Politika

Szabó Bálint: a piac nyitva tartása az árusoktól, és nem Botka érdekeitől függ - frissítve!

Szabó Bálint: a piac nyitva tartása az árusoktól, és nem Botka érdekeitől függ - frissítve!

2018. január 29., hétfő
Szabó Bálint: a piac nyitva tartása az árusoktól, és nem Botka érdekeitől függ - frissítve!

Sajtótájékoztatót tartottak ma reggel Dorozsmán, a helyi piac bezárásáról, ahol Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, többek között arról is beszélt, hogy mi áll a piac bezárása mögött. UPDATE: reagált a Cserepes sori Piac Kft. ügyvezetője!

Ahogy azt korábban már megírtuk,

az ingatlanspekulációról

a jogász már beszélt, illetve a mostani sajtótájékoztatón említett

petíciójukról

is számot adtunk már, de hogy végül mire jutottak, csak most tudtuk meg.

Magában a kérvényükben az áll, hogy 3 hónapos moratóriumot szeretnének kérni, azaz az időleges elhalasztását szeretnék kérni a piac bezárásának, hogy az árusoknak legyen idejük tervet kidolgozni a piac bezárásának esetére. Ezt a petíciót, a sajtótájékoztatón megjelent árusokkal együtt tömegesen és személyesen tervezik átadni Botka Lászlónak, hogy hangsúlyozzák ezzel elszántságukat. A megjelent árusokat megkérdezve, hogy mit gondolnak Botka László kommunikációjáról az ügyben, olyan válaszokat kaptunk, amitől kikerekedett a szemünk:

„A cserepessori árusítás, úgy ahogy van, hülyéség! Hát annak nincs zöldség- gyümölcs árusítási engedélye.” „Hogy veszteséges lenne a dorozsmai piac? Ez hazugság!”

Ez utóbbi állítást az is igazolta, hogy csak ma, egy hideg, téli reggelen 173 kereskedő árult a régmúltú piacon. Igaz a piac még csak 25 éves, de a maga a vásár már majdnem 130 éve létezik, a helyiek elmondása alapján.

„Azt szeretnénk, hogy maradjon, arra még nincs tervünk, hogy mi lesz, ha bezár.”

Szabó Bálint a kérvény ismertetése után ismételten arra is kitért, hogy a piac bezárása mögött személyes érdekek állnak, mert a terület véleménye szerint egy jól behatárolható gazdasági körnek lett átjátszva, ami az ingatlanmutyi fogalmát teljes mértékben kimeríti. Hozzátette még, hogy a piacnak van múltja, jelene, és jövője is lesz. Megkérte a mögötte álló árusokat, hogy holnap, holnapután, és február elsejével, illetve azt követően is, jelenjenek meg a piacon, mert annak a nyitva tartása csak tőlük függ és nem Botka László érdekeitől. A sajtótájékoztatóra reagálva az alábbi közleményt juttatta el hozzánk Rácz Attila, a Cserepes sori Piac Kft. ügyvezető igazgatója, amit szóról szóra közlünk:

"A Cserepes sori Piac Kft-nek, mint a Cserepes sori piac üzemeltetőjének minden szükséges engedély a birtokában van, hogy február elsejétől megrendezhesse a nagybani zöldség-gyümölcs piacot.

A piac üzemeltetője nem végez zöldség-gyümölcs árusítást kizárólag bérleményeket és területet ad bérbe. A termelőknek és a kereskedőknek kell a törvényben meghatározott engedélyekkel rendelkezniük.

Továbbá megjegyezzük, hogy több, mint 25 éve folyik a Cserepes sori piacon zöldség-gyümölcs értékesítés és 2 éve Szabó Bálint már képviselt több olyan Cserepes sori bérlőt, akik zöldséget, gyümölcsöt árultak. Mindezen tények ismeretében egyértelműen látszik, hogy Szabó Bálint vagy abszolút nincs tisztában az ide vonatkozó magyar jogszabályokkal vagy szándékosan félrevezeti az általa képviselteket. Ennek a hiányos jogi tudásnak köszönhető az is, hogy korábban körülbelül 50 bírósági perbe rángatta bele a Cserepes sori piac árusait, és amely pereket mind elvesztették és súlyos bírósági költségeket kellett a bérlőknek kifizetniük Szabó Bálint tájékozatlansága miatt.

A múlt héten már kihirdetésre került a nagybani piac díjszabása, az árak 10-20%-kal kedvezőbbek, mint a dorozsmai nagybani piacon voltak. A mai és a holnapi napon felfestésre kerülnek a nagyméretű pakolóhelyek, 20 darab nagy teljesítményű, ledes, energiatakarésok reflektort is felszerelünk, így minden adott lesz ahhoz, hogy csütörtök hajnalban fogadni tudjuk a dorozsmai piac termelőit és kereskedőit."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.