Közélet

Hatvanhét szegedi cég az NFÜ feketelistáján – elvesztik a támogatást

Hatvanhét szegedi cég az NFÜ feketelistáján – elvesztik a támogatást

2013. október 29., kedd
Hatvanhét szegedi cég az NFÜ feketelistáján – elvesztik a támogatást
penz

Országos szinten 2493 céggel szemben kezdi meg az NFÜ az elállási eljárást. A fejlesztési ügynökség nyilvánosságra hozott feketelistáján 67 szegedi székhelyű cég is szerepel, akik mulasztásuk miatt elveszíthetik a korábban megítélt támogatásokat.

Több mint 46 ezer cégnek és civil szervezetnek küldte el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az új átláthatósági nyilatkozatot. Az ügynökség tiszta helyzetet szeretne teremteni a kedvezményezettek felülvizsgálásával, arra kíváncsiak, hogy a támogatásra jogosult cégek hol adóztak a támogatásokból megvalósított fejlesztések eredményeképp keletkezett jövedelmük után. Az NFÜ honlapján az olvasható, hogy az érintetteknek az átvételtől számított nyolc napjuk volt arra, hogy a nyilatkozatot visszaküldjék, most azzal a 2493 céggel szemben kezdik meg az úgynevezett elállási folyamatot, akik harmadjára sem reagáltak az értesítésre. A későbbiekben azokkal is bővül a lista, akik nem feleltek meg az átláthatóság törvényi elvárásainak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a listán szereplők elvesztik a korábban számukra megítélt támogatást. A feketelista 67 szegedi székhelyű céget is tartalmaz, szerepel rajta többek között az Agrobázis Kereskedelmi Kft., a SZEPLAST Zrt., a School of Business Vezetőképző és Tanácsadó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a SZÖGI és TÁRSA Temetkezési és Szolgáltató Kft. A szegedi székhelyű cégek NFÜ-s feketelistáját

ITT

olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.