Női vízilabda: elvitte a pontokat Szegedről az Eger + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harmadik negyed döntött a SZTE Taylor&Nash és a ZF Eger összecsapásán, a hevesiek öt gólt szereztek ebben a játékrészben, s döntötték el a három pont sorsát.

A Tatabánya elleni győztes találkozóval indította az új szezont a SZTE Taylor&Nash csapata, Molnár Péter lányai öt góllal múlták felül riválisukat, s bíztak a jó folytatásban a ZF Eger ellen is. A hevesiek nagyon nagy arányú vereséget szenvedtek a nyitónapon, nem meglepő módon, ugyanis az idén is bombaerős UVSE ellen szálltak medencébe, nekik tehát a javítás volt a cél Szegeden. Fél perc sem kellett, s máris előnybe kerültek Biros Péter lányai, Somhegyi Noémi egy Brigitta Games által kiharcolt ötméterest váltott gólra. Nem tartott sokáig az egri előny, Mihály Kinga és Lengyel Dominika is akcióból volt eredményes, majd Mihály egy megúszás végén duplázta meg találatai számát a második játékrész elején. Tóth Csenge és Ráski Lilla góljaival egalizált az Eger, majd ismét két hazai gól következett, mindkettő akcióból. Úgy tűnt, kétgólos szegedi előnnyel fordulnak a felek a nagyszünetre, Kékesi Borbála ezt máshogy gondolta, s egy másodperccel a második negyed vége előtt egy találatra olvasztotta hátrányát.

A harmadik negyedben aztán jött a fekete leves zsinórban négy gólt szerzett a vendég gárda, Ráski Lilla kettőt is, a Szeged pedig rendre elrontotta támadásait, hol a kapufa állította meg a hazai támadásokat, hol egy-egy – néha téves – bírói ítélet. Az utolsó játékrészben nem is sikerült már ledolgozni a harmadik játékrészben összeszedett hátrányt, s végül 10-8-s győzelemmel mindhárom pontot megszerezte a SZUE-ban a ZF Eger. Legközelebb a Honvéd otthonában szállnak medencébe a szegedi lányok, a mérkőzést szombaton délután 17 órától rendezik a Kőér utcai uszodában.

Női vízilabda OB I 2. forduló

SZTE Taylor&Nash – ZF Eger 8-10 (2-1, 3-3, 2-5, 1-1)
Szeged, SZUE. Vezette: Berki András, Pásztor Antal.
Szeged: Hosking – Mihály K. 3, Lengyel A., Kádár 1, Rácz D., Bell, Lengyel D. 3. Csere: Pengő, Tóth P. 1. Vezetőedző: Molnár Péter.
Eger: Horváth A. – Molnár, Ráski 3, Miklós R. 1, Tóth Cs. 1, Games 1, Somhegyi 2. Csere: Kékesi 1, Kocsis, Hornyák, Szilágyi 1. Vezetőedző: Biros Péter.
Ötméteres: – ill. 1/1
Emberelőny: 1/7 ill. 0/2
Kipontozódott: Ráski Lilla

no images were found

Online közvetítésünk

Előző sztori

Erősödött a forint estére

Következő sztori

Együtt futottak a Novotel dolgozói és vendégei