/

Csudálatos interjút adott Botka László a házi lapjának!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azt mondjuk elárulta, hogy kényeztetni fogja magát. Sikerült belerúgnia a baloldalba is.

Fotó: Botka László Facebook

Az önkormányzat szócsöve készített “interjút” Szeged polgármesterével, de még milyet! Botka László, némi kesergés után, olyan kulisszatitkokat árult el ebben a PR szövegben (amit, a “kérdéseket” látva, vélhetően előre megírtak), mint például, hogy

  • a mátrai nyaralóban fognak karácsonyozni, és
  • ha sikerül neki megfőzni a vacsit, akkor utána kényeztettni fogja magát a családdal egészen január elejéig.

A rendkívül unalmas írás sok újat nem mond, Botka László is csak ismétli önmagát. Szerinte a mostani rendszer olyan, hogy

“nem érdemes szorgalmasnak, becsületesnek lenni, mert a sikeresség csak a kapcsolatokon múlik.”

Most először írták meg neki azt is, hogy miért mondott le igazából:

“Azt sem tudtam, hogy a Fidesz milyen mélyen van jelen az ellenzéki pártok életében, mennyire irányítja őket. Ez nagyon megdöbbentett. (…) Végül, amikor a kormánypárti-ellenzéki összefogást már „csúcsra járatták” az ellehetetlenítésem érdekében, nem volt tovább maradásom. Fájó szívvel és a választók iránt érzett felelősséggel mondtam le a jelöltségről.”

Pár nappal ezelőtt egyébként konkrétan elmenekült a nem éppen kormánybarát HírTV riportere elől, amikor megkérdezték tőle, hogy vannak-e még szerinte Fidesz-ügynökök az MSZP-ben.

Biztos, ami biztos: nem csak az MSZP-be, hanem a komplett ellenzékbe is belerúgott azért. Ilyen mondatokkal:

  • De rosszul mértem fel több dolgot. Nem gondoltam, hogy az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltást.
  • Tévedtem, amikor azt hittem, ezek a pártvezetők meggyőzhetők, hogy saját választóik fontosabbak nekik, mint az ő politikusi túlélésük.
  • baloldali politikusok szolgáltatták a muníciót a lejáratásához.
  • Láttam, hogy legjobb szándékom és tudásom mellett sem tudom az ellenzéki vezetőket meggyőzni arról, hogy tegyék félre önös érdekeiket az ország jövője érdekében.
  • Láttam, ahogy hétről-hétre csökken az esélye annak, hogy az ellenzék valódi alternatívát tudjon nyújtani.

A legköltőibb mondat

Volt ilyen is ebben a “dolgozatban”. Például, amikor a névnélküli szerző azt kérdezi tőle megdöbbentő őszinteséggel, hogy “Merre tovább, Botka László?”

“Most a felelősségem nagyobb, mint eddig bármikor: ebben a helyzetben, ebben az országban kell Szegedet megőrizni a szolidaritás és demokrácia szigetének. Egy egyre borúsabb tengeren maradtunk világítótorony. Megvan az elszántságom arra, hogy ez a város továbbra is utat, irányt mutasson Magyarországnak.”

Botka beszél még a szegedi fejlesztésekről, de “elegánsan” átcsússzan afelett, hogy ebben azért nem kevés szerepe van a magyar kormánynak is, amely azért százmilliárdos nagyságrendben tolta meg Szeged szekerét.

Nyilván nem mardhat ki a kötelező karácsonyos kérdés sem, (Hogyan ünnepli a karácsonyt a családjával?) erre pedig az a frappáns válasz érkezik Szeged első emberétől, hogy

A december 24-i menü az enyém, vagyis szenteste egyetlen nagyszülőnek, főleg nagymamának nincs keresnivalója a konyhában. Természetesen halételekkel készülök, ami mindig meglepetés szokott lenni a családomnak, így nem árulom el a sajtón keresztül, hogy mi a menü, de már összeállt a fejemben. December 25-étől január elsejéig viszont hagyom magam kényeztetni.

Előző sztori

Mitől erősödik ennyire gyorsan a Fidesz?

Következő sztori

Orbán Viktor: Meg kell védenünk a keresztény kultúrát!