Írjon nekünk

Közélet

Bevándorlók Londontól Szegedig: Nem polgármesterként tárgyalt Schulzcal Botka!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

migransok_0911_90_gs

A volt szegedi polgármester, Bartha László szerint veszélyes tendenciát mutat a londoni polgármester-választás eredménye: a baloldal egyre inkább a bevándorlókra épít. Problémának látja, hogy nem állt ki Botka László a betelepítési kvóta ellen, sőt az ügy helyi szintű tárgyalását sem támogatta. Úgy érzi, ez azért van, mert nem akarja, hogy kiderüljön, mi a pártjának álláspontja a kérdésben. A Cserepes sori piac ügye is a párbeszéd hiánya miatt alakult botránnyá – vélekedett.

„Az utóbbi évtizedek nyugat-európai tapasztalatai alapján a bevándorlók nem asszimilálódtak, mindig a baloldal szavazótáborát gyarapítják. Ez nem véletlen az MSZP tagjai is 2009-ben az Internacionálét énekelték, ami ellentmond minden olyannak, ami fontos egy magyar számára: a nemzettudatnak, a kötődésnek, a gyökereknek. A baloldal számára kizárólag a hatalom megszerzése a fontos” – vélekedett Bartha László, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület (TLKE) elnöke, volt szegedi polgármester.

Szerinte ezt bizonyítja az, hogy a 8,6 millió lakosú Londonban, ahol minden hatodik polgár iszlám vallású, most pakisztáni származású polgármestert választottak meg, mert e kisebbség már szavazásokat dönthet el. „Itt van a kézzelfogható példa arra, hogy a baloldal muszlim jelöltet indít, hogy támaszkodhasson a bevándorlókra. Erről beszélünk a Tisza Lajos Közéleti Egyesülettel már egy éve! Mi lenne, ha harminc év múlva Szegeden betiltanák az adventi vásárt, mint Brüsszelben a karácsonyfát?” – tette fel a költői kérdést a volt polgármester. Attól fél, hogy ugyan a polgári kormány fellép a betelepítés ellen, de a baloldal hosszabb távon pont ezzel számol, így erősítené szavazóbázisát.

Nem örül neki, hogy konkrét cáfolat helyett viccelődött Botka László azon, hogy az üres IKV-lakásokba bevándorlókat helyeznének el. Álláspontja szerint Martin Schulz az országos MSZP-s választmányi elnök Botkához, s nem a polgármesterhez jött 2015-ben, emiatt kísérte őt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője. Ezért úgy értelmezi, hogy valójában a magyar baloldal legerősebb pártjának stratégája tárgyalt az Európai Parlament elnökével, így nem tudja elfogadni azt a Botka-féle védekezést, vagy inkább magyarázkodást, hogy polgármesterként nem dönthet a betelepítés kérdésében, nem tárgyalhat arról.

martin_schulz_szegeden11_gs

„Folyamatos konfabulációval (kóros pontatlansággal) küzd a szegedi polgármester. Az első ügy a migráció, ami nyilvánvalóan ráégett, nem tud már kijönni ebből. Meg lett volna a lehetősége Botka Lászlónak arra, hogy cáfolja a vádakat, azonban nem élt az eséllyel, nem támogatta a kötelező betelepítési kvóta elleni közgyűlési határozat elfogadását, ellentétben a jelentős magyarországi önkormányzatok többségével. Ő azonban napirendre sem engedte tűzni ezt, mert akkor vitatkozni, érvelni kellett volna” – vélekedett Bartha László. Úgy gondolja, a Cserepes sori piac körüli botrány is elkerülhető lett volna, ha már Botkáék már elején leülnek és elmondják, hogy mit, miért tesznek, viszont a folyamatos álláspont-változtatásokkal hiteltelenné váltak. Erre látja példának azt, hogy a közgyűlést megelőző napon leülnek tárgyalni a kereskedők képviselőjével, pénteken beszámolnak arról, jól haladnak az egyeztetetések, majd szombaton folytatják az egyoldalú keménykedést ott, ahol abbahagyták. „Botka László azóta menekül, pedig ezt azoknak kell tenni, akiknek van vaj a füle mögött” – fogalmazott a TLKE vezetője.

„Százezer aláírást nyújtott be az MSZP két népszavazási kérdésben, ami a lakosság egy százalékának felel meg. Rácz Attila MSZP-tag cégvezető közben szégyellnivalónak nevezett hétezer aláírást Szegeden a Cserepes sori piac esetében, pedig ez arányosan a szegedi népesség négy százalékát jelenti – kampány nélküli, helyben gyűjtött szignókkal. Mi magunk a tömegközlekedéssel, lakás- és üzletbérléssel kapcsolatos drasztikus díjemelési ügyekben akartunk népszavazási kérdéseket a szegediek elé vinni, de a jegyző által vezetett választási bizottság nem engedte. S ezek után mondja Botka László és az MSZP, hogy Orbán Viktor fél az emberek véleménynyilvánításától?” – vélekedett Bartha László.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Balhé

Fenyegetőzések, késelések, tanárbántalmazások – ezért kell az iskolaőrség

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egyre több az iskolai rendbontás.

Tovább olvasom

Hírzóna

Új vezető irányítja a vásárhelyi strandot

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Katona Zsolt váltja Veres Csillát a Hód-Fürdő Kft. élén.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elhunyt Bátyai Gitta szegedi helytörténész

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Isten nyugosztalja!

Tovább olvasom

Aktuál