/

Fidesz: ha a Jobbiknak fontosak az adócsökkentések, támogatja a kormány költségvetési javaslatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz parlamenti frakciója szerint ha a Jobbiknak fontosak az adócsökkentések, a béremelések és az otthonteremtés, akkor támogatja a kormány 2018-as költségvetési javaslatát.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnökének szavaira reagált. Az ellenzéki párt szerint több mint 600 milliárd forint felesleges vagy homályos tétel van a 2018-as költségvetési javaslatban, ennek egy részét otthonteremtésre és áfacsökkentésre javasolják átcsoportosítani.

A Fidesz ezt úgy kommentálta: eszerint a Jobbik számára felesleges tételek a munkából élők, a családok és a biztonság. A Jobbik adócsökkentésről, otthonteremtésről, hazai vállalkozásokról és béremelésről “papol”, miközben Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt nem támogatta a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését, a lakásáfa csökkentést, továbbá a hazai vállalkozásokat segítő, és a béremelésekre is lehetőséget adó adócsökkentéseket sem – fogalmaztak.

Úgy folytatták: a kormány által benyújtott költségvetés garantálja, hogy a munkából élők előrébb léphessenek, folytatódnak az adócsökkentések, a béremelések, és minden eddiginél több jut otthonteremtésre. Ha a Jobbiknak valóban fontos értékek ezek, akkor félreteszi saját hatalmi érdekeit, és támogatja a 2018-as költségvetést – tették hozzá.

Előző sztori

Veszélyes a parlagfüvet megenni – állítják az SZTE kutatói

Következő sztori

Kollégiumot kellett kiüríteni Szegeden hétfőn délután