Közélet

Nevelőszülők kerestetnek + VIDEÓ

Nevelőszülők kerestetnek + VIDEÓ

2011. augusztus 31., szerda
Nevelőszülők kerestetnek + VIDEÓ

Nevelőszülők jelentkezését várja a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. Céljuk, hogy minél több családból kiemelt gyermek nevelkedhessen igazi családi légkörben.

„Nevelőszülőnek lenni épp olyan hivatás, mint amikor valaki családanyává, családapává nő fel. Felelősséget jelent. A legnagyobb különbség, hogy ez esetben jóval hátrányosabb helyzetű gyermekkel kell törődni, foglalkozni” – fogalmazott

Kothencz János

. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató igazgatója elmondta, hogy a családból kiemelt gyermekek ellátásának egyik leghitelesebb családpótló formája nevelőszülői hálózat, hiszen ez esetben ténylegesen családba kerülnek a gyermekek. A szolgáltató azért keres nevelőszülőket, mert szeretnének minél több gyermeket kevésbé intézményi, mint inkább a család analógiájához legközelebb álló nevelőszülői gondoskodáshoz juttatni. Mint megtudtuk, csecsemőktől egészen tizenhét korú gyerekek nevelését vállalhatják azok, akik hivatásként tekintenek a nevelőszülőségre. Kothencz János hozzátette, nem csak házaspárok, hanem egyedülállók is jelentkezhetnek erre a nemes feladatra. Jelentkezni levélben vagy személyesen lehet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál, Szegeden, a Bal fasor 6. szám alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.