Közélet

Fidesz: a többség elutasítja Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját

Fidesz: a többség elutasítja Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját

2017. május 28., vasárnap
Fidesz: a többség elutasítja Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját

A Fidesz szerint a nemzeti konzultációhoz kapcsolódó országjáró körút visszaigazolta, hogy az emberek döntő többsége támogatja a kormányt, elutasítja Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját és kiáll Magyarország szuverenitása mellett.

Hidvéghi Balázs

, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesz az elmúlt négy hétben több mint százharminc településen tartott fórumot, amelyeken több mint 30 ezer emberrel találkoztak. Kiemelte továbbá, hogy a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek száma már most, a szerdai határidő előtt meghaladja az 1,6 milliót, ami rekordot jelent, hiszen soha korábban nem vettek még részt ennyien a konzultációban. A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, úgy érzik, az emberek aggódnak azért, mert Brüsszel elhibázott politikája veszélyezteti Magyarországot, veszélyezteti az ő biztonságukat is. "A magyar emberek nem akarják migránsokkal elárasztani az Európai Uniót, nem akarják migránsokkal elárasztani hazánkat sem, féltik a településeiket, a faluikat, a városaikat, a saját és gyermekeik biztonságát" - fogalmazott. Hidvéghi Balázs szólt arról is, az embereket mélyen felháborítja, hogy a "magyar baloldal a bevándorlás pártján áll, lebontaná a kerítést, és Brüsszel érdekében emel szót, legutóbb is megszavazott egy Magyarországot elítélő határozatot az Európai Parlamentben". A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a fórumokon a legnagyobb felháborodást az váltotta, hogy az Európai Parlament határozatban kérte számon egy terrorizmus vádjával Magyarországon jogerősen elítélt férfi szabadon bocsátását. Ez egyrészt támadja a független magyar bíróság döntését, másrészt egy olyan ember szabadon engedését szorgalmazza, aki rátámadt a magyar határőrökre, köveket és vasdarabokat dobált, valamint hangosbeszélővel lázította az illegális bevándorlókat - mondta Hidvéghi Balázs, aki szerint az EP mindezt akkor kéri számon Magyarországon, amikor néhány nappal ezelőtt Manchesterben ártatlan embereket gyilkoltak terroristák. Emellett az is sokak aggodalmát váltja ki, hogy a Brüsszel által tervezett energiaunió veszélybe sodorná a hatósági árképzést és a rezsicsökkentést - tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs elmondta, a kormány csak akkor tud hatékonyan fellépni "Brüsszel és a Soros-szervezetek nyomásgyakorlása" ellen, ha minél többen visszaküldik a nemzeti konzultációs kérdéssort jövő hét szerdáig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.