rendre tévesen megítélő partjelzőnek is. A Szentlőrinc az első 45 perchez képest magasabb fordulatszámon pörgött, ám ez kevésnek bizonyult a masszívan védekező hazaiak ellen. A végeredmény 2-0, magabiztos győzelemmel rajtolt a Siha-legénység.

NB III Közép csoport, 1. forduló

SZEOL SC - Szentlőrinc SE 2-0 (2-0) Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző. Vezette: Szommer Attila (Varga Gábor, Zahorecz Roland). SZEOL: Leindler - Kéri, Rácz, Gál, Grünvald, Ondrejó, Lévai, Göncző (Buzási, 42.), Beretka (Forró, 85.), Pócs (Horváth P., 76.) Péter. Edző: Siha Zsolt. Szentlőrinc: Pacéka - Németh M., Bodó, Vajda (Tihanyi, 61.), Hampuk, Bata, Tóth A. (Fonyódi, 46.), Fenyvesi, Keresztes (Havas, 76.), Hleba, Harsányi. Edző: Turi Zsolt. Gól: Grünvald (3.), Pócs T. (14.) Sárga lap: Pócs (22.), Buzási (43.), Lévai (66.) ill. Keresztes (68.), Fonyódi (75.), Bodó (95.) Siha Zsolt, a SZEOL SC vezetőedzője:

"Az eredménnyel maximálisan, a mutatott játékkal csak némileg vagyok elégedett. Álomszerűen kezdtünk, hiszen már a 15. percben, 2-0-ra vezettünk. Az első negyedóra után elsősorban a biztonságra törekedtünk. Szerettünk volna többet dominálni, de ez most nem jött össze. Ebben közre játszott a pokoli hőség, és a magas páratartalom is, Gönczőt például azért kellett lecserélnem a 42. percben, mert a nagy kánikulában leesett a vércukra, és szédülni kezdett. A trópusi időjárás ellenére a védekezésünk nagyon stabil volt, nem tudott komolyabb helyzetet kialakítani a Szentlőrinc, ezért úgy gondolom, hogy megérdemeltük a három pontot."

A második fordulóban a Szeged-Grosics Pécsre utazik, míg a SZEOL Kispestre látogat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.