Új kerékpárutak épülnek – biztos megoldódnak a bringások problémái?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Polgármesteri hivatal közlése szerint több kerékpárút építése is tervben van. Válaszukat azután küldték meg, hogy a kerékpárosok és autósok közötti feszültségről szóló cikkünkben írtunk róla, hogy a szegedi bicajosok nem elégedettek a kerékpárutakkal.

Azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy jelenleg hány kilométer kerékpár út van a városban, és hogy azok milyen állapotban vannak, illetve, hogy az eddigiekhez még mennyit terveznek építeni.

A Polgármesteri hivatal válaszából az derül ki, hogy az eddigi 70 kilométernyi szegedi kerékpárúthoz még több mint 50 kilométernyi bringások által használható utat szeretnének építeni. A tervezett kerékpárutakra az önkormányzat 2,7 milliárd forintot fog költeni.

„A Tiszta Lajos körút felújítása során 0,51 km, Tarjánban 2,3 km, a Sándorfalvai kerékpárútnál 6,1 km, a Bordányi kerékpárútnál 3,8 km, a Szilk-hez vezető kerékpárút építse során 0,65 km kerékpárutat és 1,1 km kerékpárosnyomot hozunk létre. A Ladvánszky utcai csomópont átépítése során, magában a csomópontban és a hozzácsatlakozó utcákban 2,9 km kerékpáros létesítmény kerül kialakításra, a Szeged ELI lézerközpont közlekedési kapcsolatok javítása projekt során 4,4 km kerékpáros létesítményt hozunk létre, végül, de nem utolsó sorban a, Kollégiumi út felújítása során 1,35 km kerékpáros létesítményt hozunk létre” – írja az önkormányzat.

Újszegeden is fejlesztenek

8,1 kilométernyi kerékpárutat a belvárosban, Tarjánban, az előző 2,3 kilométer mellett még további 5,7 kilométer kerékpárút épül. Valamint egy Újszegedi projektjük is van, amiről a következőket írták:

„9,3 km új kerékpáros infrastruktúra fejlesztése a Temesvári körút – Népkert sor – Székely sor által határolt területen, valamit a Vedres és Csanádi utcán. Itt kerékpárosnyomokat, és rövidebb kerékpáros sávokat jelölünk ki, valamint megújul a Temesvári körút melletti kerékpárút (ami a liget oldalában fut), illetve kialakítunk a Székely soron egy kerékpárutat, amivel  2,1 kilométernyi kerékpáros infrastruktúrát hozunk létre. A projektnek van egy külső beavatkozási területe is, ahol 7,2 km kerékpáros nyomot jelölünk ki, amivel a már meglévő kerékpáros hálózatot bővítjük. Ennek fő célja a Temesvári körúttól kifelé eső területek bekapcsolása a hálózatba a Bérkert utca – Fő fasor – Derkovits fasor tengelyekkel egészen a Thököly utcáig, valamint a Hargitai, Fülemüle és a Katalin utcán.”

Arra viszont sajnos nem derül a fény a válaszukból, hogy az eddigi kerékpárutakat felújítják-e, illetve, hogy a többek által is kaotikusnak vélt problémás helyek rendszerén javítanának-e. A korábbi cikkünkből az derült ki, hogy Szegeden nem pusztán a kerékpárutak mennyisége és minősége miatt rossz bicajjal közlekedni. Többen is inkább arra panaszkodtak, hogy a kerékpárutaknak az elhelyezkedéséből adódnak a problémák. Persze csak amellett, hogy a padkák miatt defekteket kapnak a biciklisek.

Előző sztori

Nagy Anikó államtitkár nagy változásokat szeretne az egészségügyben

Következő sztori

Hazaviszi a részegeket a szegedi sofőrszolgálat

Legutóbbi hasonló cikkek