Bokros Lajos nem adja vissza EP-mandátumát

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bokros Lajos nem lép vissza az Európai Parlamenti képviselőségtől – ez derül ki az MDF EP-képviselőjének Makay Zsolt MDF-elnöknek írt válaszleveléből, amelyet pénteken az MTI-hez is eljuttatott Bokros Lajos.

Makay Zsolt február 19-én jelentette be: az MDF országos választmányának több mint nyolcvan százaléka gondolja úgy, hogy Bokros Lajos “méltatlan” az EP-munkára, ezért levélben fordult a politikushoz, melyben azt kérte, március elsejével adja vissza a mandátumát, ellenkező esetben “feliratkozik a mandátumtolvajok hosszú listájára.”
Bokros Lajos pénteki levelében úgy fogalmaz: “a két esztendővel ezelőtt bizalmukkal az MDF-et és engem megtisztelő választók elárulása lenne, ha feladnám azt a törekvésemet, hogy a magam eszközeivel valódi szabadelvű-konzervatív alternatívát képviseljek és jelenítsek meg mind az Európai Parlamentben, mind pedig a hazai közvélemény előtt.”
Bokros Lajos ugyanakkor “tudomásul veszi,” hogy a két esztendővel ezelőtt közösen, azonos értékrendi alapon elkezdett munkában Makay Zsolt a továbbiakban nem kíván részt venni.
Az MDF-es EP-képviselő levelében leszögezi: a 2009-es európai parlamenti választásokon több mint százötvenezer szavazópolgár arra a Magyar Demokrata Fórumra adta a voksát, amelynek listáját – többek között Makay Zsolt kívánságára – Bokros Lajos vezette. Vagyis – az EP-képviselő szerint – a választók legalább annyira az általa megtestesített programra és politikára szavaztak, mint általában magára az MDF-re.

Előző sztori

„Szent Gergely vitézei” toboroznak Ópusztaszeren

Következő sztori

Közgyűlés online: megegyeztek a büdzséről, és még marad a jegyző! FRISSÍTVE + FOTÓ