Politika

A dorozsmai piac van, volt és lesz!? – FRISSíTVE

A dorozsmai piac van, volt és lesz!? – FRISSíTVE

2018. január 24., szerda
A dorozsmai piac van, volt és lesz!? – FRISSíTVE

300-an írták alá eddig a piac bezárása ellen tiltakozó petíciót. Sőt, öt pontos levélben foglalták össze sérelmeiket és kérelmeiket a kereskedők, azért, hogy februárban is folytathassák az árúsítást. A Cserepes sori Piac Kft. viszont sajtóközleményében tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a megállapodás megszületett, így február elsejétől a Cserepes sori piac biztosítja az árusítás lehetőségét a dorozsmai nagybani termelőinek.

– A dorozsmai piac van, volt és lesz, ugyanis a bérlők, a kereskedők és a termelők február elsejét követően is változatlanul várják a térségbeli vásárlókat – jelentette ki szerda reggel a piac bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, hozzátette, annak ellenére, hogy a helyi önkormányzat január 31-én bezárná a több mint 25 éve nyereséges piacot a termelők és az árusok kiállnak a piac mellett, ezért Botka Lászlónak, mint a többségi tulajdonos önkormányzat képviselőjének küldött tájékoztatásában a jogász öt pontban foglalta össze a termelők álláspontját, illetve olyan tényekre hívja fel az önkormányzat figyelmet, amelyek szerint jogtalanul zárnák be a piacot.

Szabó Bálint korábban elmondta,

az elmúlt két évtized számadatait áttekintve látható volt, hogy 2-300 millió forint tiszta bevételt hozott a cég a városnak évente. Ugyanakkor nem letagadható tény, hogy a dorozsmai piac közelében, 2016-ban magántőke felhasználásával nyílt új nagybani piac konkurenciája lett a dorozsmaiénak, a régi piac forgalma közel hatvan százalékra visszaesett a korábbi évekhez képest. Ennek ellenére úgy gondolja, a visszaesés sem jelenthet még feltétlenül veszteséget, legfeljebb könyvszakilag. Bejelentette, az elmúlt napokban elindítottak egy petíciót, amelyet eddig 300-an írtak alá, így tiltakozva a piac bezárása ellen.

Majd a kereskedők képviseletében ismertette a levélben összefoglalt pontokat, miszerint:

• A 20-25 éve megkötött bérleti jogos szerződések nem lehet egyik napról a másikra visszamondani, ezért hivatalosan is megtámadták a szerződések visszamondását.

• Állítják december 19-éig a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. – nek és a városvezetésnek nem volt érdeke bezárni a piacot.

• A bérlők ragaszkodnak hozzá, hogy február 1-től továbbra is zavartalanul folytathassák tevékenységüket

• A piac bezárásával kapcsolatos hírek és híresztelések gazdasági károkat okoznak a kereskedőknek.

• Az árusok, nem akarnak tüntetni, azt kérik, hogy tárgyaljanak és találjanak megoldást a problémára.

Korábban hírül adtuk

, hogy a szegedi városvezetés kezdeményezésére megállapodás született a Dorozsmai Nagybani Piac jövőjéről: a kereskedők a szintén többségi önkormányzati tulajdonú Cserepes Sori Piacon folytathatják az árusítást. Az önkormányzati közleményből az is kiderült, hogy a bérlők változatlan feltételekkel árulhatnának az új helyen, amely a vásárlók számára is könnyebben megközelíthető.

A dorozsmai piac zárva, a Cserepes sori pedig nyitva lesz

A jogász délelőtti sajtótájékoztatója után Rácz Attila, a Cserepes sori Piac Kft. ügyvezető igazgatója az alábbi sajtóközleményt adta ki, amelynek tartalmát most szóról szóra közöljük: "Minden valóságot nélkülöz Szabó Bálint azon állítása, miszerint a dorozsmai nagybani piac február elseje után is nyitva lesz. Korábban már az önkormányzat sajtóközleményt adott ki a témában, és a két cég vezetője is lenyilatkozta, hogy megállapodás született a két piac közt. Ennek értelmében február elsejétől a Cserepes sori piac biztosítja az árusítás lehetőségét a dorozsmai nagybani termelőinek. Jövő héten csütörtök reggel fény derül majd Szabó Bálint újabb hazugságára, a dorozsmai piac zárva, a Cserepes sori pedig nyitva lesz. Javasoljuk, hogy mindenki jöjjön ki a Cserepes sori piacra, győződjön meg saját szemével a tényekről és ne higgyen a rémhírkeltésnek. A Cserepes sori piac szeretettel várja a termelőket és a kereskedőket egyaránt!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.