Közélet

Ingyenessé tenné az első diploma megszerzését az Együtt

Ingyenessé tenné az első diploma megszerzését az Együtt

2017. május 16., kedd
Ingyenessé tenné az első diploma megszerzését az Együtt
egyutt_sajttaj001kf

Szegeden beszélt az Együtt a felsőoktatási elképzeléseiről. Az első diploma megszerzését ingyenessé tennék, biztosítanák a nyelvtanulás lehetőségét és elengednék a Diákhitel 2-höz kapcsolódó adósságokat.

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ előtt tartott sajtótájékoztatót az Együtt párt, ahol bemutatták a felsőoktatásról alkotott elképzeléseiket.

Nagy Sándor

, a párt helyi vezetője, az országos elnökség tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy ma 287 ezer egyetemi hallgató van, míg korábban előfordult, hogy 420 ezren jártak felsőoktatási intézménybe, pedig a fejlett országokban folyamatosan nő a diplomások száma. Úgy látja, a legnagyobb akadályt az anyagi kérdések jelentik, a szülők nem engedhetik meg gyerekeik taníttatását. Az első diploma megszerzését ezért ingyenessé kívánják tenni, s átalakítanák az ösztöndíjrendszert. A magyarok idegennyelvtudása gyenge, a változás jegyében az egyetem első három évében ingyenes nyelvi képzést adnának a hallgatóknak, hogy valóban felkészülhessenek a nyelvvizsgára. A Diákhitel 2-höz köthető tartozásokat eltörölnék, az adósságot visszafizetőknek pedig adójóváírásként adnák vissza a befizetett pénzt.

Derda Ádám

, a párt ifjúsági szervezetének, az Y-GEN-nek a vezetője a hallgatói önkormányzatokról ejtett szót. Szerinte csupán megélhetési politikusok vesznek részt a HÖK-ök munkájában, s ezt bizonyítják a gólyatáborok szexuális zaklatás ügyei, s az, hogy a CEU mellett kevés egyetemen álltak ki. Az új hallgatói önkormányzatokat alulról szerveznék meg, s csupán átlátható szerződéseket írhatnának alá, így visszanyerhetnék az egyetemisták bizalmát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.