Munkacsoport jött létre a szakképző intézmények átvételére

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Előkészítő munkacsoport jött létre a szakképzéssel foglalkozó iskolák átvételére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a szakképzésben résztvevő tanulók létszámának növelésében, valamint az ehhez szükséges egyszintű szakképzés-irányítás megteremtésében állapodtak meg a munkacsoportban, amelyet a nemzetgazdasági tárca, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az NGM szakképzési háttérintézménye hozott létre.

A szervezeti átalakításra a kormányzati szándék szerint azért kerül sor, hogy a munkaerő-piaci szempontok a szakképző iskolákban az eddiginél hatékonyabban érvényesüljenek – közölte a tárca. A szakképzés-stratégiai ügyeket tárgyaló bizottságban részt vevők között egyetértés van abban, hogy szükség lenne a szakképzés duális rendszerének kiterjesztésére, az egyszintű szakképzés-irányítás megteremtésére, illetve a középfokú képzés szerkezeti átalakítására is – áll a közleményben.

Előző sztori

Rendelet készül az import borok azonosíthatóságáért

Következő sztori

Balog Zoltán Szegeden: Esélyegyenlőség helyett esélyteremtést! + FOTÓK