/

Botka László: Kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László

Egy esetleges 2018-as kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok és nem lesznek politikai kinevezettek – közölte Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint “a politika végre békén fogja hagyni az iskolákat”. “Addig is biztosítom a Szegedi Tudományegyetem diákjait és tanárait, hogy szabadságukat minden erőmmel meg fogom védeni” – hangsúlyozta a jelölt, hozzátéve, az Orbán-kormány brutálisan oktatásellenes politikát folytat.

Botka László Lázár Jánosnak arra a kijelentésére reagált, amire csütörtökön elsőként a SZEGEDma.hu hívta fel a figyelmet. A miniszter úgy fogalmazott, a CEU-ügyben tett kiállás megmutatta, a Szegedi Tudományegyetem markánsan és aktívan kormányellenes politikát képvisel.

Botka László teljes nyilatkozata:

“Az Orbán-kormány brutálisan oktatásellenes politikát folytat. Lázár János a szegedi egyetemet fenyegető nyilatkozata is pont ilyen. Lázár korábbi szegedi egyetemistaként maga is megtanulhatta volna, hogy egy egyetem csak akkor működhet jól, ha polgárai szabadon gondolkodhatnak, szabadon fejezhetik ki a véleményüket. Egyet ígérhetek: 2018-ban, a kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok és nem lesznek politikai kinevezettek, a politika végre békén fogja hagyni az iskolákat. Addig is biztosítom a Szegedi Tudományegyetem diákjait és tanárait, hogy szabadságukat minden erőmmel meg fogom védeni.”

Előző sztori

Atlétika: Zentán szerepeltek a Titán TC versenyzői

Következő sztori

A Kreml önmérsékletre hívott fel Észak-Koreával kapcsolatban