Hírzóna

Csudálatos interjút adott Botka László a házi lapjának!

Csudálatos interjút adott Botka László a házi lapjának!

2017. december 23., szombat
Csudálatos interjút adott Botka László a házi lapjának!

Azt mondjuk elárulta, hogy kényeztetni fogja magát.Sikerült belerúgnia a baloldalba is.

Fotó: Botka László Facebook

Az önkormányzat szócsöve

készített "interjút"

Szeged polgármesterével, de még milyet! Botka László, némi kesergés után, olyan kulisszatitkokat árult el ebben a PR szövegben (amit, a "kérdéseket" látva, vélhetően előre megírtak), mint például, hogy

  • a mátrai nyaralóban fognak karácsonyozni, és
  • ha sikerül neki megfőzni a vacsit, akkor utána kényeztettni fogja magát a családdal egészen január elejéig.

A rendkívül unalmas írás sok újat nem mond, Botka László is csak ismétli önmagát. Szerinte a mostani rendszer olyan, hogy

"nem érdemes szorgalmasnak, becsületesnek lenni, mert a sikeresség csak a kapcsolatokon múlik."

Most először írták meg neki azt is, hogy miért mondott le igazából:

"Azt sem tudtam, hogy a Fidesz milyen mélyen van jelen az ellenzéki pártok életében, mennyire irányítja őket. Ez nagyon megdöbbentett. (...) Végül, amikor a kormánypárti-ellenzéki összefogást már „csúcsra járatták” az ellehetetlenítésem érdekében, nem volt tovább maradásom. Fájó szívvel és a választók iránt érzett felelősséggel mondtam le a jelöltségről."

Pár nappal ezelőtt egyébként

konkrétan elmenekült

a nem éppen kormánybarát HírTV riportere elől, amikor megkérdezték tőle, hogy vannak-e még szerinte Fidesz-ügynökök az MSZP-ben. Biztos, ami biztos: nem csak az MSZP-be, hanem a komplett ellenzékbe is belerúgott azért. Ilyen mondatokkal:

  • De rosszul mértem fel több dolgot. Nem gondoltam, hogy az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltást.
  • Tévedtem, amikor azt hittem, ezek a pártvezetők meggyőzhetők, hogy saját választóik fontosabbak nekik, mint az ő politikusi túlélésük.
  • baloldali politikusok szolgáltatták a muníciót a lejáratásához.
  • Láttam, hogy legjobb szándékom és tudásom mellett sem tudom az ellenzéki vezetőket meggyőzni arról, hogy tegyék félre önös érdekeiket az ország jövője érdekében.
  • Láttam, ahogy hétről-hétre csökken az esélye annak, hogy az ellenzék valódi alternatívát tudjon nyújtani.

A legköltőibb mondat

Volt ilyen is ebben a "dolgozatban". Például, amikor a névnélküli szerző azt kérdezi tőle megdöbbentő őszinteséggel, hogy "

Merre tovább, Botka László?"

"Most a felelősségem nagyobb, mint eddig bármikor: ebben a helyzetben, ebben az országban kell Szegedet megőrizni a szolidaritás és demokrácia szigetének. Egy egyre borúsabb tengeren maradtunk világítótorony. Megvan az elszántságom arra, hogy ez a város továbbra is utat, irányt mutasson Magyarországnak."

Botka beszél még a szegedi fejlesztésekről, de "elegánsan" átcsússzan afelett, hogy ebben azért

nem kevés szerepe van a magyar kormánynak is,

amely azért százmilliárdos nagyságrendben tolta meg Szeged szekerét. Nyilván nem mardhat ki a kötelező karácsonyos kérdés sem, (

Hogyan ünnepli a karácsonyt a családjával?)

erre pedig az a frappáns válasz érkezik Szeged első emberétől, hogy

A december 24-i menü az enyém, vagyis szenteste egyetlen nagyszülőnek, főleg nagymamának nincs keresnivalója a konyhában. Természetesen halételekkel készülök, ami mindig meglepetés szokott lenni a családomnak, így nem árulom el a sajtón keresztül, hogy mi a menü, de már összeállt a fejemben. December 25-étől január elsejéig viszont hagyom magam kényeztetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.