Sport

Labdarúgás: akár már szombaton bajnok lehet a Volán

Labdarúgás: akár már szombaton bajnok lehet a Volán

2014. május 30., péntek
Labdarúgás: akár már szombaton bajnok lehet a Volán
algyo_tiszavolan_mj-10

Az UTC hétközi vereségével megmaradt a Tisza Volán ötpontos előnye a táblázat élén, így amennyiben Faragóék szombaton begyűjtik hazai pályán az Algyő elleni három pontot, matematikailag is biztossá válik a bajnoki címük.

A két gárda

novemberi odavágóján

sima, 4-0-s szegedi siker született, és bár

Takács Zoltán

tanítványai kifejezetten jó tavaszt futnak, a papírforma egyértelműen a hazaiak sikerét jósolja.

Dongó Dénes

immár 364 perce nem kapott gólt a bajnokságban, utoljára a mórahalmi

Szőke Péter

vette be a Volán kapuját. Azóta a portás négy meccsen is lehúzta a rolót, miközben a csatártársak 29 alkalommal zörgették meg a hálót. Impozáns mérleg, mindemellett az Algyő sem panaszkodhat, hiszen Kohajdáék utolsó hat fellépésükön veretlenek maradtak, sőt, zsinórban négy győzelmet számlálnak. Magas színvonalú, kemény összecsapásra van tehát kilátás, mindent egybevetve nem adják ingyen a bajnoki címet

Tóth Ákos

legénységének.

Szabics Imre is besegített a Volán felkészülésébe

ONLINE

A Tisza Volán SC Szeged - Algyő SK megyei I. osztályú mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Illusztris vendéget fogadott a szegedi együttes hétközi felkészülése során, miután az egykor a klubnál nevelkedett, tavaly szeptemberben

visszavonult

Szabics Imre

is beszállt a tréningbe „Biztos vagyok benne, feldobja a srácokat, hogy egy olyan játékossal edzhettek együtt, aki szerepelt a Bajnokok Ligájában, illetve viselhette a nemzeti válogatott címeres mezét. Pozitív hangulatot hozott a foglalkozásba az ő jelenléte, habár a játékosok hozzáállására soha nem volt panaszom” – árulta el Tóth Ákos vezetőedző, hozzátéve, amikor Szabics legutóbb meglátogatta őket, még a Mórahalom együttesénél, bajnokok lettek. Jó előjel lehet tehát a Stuttgart korábbi csatárának felbukkanása. Szintén örömre adhat okot a csapatnál

Tóth Attila

állapota, hiszen a márciusban

térdével műtött

támadó egy ideje már a társakkal edz, és szombaton akár pályára is léphet. Az egyetlen hiányzó így

Vida Gergely

lesz, a hátvéd külföldön vállalt szezonális munkát, ezért nem számíthat rá a szakmai stáb. „Szeretnénk minden meccset megnyeri és a lehető legszebben befejezni ezt a szezont. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy nem mindegy, milyen teljesítménnyel nyerjük meg a bajnokságot. Elképzelhető, lesznek olyan együttesek a különböző megyékben, amelyek nem vállalják a feljutást a harmadosztályba, ebből következően a legjobbak elkerülhetik az osztályozót. Semmiképpen sem szeretnénk tehát megadni annak lehetőségét, hogy pár pont hiánya miatt adott esetben ne léphessünk feljebb egyenes ágon. Így az Algyő és az FK ellen is a győzelem feltett szándékával készülünk” – fogalmazott Tóth Ákos. A Tisza Volán SC Szeged tájékoztatása szerint az Algyő SK elleni találkozóra a belépés mindenki számára ingyenes, illetve a szervezők A/4-es méretű csapatképpel is kedveskednek majd a kilátogató nézőknek.

Ünneprontó vendég lenne az Algyő

algyo_tiszavolan_mj-58

Mondhatni, az Algyő teljesítette a tavaszra szóló penzumot, a hátralévő két fordulóban a bravúrokért hajthatnak Hadár Attiláék. A csapat 42 ponttal a hatodik helyen áll, azonban ahhoz, hogy maguk mögött tudja tartani a 39 egységgel rendelkező Csanádpalotát, nagy valószínűség szerint szükség lenne még egy győzelemre. Ebben első körben csak a külföldön tartózkodó

Pataki Sándor

segítségére nem számíthat Takács mester, a keret többi tagja mind pályára léphet. „Tevékenykedtem a szegedi labdarúgásban is, így azt szeretném, ha a városnak lenne minél több csapata, nem csak a harmadosztályban, de akár fentebb is. Emiatt kettős érzések kavarognak bennem, ugyanakkor mindig úgy készítem fel a csapatomat, hogy csak a győzelem az elfogadható. A realitás nyilván nem mellettünk szól, hiszen mind játékosállományban, mind a körülményekben a Tisza Volán kiemelkedik a megyeegyes mezőnyből. Lehet, a mi szempontunkból jobb lett volna, ha mostanra már végleg eldőlt volna a bajnoki cím sorsa. Mindemellett jó sorozatban vagyunk, zsinórban négy mérkőzést nyertünk, úgyhogy nem feltartott kézzel megyünk majd ki a pályára az Etelka soron” – fogadkozott Takács Zoltán.

A Tisza Volán SC Szeged várható összeállítása:

Dongó – Buzási/Kormányos, Szabó A., Hacker, Grünwald, Puskás, Ngalle, Ondrejó, Beretka, Kulacsik/Szabó D., Faragó.

Az Algyő SK várható kerete:

Révész, Szűcs M. (kapusok), Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Koza, Sebők, Takács, Bogdán, Farkas, Gyimesi, Mohácsi, Podonyi, Kohajda, Hadár, Hegedűs.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

Algyő SK – Tisza Volán SC Szeged 0-4 (0-3)

Algyő, 100 néző. Vezette: Dobai János (Vereska Mátyás, Kószó Csaba)

Algyő:

Szűcs M. – Koza, Gyimesi, Gonda A., Daróczi, Takács R., Laczkó, Mohácsi (Kiss B. 81′), Pataki (Garamvölgyi 79′), Orosházi (Hegedűs 46′), Kohajda (Hadár 70′).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A. (Hacker 63′), Grünvald, Dargó, Puskás (Mucsi 85′), Kulacsik (Szilágyi 67′), Beretka, Buzási (Tóth A. 70′), Faragó (Kazi 83′).

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Vida (19′), Beretka (25′), Kulacsik (28′), Faragó (55′).

Sárga lap:

Laczkó (34′), Mohácsi (54′), Takács R. (67′) ill. Szabó A. (50′), Puskás (67′).

Így játszottak a csapatok a 28. fordulóban:

Nagymágocs SE – Tisza Volán SC 0-2 (0-2)

Nagymágocs. Vezette: Dobai János (Szeles Ádám, Szeri Tamás).

Nagymágocs:

Kovács – Sándor L., Dovics (Labádi 80’), Takács Á., Takács B., Makai, Sándor Z. (Kerekes – a szünetben), Szepesi, Markovics I., Markovics N., Szarvas (Fejes 85’).

Vezetőedző:

Györgyi István.

Tisza Volán:

Dongó – Buzási, Szabó A., Hacker, Grünwald, Puskás, Ngalle, Ondrejó (Mucsi 82’), Beretka, Szabó D. (Kormányos 60’), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Faragó (21’), Grünwald (39’).

Sárga lap:

Makai (64’).

Algyő SK – FK 1899 Szeged 3-0 (1-0)

Algyő, 200 néző. Vezette: Antal Péter (Bárth Gábor, Géró István).

Algyő:

Szűcs M. – Sebők (Koza 79′), Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Bogdán (Farkas 69′), Gyimesi (Hegedűs 69′), Podonyi, Mohácsi (Hadár 74′), Kohajda.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Németh (Boldizsár – a szünetben), Szecska, Turján, Degovics, Heredea, Forró, Imre (Csuka 50′), Lajkó (Varga 61′), Szőcs (Gyurkovics 23′), Péter-Szabó (Dóra 61′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gól:

Podonyi (24′), Bogdán (49′), Mohácsi (59′).

Sárga lap:

Sebők (37′), Kohajda (51′), ill. Boldizsár (57′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.