Szegedi Fidesz: Botka László hívja vissza a pártcsinovnyikot! (FRISSÍTVE)

2017. április 24., hétfő · 57 hozzászólás

cserepes_piac_nemet_ferenc01_gs

Botka László országos kampánykörútja helyett figyeljen a szegediekre, és hívja vissza a Cserepes sori piac éléről Rácz Attilát – ezt kéri a szegedi Fidesz. Német Ferenc elnökségi tag szerint a tavalyi év gazdálkodásáról készített beszámolóból egyértelmű, hogy a piacvezető megbukott. Megkérdeztünk két kereskedőt is, akik szerint az a cél továbbra is, hogy a piacosok szedjék a sátorfájukat. Tovább »

Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

2017. április 19., szerda · 45 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze. Tovább »

A rémhírekkel, a negatív sajtóvisszhanggal magyarázza a tavalyi és a jövőbeli sikertelenségét a Cserepes sori piac vezetője

2017. április 19., szerda · 78 hozzászólás

cserepes

A tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos eredményt ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. A negatív eredményekért nem a saját intézkedéseit, hanem az erre tett kereskedői válaszlépéseket, és a sajtót okolja. 2017-re már kisebb célokat tűz ki, de már előre felsorolta, hogy mi lehet a tervekre negatív hatással a rémhírektől az esetleg kedvezőtlen időjárásig. Tovább »

Szabó Bálint: Olcsóbb a Parlament közelében modern irodát bérelni, mint a Cserepes soron fűtetlen pavilont! (FRISSÍTVE)

2017. január 3., kedd · 51 hozzászólás

szabo_balint_satttaj01_gs

A piac bérlői nem értenek egyet Rácz Attila sikerekről szóló év végi beszámolójával, pont az ennek ellenkezőjét tapasztalták. Szabó Bálint idézte a cég háromnegyed éves beszámolóját, a tervezett üzemi eredmény alig több mint hetedét hozta a piac. Rácz Attila szerint Szabó Bálint újra rálépett arra az útra, ami a Cserepes sori piac tönkretételét célozza. Tovább »

Évente 9 milliót fizet parkolójának bérléséért a Cserepes sori Piac Kft.

2016. november 29., kedd · 18 hozzászólás

cserepes_sor_piac30_gs

Árusok is bérelnek helyeket, illetve parkolóként is funkcionál az a terület a Cserepes sori piacnál, amelynek bérbeadására pályázatot írt ki az önkormányzat. A zártkörű kiírásra egyedüliként a vásárteret üzemeltető cég nyújtott be ajánlatot, így 9 millióért bérelhetik éves szinten a jövőben az érintett területet. Tovább »

Kimondták a Cserepes sori piac halálos ítéletét? (FRISSÍTVE)

2016. október 20., csütörtök · 30 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Ezt állítja Szabó Bálint, a kereskedők jogi képviselője, aki konkrét dokumentumokra hivatkozva jelentette ki: 2016. december 31-ével fel akarják számolni a szegénypiacot. Rácz Attila ügyvezető igazgató szerint viszont „a Cserepes sori piac van, volt, lesz”. Tovább »

Csiki-csuki a Cserepesen – Ismét visszavont felmondásokat a piacigazgató (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 11., csütörtök · 25 hozzászólás

cserepes_sor014kf

Zajlanak az események a Cserepesen, augusztus elején távozniuk kellett volna azoknak a piacosoknak, akik nem voltak hajlandóak új szerződést kötni, ám ezúttal is vont vissza felmondásokat a társaság vezetője. Közben a mindszenti jegyző nem adott igazat Rácz Attilának, határozatában azt állapította meg, hogy a kereskedők érdekképviselője, Szabó Bálint nem követett el birtoksértést. Tovább »

Szabó Bálint: Állítsa meg a városvezetés Rácz Attilát!

2016. július 28., csütörtök · 27 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

Július 31-gyel felmondott több jelentős kereskedőnek a Cserepes sori piac vezetése. Az árusok azonban nem kívánnak távozni, bíznak igazukban, s megvárják, hogy Rácz Attiláék a bírósághoz forduljanak. „Totális háborúra” készülnek a Cserepes sori piac kereskedői. Tovább »

Bíróság rendezi a birtokvédelmi vitát a Cserepes sori piacon

2016. július 11., hétfő · 14 hozzászólás

cserepes_sor_piac46_gs

Harminc Cserepes sori kereskedő kapott birtokvédelmet június elején, ám a piacvezető megtámadta az erre vonatkozó határozatokat, így majd a bíróság dönt ősszel arról, történtek-e birtoksértések. Közben a piacnak fizetési felszólítást küldtek az érintettek, a többségi önkormányzati társaság ugyanis nem fizette vissza a 3000 forintos illetéket annak a 30 bérlőnek, akik megkapták a birtokvédelmet. Tovább »

Csak látszólagos volt a nyugalom a Cserepesen – újfent felmondtak a bérlőknek

2016. július 6., szerda · 18 hozzászólás

cserepes_sor013kf

Április végén felmondott a piacosainak Rácz Attila, májusban harmincan bíróságon támadták ezt meg, majd visszavonta a felmondásokat a piacigazgató, most pedig újfent szerződést kíván bontani azokkal, akik nem fogadják el az új bérleti díjról szóló szerződést. Közben a háttérben több eljárás is zajlik a Cserepes sori piaccal kapcsolatban. Tovább »

Cserepes sori piac: folyamatban a per, miközben okafogyottá vált

2016. június 25., szombat · 15 hozzászólás

szabo_balint_torvenyszek004kf

Igaz, okafogyottá vált a Cserepes sori piac kereskedői által indított peres eljárás, mert Rácz Attila visszamondta a felmondásokat, mégis folytatódik a per, az alperes, vagyis a többségi önkormányzati tulajdonban lévő társaság ugyanis elfelejtette értesíteni a Szegedi Járási Bíróságot a fejleményekről. Tovább »

A Cserepes-botrány újabb fordulata: Rácz Attila visszavonta a felmondásokat (FRISSÍTVE)

2016. június 4., szombat · 20 hozzászólás

cserepes_sor009kf

A piac MSZP-s igazgatója visszavonta a felmondást azon kereskedőktől, akik egyébként bíróságon támadták azt meg. A piacosok óvatosak és kétkedőek. Tovább »

Megszüntette az ügyészség a nyomozást Szabó Bálint ügyében (FRISSÍTVE)

2016. június 3., péntek · 17 hozzászólás

szabo b1

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség megszüntette azt a garázdaság vétsége miatt indult nyomozást, amely a Szegedi Polgármesteri Hivatalban történt petíció átadással összefüggésben Szabó Bálint ellen indult – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Tovább »

Cserepes-botrány: a rendőrkapitányhoz és a megyei főügyészhez fordult Nógrádi Tibor (FRISSÍTVE)

2016. május 31., kedd · 41 hozzászólás

cserepes_sori_piac007

A Fidesz szegedi elnöke fokozott figyelmet kér a hivatalos szervektől, mert értesülései szerint a következő napokban jogsértő cselekmények fordulhatnak elő a piacot üzemeltető cég részéről. 30 kereskedő kapta meg a birtokvédelmet a makói jegyzőtől, a Jobbik elnöksége pedig piaci szemlére készül. Tovább »

Nem dőlnek be a piacigazgató újabb ajánlatának – 30 kereskedő bírósághoz fordult + FOTÓK

2016. május 27., péntek · 14 hozzászólás

szabo_balint_torvenyszek004kf

Miközben a szegedi közgyűlésen azt várták a Cserepes sori piacosok, hogy kimondják felmondásuk semmisségét, Rácz Attila újabb, a korábbinál kedvezőbb ajánlattal kereste meg a bérlőket. Néhány kereskedő elgondolkodik, ám harmincan már pénteken a Szegedi Járásbírósághoz fordultak. Tovább »

Lejárt Botka ideje – bíróságon támadják meg a felmondásokat a Cserepes sori kereskedők

2016. május 27., péntek · 8 hozzászólás

szimpatia_tuntetes_sajttaj03_gs

Megvédik a „szegények ÁRKÁD-ját” – mondják a Cserepes sori piac kereskedői. A 77 pavilonbérlő közül 40-en bírósághoz fordulnak érvényes szerződéseik felmondásai miatt. Tovább »

Ujhelyi-munkatársakról, korrupcióról, áfaködösítésről – a közgyűlés előtt a Cserepes sori piac ügye (FRISSÍTVE)

2016. május 26., csütörtök · 27 hozzászólás

cserepes_sor014kf

Tóth Péter jobbikos képviselő egyebek mellett arra kíváncsi, Botka László polgármester azért haragszik-e Szabó Bálint jogászra, mert kitálal az “MSZP-s gazdasági körök korrupciós ügyeiről”. A városvezető válaszában nem tér ki a pártkötődéseket firtató felvetésekre. Tovább »

Meghátráltak a balhé elől – szót kaptak a Cserepes sori piacosok a pénzügyi bizottság ülésén

2016. május 25., szerda · 13 hozzászólás

penzbizukles07_gs

Ezúttal nem ütközött alpolgármesteri vagy éppen bizottsági alelnöki akadályokba, hogy a Cserepes sori piacosok érdekképviselője ismertethesse a vásártéren kialakult helyzetet. Szabó Bálint szerint konstruktív hozzáállással akár öt perc alatt is rendezni lehetne a vitás kérdéseket, míg Szentgyörgyi Pál azzal védte az MSZP-s párttag piacvezetőt, hogy az előző vezetéstől megörökölt veszteségeket kell ledolgoznia Rácz Attilának, az indokolja intézkedéseit. Tovább »

Mégsem csúsznak ki a határidőből a pavilonosok – Megkezdődtek a birtokvédelmi eljárások a Cserepes sori piacon

2016. május 24., kedd · 15 hozzászólás

cserepes_birtokvedelem 01

Kedden megkezdték a makói jegyzői iroda munkatársai a Cserepes sori piac pavilonbérlőinek birtokvédelmi eljárásait, 21 kereskedőt és tanúikat már meg is hallgatták a helyszínen, szerdán pedig a további 16 kereskedővel és a piacvezetéssel beszélnek. A bérlők érdekképviselője, Szabó Bálint arra számít, hogy egy-két napon belül döntést hoz Makó jegyzője a 37 piacos ügyében, így nem csúsznak ki a május végi határidőből. Tovább »

Rabosított ünnep: Szabó Bálint bilincsben – Botkát nem érdekli több mint 7000 szegedi aláírása (FRISSÍTVE)

2016. május 20., péntek · 59 hozzászólás

cserko_szabo_tuntetes33_gs

“Ez a bilincs nem azt jelképezi, hogy Szabó Bálintot rabosították, hanem azt, hogy száz szegedi kereskedő és ugyanennyi család keze van megkötve hónapok óta” – jelentette ki Szabó Bálint a Széchenyi tér és a Károlyi utca sarkán tartott sajtótájékoztatóján. A jogi képviselő kezét ezúttal nem rendőrségi bilincs fonta körbe, hanem egy maga által elhozott utánzat. Botka László a szabadságról szónokolt Szeged Napján, miközben rendőrségi sorfallal zárták az ünnepségről a Cserepes sori kereskedőket, és minden demonstrálót videóra is vettek az egyenruhások.
Tovább »

Cserepes-botrány: előállítással végződött az autós felvonulás, hét órán át tartották Szabó Bálintot a rendőrségen + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. május 17., kedd · 77 hozzászólás

szabo b1

Azt kérik Botka Lászlótól a Cserepes sori kereskedők, hogy tegye semmissé felmondásukat – ezért vonultak a városházához kedden. Képviselőjük, Szabó Bálint megpróbált beszélni a polgármesterrel, ezúttal sem járt sikerrel, és a rendőrök elő is állították a jogászt, míg a városháza előtt várakozó piacosokat igazoltatták az egyenruhások. A Jobbik képviselője már politikai megfélemlítést emleget. Szabó Bálintot hét órán át tartották benn a rendőrségen. Tovább »

Cserepes-botrány: autós tüntetést tartanak a piacosok

2016. május 17., kedd · 8 hozzászólás

demonstracio_cserko02_gs

„Tömeges felmondás Botka Lászlónak!” – ezzel a címmel hirdettek autós demonstrációt és sajtótájékoztatót a Cserepes sori piac bérlői, akik március közepe óta tiltakoznak a díjemelés és a birtokvédelmük megszűnése ellen. A kereskedők hangsúlyozzák: nem hagynak veszni száz szegedi munkahelyet, és azt várják, hogy a városvezetés érdemben foglalkozzon sorsukkal. A nagy Szeged-napi demonstrációra is készülnek már! Tovább »

Cserepes-botrány: a makói jegyzőt jelölték ki a birtokvédelmi eljárás lefolytatására

2016. május 13., péntek · 17 hozzászólás

A Csongrád Megyei Kormányhivatal május 11-én a szegedi Cserepes sori piac kereskedői által kezdeményezett 37 birtokvédelmi eljárás lefolytatására Makó Város Jegyzőjét jelölte ki – adta hírül portálunkhoz eljuttatott közleményében a kormányhivatal.
Tovább »

Kulcskérdés a birtokvédelem – a szegedi jegyző miatt tíznapos késedelmet szenvedtek a Cserepes sori kereskedők

2016. május 12., csütörtök · 12 hozzászólás

demonstracio_cserko32_gs

Mivel Cserepes sori kereskedők által benyújtott birtokvédelmi eljárások kapcsán felmerül a hivatali visszaélés gyanúja, az ügyészséghez fordul Szabó Bálint. A piacosok egy részét képviselő jogász sajtótájékoztatóján közölte, Mózes Ervin figyelmen kívül hagyta a vonatkozó kormányrendelet előírásait, végül a kormányhivatal zárta ki a címzetes főjegyzőt a birtokvédelmi eljárásokból. Tovább »

Cserepes-botrány: kizárta a kormányhivatal a szegedi jegyzőt a birtokvédelmi eljárásokból

2016. május 12., csütörtök · 24 hozzászólás

cserepes_tuntetes

Csatát nyertek a kereskedők, a május elején indított mintegy negyven birtokvédelmi eljárásból kizárták Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, a kormányhivatal ugyanis úgy ítélte meg, hogy fennáll a kizárási ok a 92%-ban önkormányzati tulajdonú társaságot érintő ügyben, és a makói jegyzőt jelölte ki az eljárások lefolytatására. Tovább »

Betelt a pohár – Tüntetéssorozat a Cserepes sori piacért + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. május 9., hétfő · 43 hozzászólás

demonstracio_cserko17_gs

Másfél hónapja hiába próbálnak Botka László MSZP-s városvezetővel vagy a többségi tulajdonos önkormányzat más megbízottjával érdemben tárgyalni a Cserepes sori piac kereskedői, zárt ajtók fogadják őket. Ezt megelégelve, határozatlan idejű demonstrációsorozatot hirdettek a piacosok hétfőn délelőttől a városháza elé, hogy a torony alatt is észrevegyék végre őket. Petíciójukat délelőtt nem tudták átadni sem a polgármesternek sem a jegyzőnek, ám kora délután kénytelen-kelletlen átvette a dokumentumot Botka László. Tovább »

Kiállnak igazukért – Hétfőtől a városházánál demonstrálnak a Cserepes sori piac kereskedői

2016. május 5., csütörtök · 21 hozzászólás

cserepes_sor014kf

„Nem hagyunk tönkretenni 100 szegedi munkahelyet, nem hagyjuk felszámolni a cserepes sori piacot!” – üzenik a Cserepes sori piac kereskedői Botka Lászlónak, és hétfőtől a polgármesteri hivatal előtt tüntetéssorozatot kezdenek. Tovább »

Birtokvédelmet kértek a Cserepes sori piac pavilonosai

2016. május 3., kedd · 18 hozzászólás

cserepes_sor013kf

Mintegy félszáz olyan Cserepes sori kereskedő adott be birtokvédelemmel kapcsolatos beadványt a polgármesteri hivatalban hétfőn, akik megkapták felmondólevelüket, miután nem írták alá az egyoldalúan megváltoztatott bérleti szerződésüket. Az ügyben a jegyző jár el, elfogultsága esetén a kormányhivatal jelöl ki illetékest. Tovább »

Felmondtak a Cserepes sori bérlők többségének + FOTÓK, VIDEÓ

2016. április 30., szombat · 44 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Annak a mintegy 70 bérlőnek, akik nem írták alá az új szerződést, június 5-éig ki kell pakolniuk pavilonjaikat – hangzott a Cserepes sori piacnál tartott sajtótájékoztatón, ahol egyébként a piacvezető és a bérlők által megbízott jogász mintegy fél órán keresztül vitatkozott. Rácz Attila ügyvezető kérdésünkre elmondta, továbbra is várja a piacosokat, május végéig még meggondolhatják magukat a kereskedők. Tovább »

Tóth Péter: Botkáék bukása bele van kódolva a Cserepes sori botrányba

2016. április 26., kedd · 30 hozzászólás

toth_peter_sajttaj001kf

A Cserepes sori piac ügyében semmilyen koncepcióval nem tudott előállni sem a városvezetés, sem pedig az MSZP-s párttag igazgató – jelentette ki Tóth Péter, akinek a Rácz Attila visszahívására vonatkozó indítványát szerdán tárgyalhatja a pénzügyi bizottság, amennyiben napirendre veszik azt. A jobbikos politikus problémásnak nevezte azt a tervet, miszerint a dorozsmai nagybanira költöztetnék a bérlőket a Cserepesről, ezzel ugyanis tönkretennék a „szegények piacát”. Tovább »

Másodízben sem tárgyalhatja Rácz Attila visszahívását a pénzügyi bizottság? (FRISSÍTVE)

2016. április 25., hétfő · 28 hozzászólás

cserko_varoshaza12_gs

A Cserepes sori Piac Kft. ügyvezetőjének, Rácz Attilának a visszahívását másodjára kezdeményezte a jobbikos Tóth Péter a tulajdonosi jogokat gyakorló Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságnál, ám az előterjesztés nem található meg az ülés napirendi pontjai között. Az ügyben Mózes Ervin címzetes főjegyzőt is felkerestük, hogy kiderüljön, mi áll a háttérben. Tovább »

A „Cserkó” számokban – a Civil Városi Unió „minimális haszonról” és „takarékosságról”

2016. április 25., hétfő · 17 hozzászólás

Éves szinten mintegy 12-13 millió forint folyt be a városi kasszába az elmúlt években úgy, hogy ehhez még nem számoltuk a kereskedők által befizetett különféle helyi adókat – írják a civilek, akik szerint a városvezetés félrevezető információkat közvetít a szegediek felé a Cserepes sori piac ügyében. Tovább »

Fenyegetésként értékelik a Cserepes sori piac bérlői az ügyvezető ajánlatát + VIDEÓ

2016. április 23., szombat · 15 hozzászólás

cserko_parkolo08_gs

A piacvezető által adott ultimátumot visszautasítják a bérlők, mint mondják, ha kell, kollektíven mennek a bíróságra igazukért. Rácz Attila ügyvezető szerint a bérlők meghatalmazottja, Szabó Bálint félrevezeti a kereskedőket, a jogász viszont dokumentumokkal támasztja alá, hogy az ügyvezető állított valótlanságokat. Tovább »

Rácz fenyeget, Botka hallgat – Mi lesz veled, Cserepes sori piac?

2016. április 22., péntek · 61 hozzászólás

cserepes_sori_piac004

Sarokba szorítja bérlőit – vagyis bevételi forrását – a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila, szerződést kíván bontani ugyanis azokkal, akik nem fogadják el az új feltételeket, amelyekről egyébként nem is tárgyaltak a felek. Időközben vesztegetéssel is megvádolta a kereskedőket és az is bebizonyosodott, hogy az önkormányzat csak taktikázott, nem is akartak érdemben tárgyalni a piacosokkal, pusztán a közgyűlés előtt nem akartak még egy botrányt. Tovább »

Ismét a Cserepes sori piac igazgatójának visszahívását kezdeményezi a Jobbik

2016. április 20., szerda · 9 hozzászólás

toth_peter_cserko_sajttaj02_gs

Nem változott a szegedi Jobbik álláspontja, továbbra is alkalmatlannak tartják a Cserepes sori piac vezetésére Rácz Attilát, így ismételten benyújtotta Tóth Péter az ügyvezető visszahívására vonatkozó indítványát. A képviselő úgy értékelte, megvezette a baloldali városvezetés a kereskedőket, csak azért egyeztetett velük múlt héten, hogy ne balhézzanak a közgyűlésen, ám íz ígéretekből semmi sem teljesült. Tovább »

Botkától várják Rácz Attila ámokfutásának megállítását a Cserepes sori piacosok

2016. április 19., kedd · 14 hozzászólás

cserko_sajttaj_szabo_balint02_gs

Ultimátumot adott Rácz Attila, lelakatolják azon bérlők pavilonjait, akik e hét végéig nem írják alá az új szerződéseket. A tervezetekben több, a kereskedők által kifogásolt pont is található, például a díjemelés mértéke sem a korábban kialkudott 5-10%, és ellentétben az ügyvezető állításával, nem is egységesek a négyzetméterárak. Tovább »

Jövő januártól vezetnék be az áfát a Cserepesen – A bérlők 7+1 pontos követeléssel álltak elő + FOTÓK

2016. április 12., kedd · 3 hozzászólás

cserko_sajttaj02_gs

A Cserepes sori piac bérlőinek március közepe óta tartó, demonstrációval, aláírásgyűjtéssel és sajtótájékoztatókkal tarkított tiltakozása lehet, hogy eléri célját, vagy éppen nem kapott engedélyt a NAV-tól az áfa bevezetésére a társaság. A kereskedők most 7+1 pontban foglalták össze kéréseiket, hangsúlyozva, hogy továbbra is tárgyalni szeretnének. Tovább »

Szabó Bálint: Megakadályozzuk az MSZP-s pártkatona ámokfutását a Cserepesen!

2016. április 9., szombat · 14 hozzászólás

cserepes_sori_piac007

Taktikát váltott az MSZP-s városvezetés által kinevezett igazgató, immár szimplán lázadónak titulálja az általa igazgatott Cserepes sori piac bérlőt, amit jogi képviselőjük, Szabó Bálint visszautasít. Az árusok csütörtöki ismételt kinyitása után pénteken már nem igazoltatták a rendőrök a kereskedőket, akik a korábbi fellépés miatt egyébként a belügyminiszterhez fordultak, míg Szeged szocialista képviselőjét, Szabó Sándort feljelentették, miután korrupcióval vádolta meg az előző piacigazgatót. Tovább »

Beszél a Cserepes sori piac ügyében MSZP-s párttársaival Gőgös Zoltán – háromigenes népszavazást hirdetett meg

2016. április 6., szerda · 9 hozzászólás

gogos_zoltan_sajttaj001kf

Elsodorta a Cserepes sori piac ügye az MSZP népszavazási kezdeményezéseiről szóló sajtótájékoztatót. Gőgös Zoltán megígérte, “jó szolgálati küldetést vállal”, beszél párttársaival az áremelések ügyében. A Kúria mai döntésének köszönhetően az eddig két kérdés mellett a vasárnapi zárva tartás ellen is gyűjtenek aláírásokat. Tovább »

Ragaszkodnak a régi díjszabáshoz, de csütörtökön kinyitnak a Cserepes sori kereskedők

2016. április 6., szerda · 5 hozzászólás

cserko_szabo_balint_02_gs

Múlt hét péntek óta gyakorlatilag zárva van a Cserepes sori piac, a bérlők ugyanis tiltakozva a brutális díjemelés ellen nem nyitottak ki. Jogi képviselőjük, Szabó Bálint bejelentette, hogy holnaptól ismét lehet vásárolni a piacon, ám a korábbi díjszabást tartják mérvadónak. A NAV-hoz is fordulnak, ugyanis a piac által kiadott nyugták nem szabályosak a jogász megítélése szerint, illetve az is kiderült, hogy már januártól áfakörbe tartozik a társaság, ám eddig a bérlők nem áfás számlát kaptak. Tovább »

Szegedi Jobbik: Ujhelyi István érdekeltségi köreihez vezetnek a Cserepes sori piacon a szálak?

2016. április 5., kedd · 7 hozzászólás

jobbik_sajttaj004

A szegedi Jobbik visszahívná a Cserepes sori piac élére kinevezett MSZP-s Rácz Attilát, a pénzügyi bizottság szerdán reggel tárgyalhatja az erről szóló, Tóth Péter nevével fémjelzett sürgősségi előterjesztést. Sajtótájékoztatóján aggasztónak nevezte, Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő érdekeltségi körébe tartozó személyek és cégek jelentek meg a piac környékén, erről is véleményt alkothat a baloldali többséggel működő pénzügyi bizottság holnap. Tovább »

Nincs egyezség – továbbra sem nyitnak ki a bérlők a Cserepesen

2016. április 4., hétfő · 25 hozzászólás

cserko_sajttaj02_gs

Nem közeledtek az álláspontok a hétfő több mint kétórás megbeszélésen, így határozatlan ideig továbbra is zárva tartanak a Cserepes sori piac bérlői. Igaz, amikor múlt pénteken bejelentették, hogy nem nyitnak ki, akkor az aktuális díjszabásban a pavilonosok esetében bizonyos kedvezményeket életbe léptetett a piacvezetés a kipakolással kapcsolatban, ám minden másért az átlagosan 57%-kal megemelt összegeket kell kifizetni. A bérlők most Botka Lászlóhoz fordulnak, arra kérve a polgármestert, mentesítse Rácz Attilát az alól, hogy extraprofitot kelljen teremtenie az egyébként is nyereséges Cserepes sori piacon. Tovább »

Nem fog reagálni a bérlők petíciójára a Cserepes sori piac igazgatója

2016. március 23., szerda · 5 hozzászólás

cserepes_sor_piac46_gs

Több tucat árussal szemben azt állítja a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila, hogy a petíciót megfogalmazó bérlők nem keresték őt, csak a sajtón keresztül üzennek neki. Közölte, hogy mindenkivel kész tárgyalni, de egyéni alkudozásokba nem bocsátkozik. Tovább »

3500 aláírást gyűjtöttek eddig a Cserepes sori bérlők – a piacvezető egyelőre válaszra sem méltatta őket

2016. március 22., kedd · 15 hozzászólás

cserepes_sor003kf

Rácz Attila januárban kinevezett piacigazgató reakcióját eddig hiába várták petíciójukra a Cserepes sori árusok, múlt hét szerdai demonstrációjukra semmilyen hivatalos válasz nem érkezett. Addig is gyűjtik az aláírások, amelyben három három civil szervezet is segíti munkájukat. Tovább »