Sport

Labdarúgás: begyűjtötte a bajnoki címet a Volán + FOTÓK

Labdarúgás: begyűjtötte a bajnoki címet a Volán + FOTÓK

2014. május 31., szombat
Labdarúgás: begyűjtötte a bajnoki címet a Volán + FOTÓK
volan_algyo_mj52

Ha nehezen is, de megnyerte az Algyő elleni hazai fellépését, így bajnok a Tisza Volán együttese a 2013/14-es szezonban!

Már az első percektől látszott,

Takács Zoltán

jól felkészítette övéit, az Algyő rendkívül szervezetten védekezett, míg a kontráiban komoly veszély lapult. Ez utóbbi kijelentésre volt ekletáns példa, amint a 20. percben

Kohajda

lódult meg egy hazai szögletet követően a balon, majd a tizenhatoshoz érve a második hullámban érkező

Podonyi

elé került a beadása, aki egy állítás után higgadtan, okosan gurított a hálóba 7-8 méterről. (0-1) A bekapott gól után sem igazán tudta feltörni a vendégek reteszét a szegedi alakulat, az egyenlítés mégis hamar sikerült. A 29. minutumban Podonyi szabadrúgásánál felszabadítottak a védők, olyannyira, hogy azonnal kibontakozott az ellentámadás, amelynek végén

Kulacsik

emelt a kapuba 16 méterről a kifutás közben elcsúszó

Révész

felett. (1-1) Nem sokkal később

Buzási

kapott remek felívelést a tizenhatoson belül, majd a szélső labdaátvétele még tökéletesebbre sikerült, a mutatványnak viszont a kirobogó kapus faultja véget vetett. Büntetőhöz jutott tehát a Volán, amit

Ngalle

értékesített magabiztosan. (2-1) A szünetig már nem változott aztán az állás, utána pedig egészen meddővé vált a játék. Bár az Algyő nem adta fel a harcot, tulajdonképpen nagyobb kockázatot már egyik fél sem vállalt fel, aminek eredményeként maradt a lefújásig az egygólos hazai vezetés. Győzelmével a Tisza Volán SC Szeged matematikailag is bajnokká vált, megelőzve a fordulóban szintén diadalt arató, így a második és harmadik helyet begyűjtő UTC, Mórahalom duót. Az Algyő, köszönhetően többek között a Csanádpalota tápéi ikszének, továbbra is a hatodik.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző
2014. május 31., 17.00
Tisza Volán SC Szeged
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bartucz Ferenc • asszisztens: Szeles Ádám, Samu László
2
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 29. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Algyő SK 2-1 (2-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző. Vezette: Bartucz Ferenc (Szeles Ádám, Samu László).

Tisza Volán:

Dongó - Buzási, Szabó A., Hacker, Grünwald, Puskás, Ngalle, Mucsi (Szilágyi 88'), Szabó D. (Kormányos - a szünetben), Kulacsik (Tóth 75'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Algyő:

Révész - Sebők, Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács (Hegedűs 67'), Bogdán (Pataki - a szünetben), Gyimesi (Bella 88'), Podonyi, Mohácsi, Kohajda (Hadár 77').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Kulacsik (29'), Ngalle (33' - tizenegyesből), ill. Podonyi (20').

Sárga lap:

Szabó A. (31'), Mucsi (34'), ill. Révész (33'), Bogdán (45'), Gyimesi (60'). Tóth Ákos:

"Természetesen, maximálisan boldog vagyok! Elég görcsösen játszottunk ma, amit betudok a tét súlyának, illetve az Algyő szervezetten és jól futballozott. Ettől függetlenül a győzelem borzasztóan értékes. Ezúton is szeretném megköszönni az egész csapat munkáját, továbbá külön szeretném kiemelni Siha Zsolt és Bagdi Ferenc tevékenységét. Haladunk persze tovább, hiszen a célunk nem csak a bajnoki cím, hanem a feljutás is egyben, ami jelen pillanatban még nem dőlt el. Megteszünk majd mindent, de most az ünneplés és a boldogság pillanatait éljük, és élvezzük a sikert. Úgy érzem, megérdemeltük, hiszen - azt gondolom sokakkal egyetemben - az utóbbi évtized legerősebb megyei mezőnyében lettünk elsők. Körülmények és a háttér ehhez a teljesítményhez adott volt. Akadt néhány nehéz pillanatunk, kemény ellenfelekkel kellett megküzdenünk. De összességében végtelenül boldog és büszke vagyok, hogy én lehetek ennek a csapatnak az edzője."

Takács Zoltán:

"Azt gondolom, teljesen egyenrangú ellenfele voltunk a bajnok Tisza Volánnak, amelynek a sikerhez ezúton is szeretnék gratulálni. Azt gondolom, ennek a klubnak kellett megnyernie a pontvadászatot, hiszen a mezőny legjobbja volt. Mindemellett gratulálok a saját együttesemnek is, hiszen alaposan megnehezítettük ma az ellenfelünk dolgát, sőt, azt gondolom, ebben a meccsben talán a döntetlen is benne lett volna. Persze, ennyire nem vagyok telhetetlen, van még hátra egy mérkőzésünk a Makó ellen. Ott szeretnénk még egy győzelmet aratni, és azt követően értékelni a tavaszi szereplésünket."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Itt a vége, nincs tovább! A találkozó legfontosabb következménye: győzelmével a Tisza Volán megnyerte a Csongrád megyei I. osztály 2013/14-es kiírását!
88'
A fiatal Bella játszhat pár percet, Gyimesit váltotta. A túloldalon Szilágyi ment fel Mucsi helyére.
86'
Bosszankodnak a vendégek, Pataki szögletét Hegedűs csúsztatta kapura a rövidnél, de nem találta el a ketrecet.
85'
Beadás lett belőle, Hacker mentett Pénzváltó elől.
85'
Hegedűst rántotta le Grünwald, messziről, de középről lőhet így Daróczi.
80'
Maga a sértett tekert el a négyfős sorfal felett a rövidre, Révész jó ütemben dőlve védett.
80'
Sebők buktatta az algyői tizenhatos sarkánál Ngallét, jó helyről jár a szabadrúgás.
78'
Ngalle csinált meg egy szép cselt az alapvonalnál, beadását Daróczi fejelte ki a berobbanó Buzási elől a kapu torkában. A következő akciónál Tóth Attila kapott szép lekészítést jobbról, 16 méteres, lapos lövését Révész biztosan fogta.
77'
Frissíti együttesét Takács Zoltán is, Hadár állt be Kohajda helyett.
75'
Eljött, amit régóta vártak már a Volán-hívek: a hosszú sérüléséből felépült Tóth Attila jelentkezik játékra! Kulacsik sétált le a pályáról.
73'
Büntetőt reklamálnak a szegediek, miután Daróczi vitte földre a büntetőterületre betörő Buzásit. Bartucz sporttárs sípja azonban néma maradt az esetnél.
67'
Hegedűs váltotta Takácsot a fehér mezeseknél.
64'
Négy algyői rohanhatott három bekkre egy kontrával, de Kohajda beadását Dongó lefülelte középen.
62'
Csendben peregtek le az utóbbi percek, érezhetően keresik a fogást egymáson a csapatok, nagyobb kockázatot a kelleténél ugyanakkor egyik fél sem vállal egyelőre.
60'
Gyimesi rúgta meg Faragót 30 méternél, villant a lap.
55'
Faragó! A gólkirályi címre pályázó csatár egy szép csel után 18 méterről lőtt laposan a bal alsóra, centiket tévesztett csupán.
54'
Enyhén dominál a játékban Takács Zoltán csapata, habár helyzetekben ez még nem köszönt eddig vissza.
50'
Pataki életerős rakétáját csak másodjára tudta fogni Dongó.
50'
Kormányos megrökönyödésére ellen fújnak Mohácsival szemben, középről, 20 méterről célozgathatnak az algyői mesterlövészek.
48'
Előbbi vállalta el ballal, Révész szépen tolta szögletre a jobb alsóra csapódó kísérletet.
48'
Mohácsit látta szabálytalannak a sporttárs, 22 méterről jobbról lőhet Puskás, vagy Ngalle.
46'
Tóth Ákos Kormányost vetette be Szabó Dávid helyett, míg Bogdánt Pataki váltotta.
46'
Folytatódik az összecsapás, egy-egy csere történt mindkét oldalon. Közben rákezdett az eső is, enyhe szitálás áztatja az Etelka sort ezekben a percekben.
Friss hír a Kertész utcából: bár az UTC szerzett vezetést Hegyesi Zsolt révén, a HFC a lefújás előtt nem sokkal egyenlíteni tudott Bernát Péter büntetőjével.SZÜNET
45'
Bartucz Ferenc nem hosszabbított, itt a vége az első felvonásnak. Bár az Algyő ráijesztett a hazaiakra, Tóth Ákos legénysége gyorsan fordított, így Volán-vezetés mellett vonulhatnak az öltözőbe a csapatok.
45'
Bogdán belépője ért sárgát Kulacsikkal szemben.
42'
A kameruni középpályás ezúttal a másik térfélen mutatkozott aktívnak, 25 méteres bombája 2-3 méterrel ment kapu fölé.
40'
Podonyi élesen belőtt labdáját Ngalle stukkolta ki csukafejessel.
40'
Puskás buktatta Mohácsit a hazai tizenhatos jobb sarkánál, jó helyről jöhet az Algyő.
34'
Mucsi bizonyult túlzottan határozottnak Podonyival szemben a félpályánál. Ez is sárga.
33'
GÓÓÓL!!! Ngalle jobbra lőtt, és bár Révész Máté érezte az irányt, a labda azonban túl jól lett helyezve a kapufa mellé. 2-1!
33'
Lapot kapott a vendégek portása.
32'
Tizenegyes! Buzási vett át szépen egy hosszú felívelést a büntetőterületen belül, megtorpant Révész előtt, a kapus pedig kézzel buktatta.
31'
Szabó Attila csúszott rá hátulról Kohajda bokájára az oldalvonalnál, járt a sárga a belépőért.
29'
GÓÓÓL!!! Sajátos találattal egyenlít a Volán! Podonyi végzett el szabadrúgást a hazai térfélen, amelyre többen felmentek a vendégek közül. A kifejelt labdából ugyanakkor indult az ellentámadás, Kulacsik robogott a jobb szélen, és miközben a tizenhatos vonalához ért, az ímmel-ámmal kifelé mozgó Révész elcsúszott és fenékre ült. A támadónak így már csak az üres hálóba kellett emelnie. 1-1!
28'
Szervezetten, magabiztosan védekeznek a fehér mezesek, Tóth Ákos tanítványai egyelőre nem találják az ellenfél defenzív futballjának ellenszerét.
25'
Itt lehetett volna a válasz! Puskás szabadrúgásánál Szabó Attila emelkedett a hosszún egyedül, de lefejelt labdája pontatlanra sikerült.
20'
GÓÓÓL!!! Vezetnek a vendégek! Puskás végzett el szögletet, Révész második felugrásnál megfogta, majd indította a kontrát. Kohajda bő 70 métert sprintelt a balon, lapos beadása pedig a második hullámban érkező, a helyzetet higgadtan értéksítő Podonyit találta meg! 0-1!
18'
Fellépett egy támadás erejéig az Algyő, Gyimesi passza után Takács fordult kapura 20 méternél, emelése nem sokkal suhant el a jobb felső felett - Dongó nyugalma kívülről nézve túlzottnak hathatott.
16'
Jól járatja a labdát a Tisza Volán, miközben Takács mester legénysége kettős sorral, illetve a félpályánál zavarórepülést végző támadókkal állja a rohamok sorát.
13'
Fellazult kissé az algyőiek védelme, Mucsi vezette rá a bekkekre a labdát, hogy aztán a jobb oldalon érkező Buzási elé tálaljon. A társ végül egy befelé intézett cselt követően ballal vállalkozott lövésre - erőtlen löketét könnyedén fogta a hálóőr.
11'
Hacker emelkedett középen kiváló ütemben Puskás szöglettel felérő szabadjára, a középhátvéd bólintása a keresztléc felett zúgott el. A következő akciónál Kulacsik vette célba éles szögből a rövidet, Révésznek nem okozott gondot a hárítás.
10'
Hasonló a történet Puskás túloldali sarokrúgásánál is, annyi különbséggel, most a kifejelt játékszer Ngalléhoz került, aki azonban 16-ról nem talált kaput.
8'
Puskás Bogdán elleni szabálytalansága után Podonyi tekerhetett középre a tizenhatos vonalától, Buzási szabadított fel a rövidnél. Az esetet követő szögletnél ismét Podonyi Norbert állt a labda mögé, de beívelését ezúttal is kifejelték a rövid saroknál, név szerint Ngalle.
5'
Felhördült a közönség, miután Mucsi belöbbölt labdájáról a bevetődő Faragó centikkel maradt le az ötös vonalánál.
4'
Gyimesi válaszol: hulló falevélként csapódó kísérlete éppen Dongó ölében kötött ki.
2'
Grünwald húzódott előre jó szokásához híven, majd 16-ról tekert külsővel - nagyjából 2 métert tévesztett a bal felsőhöz képest.
1'
Elkezdődött a találkozó, Kohajda és Podonyi indították útjára a labdát.
16.56: Bartucz Ferenc játékvezető az utolsó mérkőzésén fújja a sípot, a visszavonuló sporttársat Halkó Pál, Tóth Ákos és Takács Zoltán köszöntik. 16.55: A sporttársak már felsorakoztak, lassan érkeznek a csapatok is. A vendégek fehér mezben és sötétkék nadrágban lépnek ma pályára, míg a Volán játékosai fekete-kék csíkos dresszt és fekete nadrágot viselnek. 16.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Az összeállításokat böngészve egyetlen, kisebb meglepetésre bukkanhatunk: hazai oldalon Mucsi Máté került a kezdőbe, Ondrejó Tamás nincs a nevezettek között sem. Hasonló a helyzet Beretka Péterrel is, Tóth Attila viszont, az előzetes híreknek megfelelően, bevethető állapotban várja, hogy becseréljék. A találkozó Bartucz Ferenc sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.