Közélet

Szabó Bálint: Állítsa meg a városvezetés Rácz Attilát!

Szabó Bálint: Állítsa meg a városvezetés Rácz Attilát!

2016. július 28., csütörtök
Szabó Bálint: Állítsa meg a városvezetés Rácz Attilát!
szabo_balint_sajttaj004kf

Július 31-gyel felmondott több jelentős kereskedőnek a Cserepes sori piac vezetése. Az árusok azonban nem kívánnak távozni, bíznak igazukban, s megvárják, hogy Rácz Attiláék a bírósághoz forduljanak. „Totális háborúra” készülnek a Cserepes sori piac kereskedői.

„Totális háborút hirdetett

Botka László

és

Rácz Attila

, ugyanis mostantól számított 72 óra múlva a kereskedőknek távozniuk és csomagolniuk kell a város és a piac vezetésének álláspontja szerint” – mondta a Cserepes sori piac bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján

Szabó Bálint

, a piacosok képviselője, aki előtt két dobozban a felmondólevelek és a bírósági levelek sorakoztak az MSZP-s piacvezetőtől.

Hónapok óta tart a küzdelem

a kereskedők és az újonnan kinevezett piacigazgató, Rácz Attila között. „Határozottan állítom, a mögöttünk lévő területet más célra kívánja használni, mint most. Semmi mással nem magyarázható

az elmúlt több mint hét hónap

, mióta Rácz Attila átvette a piac vezetését csak a kereskedők vegzálása, ellehetetlenítése, a piac tönkretétele zajlik. Két hónappal ezelőtt állapították mega

birtokvédelmi eljárásban a birtoksértést

, ettől kezdve különböző adminisztratív és jogi eszközökkel, mondvacsinált okokkal megpróbálják távozásra bírni a kereskedőket” – fogalmazott Szabó Bálint. A kereskedők képviselője megjegyezte, nem érkezett új kereskedő a piacra mióta Rácz Attila irányítja azt, csupán ő az egyedüli új pavilonbérlő, de szerinte „bánja ő ezt már nagyon”.

szabo_balint_sajttaj003kf

Úgy látja, nem a piac fejlesztése, hanem tönkretétele a cél. Kiemelte

a 200 forintos parkolási díj bevezetését,

amelynek köszönhetően a piac parkolójának nagy része üres, a bevásárlóközpontok parkolói tele vannak, mert inkább ott vásárolnak az emberek. Arra kérte a város politikai pártjait, szervezeteit, hogy kezdeményezzék rendkívüli közgyűlés összehívását. Azt szeretné, ha a közgyűlés lépne a folyamat megfordításáért, azaz eltörölné a díjat, hogy a vevőket visszacsábítva megmaradhassanak az itteni munkahelyek. „A kereskedők itt akarnak maradni, de lassan nem lesz kinek árusítani. Nem szeretnénk tízmilliós pereket indítani az elmaradt haszon miatt, de ennek a lehetőségét sem szabad elvetni. Arra kérjük a városvezetést, hogy állítsa meg Rácz Attilát! Nem állapot, hogy felmondtak tavasszal, s miután bíróságra megyünk, visszavonják a felmondást, majd ezt követően megint azt követelik, hogy július 31-gyel, más szerencsések esetében augusztus 31-gyel hagyják el a piacot” – így Szabó Bálint. 15 felmondólevélről tud, a legnagyobb, 3-4 pavilont bérlő kereskedőket is érinti ez, összesen a forgalom mintegy felét generáló árusok kaptak elbocsátó üzenetet. A piacosok szószolója szerint uborkaszezon helyett a totális háború következik emiatt, ezért is kéri a rendkívüli közgyűlés összehívását az összes párttól. Hangsúlyozta sem önszántukból, sem rendőri intézkedések hatására a kereskedők nem kívánják elhagyni a piac területét. Azt üzente Rácz Attilának, hogy ha ezt el szeretné érni, menjen a bíróságra. „20 kereskedőt már elüldözött a piac fellendítését ígérő vezetés, a maradék 30-at nem fogja” – ígérte Szabó. Cáfolta azt, hogy elhagyná Szegedet, a piac ügyeivel és más kérdésekkel továbbra is foglalkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.