Gazdaság

30 milliárdos állami támogatást kap Szeged

30 milliárdos állami támogatást kap Szeged

2017. december 24., vasárnap
30 milliárdos állami támogatást kap Szeged

Inkubátorházra, versenyuszodára és kézilabdacsarnokra közel 30 milliárd forint állami támogatást hagyott jóvá a kormány Szegednek - derül ki a Magyar Közlönyből.

Bár a minapi,

házi lapjának adott PR interjúban

Botka László saját érdemeiként igyekezett feltüntetni,

valójában azonban szinte minden a magyar kormány támogatásából épül, fejlődik Szegeden.

Erről már részletesen írtunk az

Így építi fel Szeged az Orbán kormány

című cikkükben, amiben összeszedtük a legfontosabb fejlesztéskeket; és pár nappal ezelőtt

további fejlesztésekről is beszélt Csongrád megye fejlesztési biztosa

, B. Nagy László országgyűlési képviselő is, aki a részleteket ismertette. Kormányzati segítséggel újul meg számos orvosi rendelő, iskola, óvoda és bölcsőde; és

még rengeteg minden

.

Újabb 30 milliárd állami pénz Szegednek: inkubátorház, uszoda, sportcsarnok

Ezúttal újabb, 30 milliárdos támogatást kap a város - derült ki a legfrisebb Magyar Közlönyből.A Magyar Közlönyben megjelent határozatok kiemelik, hogy a beruházások aModern Városok Program keretében valósulnak meg -

számol be

a Napi.hu, amely a részletekre is kitér. Az első beruházás az"ELI" Science Park területén kialakítandó Inkubátorház fejlesztése lesz, ehhez a 2019-es költségvetésből 500 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A második projekt egy10 pályás, 50 méteres versenymedencét, egy 25x15 méteres bemelegítő medencét és egy 20x12,5 méteres tanmedencét, valamint aszükséges infrastruktúrát tartalmazó új versenyuszoda lesz.Ennek a költsége 10 milliárd 642 millió forint. Az idei költségvetésből 508 milliót, a jövő éviből 4 milliárd 546 milliót, míg a 2019-esből 5 milliárd 588 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A harmadik egy 8000 férőhelyes, nemzetközi kézilabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas multifunkcionális csarnok lesz, ami 16,2 milliárd forintba kerül. Erre az idei költségvetésből 1 milliárd, a jövő éviből 4 milliárd, a 2019-esből pedig 11,2 milliárd jut. Az említett beruházások megvalósításához kapcsolódóan a Szillér-Baktói-Fertői-főcsatorna és aTápéi főcsatornarekonstrukciójára további 750 millió forint szerepel a kormányhatározatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.