Közélet

Botka László: Kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok

Botka László: Kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok

2017. április 14., péntek
Botka László: Kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok
Botka László

Egy esetleges 2018-as kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok és nem lesznek politikai kinevezettek - közölte Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint "a politika végre békén fogja hagyni az iskolákat". "Addig is biztosítom a Szegedi Tudományegyetem diákjait és tanárait, hogy szabadságukat minden erőmmel meg fogom védeni" - hangsúlyozta a jelölt, hozzátéve, az Orbán-kormány brutálisan oktatásellenes politikát folytat.

Botka László Lázár Jánosnak

arra a kijelentésére reagált, amire csütörtökön

elsőként a SZEGEDma.hu hívta fel a figyelmet.

A miniszter úgy fogalmazott, a CEU-ügyben tett kiállás megmutatta, a Szegedi Tudományegyetem

markánsan és aktívan kormányellenes politikát

képvisel.

Botka László teljes nyilatkozata:

"Az Orbán-kormány brutálisan oktatásellenes politikát folytat.

Lázár János a szegedi egyetemet fenyegető nyilatkozata

is pont ilyen. Lázár korábbi szegedi egyetemistaként maga is megtanulhatta volna, hogy egy egyetem csak akkor működhet jól, ha polgárai szabadon gondolkodhatnak, szabadon fejezhetik ki a véleményüket. Egyet ígérhetek: 2018-ban, a kormányváltás után az egyetemeken nem lesznek kancellárok és nem lesznek politikai kinevezettek, a politika végre békén fogja hagyni az iskolákat. Addig is biztosítom a Szegedi Tudományegyetem diákjait és tanárait, hogy szabadságukat minden erőmmel meg fogom védeni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.