Yorick utolsó monológja a Kisszínházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sznsz_sajttaj02kfA szegedi székhelyű Baka István Alapítvány idén színházi előadással emlékszik meg a költő halálnak 20. évfordulójáról. A Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában a Yorick-költemények, illetve a szerelmes és halálversek elevenednek meg a színpadon.

A költő hagyatékát gondozó Baka István Alapítvány kétnapos, középiskolásoknak és felnőtteknek szóló vers- és prózamondó verseny keretében szervezi meg szeptember 19-én az emlékestet. A Yorick monológjai és a Yorick visszatér ma is időszerű költemények, melyek egy nagy ívű történetet formáznak a Kisszínházban Jordán Tamás és Huzella Péter tolmácsolásában.

Baka Tünde, a költő özvegye elmondta, a szeptember 19. és 20. között megrendezendő Baka Istvánnak emléket állító Kárpát-medencei találkozó kiemelt rendezvénye lesz a Kisszínházi bemutató, itt jutalmazzák ugyanis a versenyen helyezést elért fiatalokat és felnőtteket. A díjkiosztó után a résztvevők megtekinthetik a Yorick utolsó monológja című előadást, melyben elektromos bőgőn és harmonikán Huszár Mihály működik közre.

Az emlékest gerincét a Yorick-költeményeken túl Baka szerelmes és halálversei egészítik ki, melyekkel kapcsolatban Jordán Tamás a költő özvegyének azt mondta, ő maga és az irodalom is szegényebb lenne nélkülük.

A Kárpát-medencei Baka István vers-, énekelt vers- és prózamondó verseny utolsó napján a versenyzőknek lehetőségük lesz a zsűritagok által vezetett elmélyült műhelymunkára, a Baka-életmű rövid, összefoglaló áttekintésére Szörényi László irodalomtörténész előadásában, egy közös szegedi sétára valamint kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre és jó kapcsolatok kialakítására egymással, az alapítvány és a Baka-család tagjaival.

A Yorick utolsó monológját szeptember 19-én, 19 órától láthatják a Kisszínházban.

Baka István költőre emlékeznek halálának huszadik évfordulóján. Felcsendülnek a Yorick-költemények, valamint a szerelmes és halálversek is megelevenednek a színpadon.http://szegedma.hu/?p=570683

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 17.

Előző sztori

Rohamozó migránsok, kerítésen átdobott gyerekek, elfogott terrorista - kitűnőre vizsgáztak a magyar rendőrök Röszkén + FOTÓK, VIDEÓK

Következő sztori

Labdarúgás: az NB I a Szeged 2011-fakó sikerKovácsának álma

Legutóbbi hasonló cikkek