Balhé

Féltékenységből törték el diáktársai egy lány arccsontját Szegeden

Féltékenységből törték el diáktársai egy lány arccsontját Szegeden

2018. március 2., péntek
Féltékenységből törték el diáktársai egy lány arccsontját Szegeden

Hétfőn újabb diáklányt vertek meg Szegeden. Most egy általános iskolás lány volt az áldozat. A rendőrség nyomoz, az iskola hallgat. A szülők még keresik a szemtanúkat, de gyermekük védelme érdekében nyilatkozni nem szeretnének.

Hétfőn, kora délután az újszegedi Gregor József Általános iskola egyik diákját vették többen is közre egy buszmegállóban és úgy megverték, hogy eltört az arccsontja. Állítólag hét középiskolás, két fiú és öt lány volt a támadója a nyolcadikos kislánynak. Úgy tudjuk, a támadó diákok a Szegedi Szc. Hansági Ferenc Szakképzőiskolájába járnak. Az áldozat iskolájához közeli buszmegállóban várták meg a lányt és többen is nekiestek. Mikor a veréssel végeztek, az elkövetők felpattantak egy buszra, amivel elmenekültek a helyszínről. Elmondások alapján a szemtanúk közül többen is a busz oldalát verték és kiabáltak a buszsofőrnek, hogy álljon meg, mert így elviszi a támadókat, de a sofőr ezzel nem törődve elhajtott.

A lány sérülései nyolc napon túl gyógyulnak. Természetesen rendőri nyomozás is folyik az ügyben és a megvert lány anyja egy közösségi oldalon még szemtanúkat is keresett. Végül, a nyilvánosságtól megrettenve és attól tartva, hogy lányát újra megvernék ha nyilatkozna, a sajtó elkerülése mellett döntött.

Információink szerint a verekedés oka egyébként egy fiú lehetett, akibe az áldozat és az egyik elkövető is beleszeretett.

A rendőrség megkeresésünkre megerősítette, hogy súlyos testi sértés miatt valóban indult eljárás két fiatalkorúval szemben. Az iskolát, aminek a támadó gyerekek állítólag a diákjai, isfelkerestük, de az intézmény egyik vezetője, semmit sem tud az ügyről, így megerősíteni és megcáfolni sem tudta, hogy az elkövetők náluk tanulnának-e. A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-t is kerestük kérdéseinkkel, hogy értesüléseink a sofőrjükről helyesek-e, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak. Az ügy többek között azért is felkavaró, mert alig két hete

történt hasonló

Szegeden, amiről az elkövető ismerősei még felvételt is készítettek. A diákok közti terrorról és annak okairól

korábban beszélgettünk

Barkász Heléna szakpszichológussal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.