Közélet

Semjén: egység nélkül nincs magyar érdekérvényesítés Kárpátalján

Semjén: egység nélkül nincs magyar érdekérvényesítés Kárpátalján

2015. szeptember 5., szombat
Semjén: egység nélkül nincs magyar érdekérvényesítés Kárpátalján

A magyar egység a feltétele a magyar érdek érvényesítésének Kárpátalján - üdvözölte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szombaton azt, hogy a két meghatározó ukrajnai magyar szervezet napközben választási együttműködést kötött.

Semjén Zsolt

az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) között kialakult konstruktív együttműködés és a példaértékű megállapodás a kárpátaljai magyar közösség érdeke, "hiszen a magyar egység az érdekeink érvényesítésének feltétele". A legteljesebb körű magyar önkormányzati képviselet sikeres megjelenítése a kárpátaljai magyarság szülőföldön való boldogulásának egyik legfontosabb eszköze - tette hozzá a kereszténydemokrata politikus. A KMKSZ és az UMDSZ a 2015. október 25-re kitűzött ukrajnai helyhatósági választásokon folytatandó együttműködésről kötött megállapodást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.