Kettesfogathajtó-vb: szerdától edzőtáborban a házigazda magyarok

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdától tíz napig edzőtáborban készül a szeptemberi, fábiánsebestyéni kettesfogathajtó-világbajnokságra a magyar válogatott.

Tóth Tamás szövetségi kapitány a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, ez a másfél éves felkészülési periódus utolsó szakaszát is jelenti. Hozzátette: a mezőhegyesi edzőtáborban javítják még az esetleges hibákat, mentális felkészülésre és összetartásra kerül sor. Az edzőtábor végére minden hajtónak döntenie kell arról is, hogy melyik három lovával indul a világbajnokságon.

A szakember jó eredményre számít a szeptember 9. és 13. között sorra kerülő vb-n, amelyen címvédőként, hazai közönség előtt indulnak a magyar kettesfogathajtók. A vb-re előzetesen 19 ország 70 versenyzője nevezett.

A szövetségi kapitány a hagyományoknak megfelelőn technikás pályára számít Fábiánsebestyénben, ahova a szeptember 7-én esedékes istállónyitáskor érkezik meg a csapat.

A magyar indulók száma a héten egy fővel emelkedett, így – mint rendezők – nem nyolc, hanem kilenc hajtó száll majd versenybe a helyezésekért. A magyar vb-keretet Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Osztertág Kristóf, Osztertág Márk, ifj. Dobrovitz József, Kákonyi Norbert, Hódi Károly, ifj. Simon József és Galambos Nándor alkotják.

A csapatversenyben hárman vesznek majd részt, a magyar trió összetétele azonban csak egy nappal az első versenynap előtt derül ki, a lovak orvosi vizsgálata után.

Előző sztori

Csütörtökön kezdődik a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia

Következő sztori

Csökken az üzemanyagok ára