/

Szabó Bálint: Állítsa meg a városvezetés Rácz Attilát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabo_balint_sajttaj004kf

Július 31-gyel felmondott több jelentős kereskedőnek a Cserepes sori piac vezetése. Az árusok azonban nem kívánnak távozni, bíznak igazukban, s megvárják, hogy Rácz Attiláék a bírósághoz forduljanak. „Totális háborúra” készülnek a Cserepes sori piac kereskedői.

„Totális háborút hirdetett Botka László és Rácz Attila, ugyanis mostantól számított 72 óra múlva a kereskedőknek távozniuk és csomagolniuk kell a város és a piac vezetésének álláspontja szerint” – mondta a Cserepes sori piac bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján Szabó Bálint, a piacosok képviselője, aki előtt két dobozban a felmondólevelek és a bírósági levelek sorakoztak az MSZP-s piacvezetőtől. Hónapok óta tart a küzdelem a kereskedők és az újonnan kinevezett piacigazgató, Rácz Attila között.

„Határozottan állítom, a mögöttünk lévő területet más célra kívánja használni, mint most. Semmi mással nem magyarázható az elmúlt több mint hét hónap, mióta Rácz Attila átvette a piac vezetését csak a kereskedők vegzálása, ellehetetlenítése, a piac tönkretétele zajlik. Két hónappal ezelőtt állapították mega birtokvédelmi eljárásban a birtoksértést, ettől kezdve különböző adminisztratív és jogi eszközökkel, mondvacsinált okokkal megpróbálják távozásra bírni a kereskedőket” – fogalmazott Szabó Bálint. A kereskedők képviselője megjegyezte, nem érkezett új kereskedő a piacra mióta Rácz Attila irányítja azt, csupán ő az egyedüli új pavilonbérlő, de szerinte „bánja ő ezt már nagyon”.

szabo_balint_sajttaj003kfÚgy látja, nem a piac fejlesztése, hanem tönkretétele a cél. Kiemelte a 200 forintos parkolási díj bevezetését, amelynek köszönhetően a piac parkolójának nagy része üres, a bevásárlóközpontok parkolói tele vannak, mert inkább ott vásárolnak az emberek. Arra kérte a város politikai pártjait, szervezeteit, hogy kezdeményezzék rendkívüli közgyűlés összehívását. Azt szeretné, ha a közgyűlés lépne a folyamat megfordításáért, azaz eltörölné a díjat, hogy a vevőket visszacsábítva megmaradhassanak az itteni munkahelyek.

„A kereskedők itt akarnak maradni, de lassan nem lesz kinek árusítani. Nem szeretnénk tízmilliós pereket indítani az elmaradt haszon miatt, de ennek a lehetőségét sem szabad elvetni. Arra kérjük a városvezetést, hogy állítsa meg Rácz Attilát! Nem állapot, hogy felmondtak tavasszal, s miután bíróságra megyünk, visszavonják a felmondást, majd ezt követően megint azt követelik, hogy július 31-gyel, más szerencsések esetében augusztus 31-gyel hagyják el a piacot” – így Szabó Bálint. 15 felmondólevélről tud, a legnagyobb, 3-4 pavilont bérlő kereskedőket is érinti ez, összesen a forgalom mintegy felét generáló árusok kaptak elbocsátó üzenetet.

A piacosok szószolója szerint uborkaszezon helyett a totális háború következik emiatt, ezért is kéri a rendkívüli közgyűlés összehívását az összes párttól. Hangsúlyozta sem önszántukból, sem rendőri intézkedések hatására a kereskedők nem kívánják elhagyni a piac területét. Azt üzente Rácz Attilának, hogy ha ezt el szeretné érni, menjen a bíróságra. „20 kereskedőt már elüldözött a piac fellendítését ígérő vezetés, a maradék 30-at nem fogja” – ígérte Szabó. Cáfolta azt, hogy elhagyná Szegedet, a piac ügyeivel és más kérdésekkel továbbra is foglalkozik.

no images were found

Előző sztori

Kajak-kenu: feljelentést tett a szegedi Nádas Bence

Következő sztori

Szeged és a szcientológia: a Fidesz elítéli Botka László kettős mércéjét