Balogh Tibor: Nem ígérünk sokat, de azt megtartjuk

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A kis pártoknak – sajnos – nemcsak a választási rendszer nem kedvez, úgy látszik, az időjárás sem, mondja félig viccesen Beck Gábor, a Zöld Baloldal városi elnöke. A Honfoglalás parkba szervezett kampányrendezvényüket az eső miatt sátor alatt kellett megtartaniuk, ami nem zavarta sem az aktivistákat, képviselőjelölteket, sem a környék lakóit, a párt szimpatizánsait, hogy sörpadokon, bográcsban készülő gulyás mellett elbeszélgessenek.

„Reméljük, később az időjárás is jobbra fordul, és többen leszünk” – adott hangot reményének Beck. „Délután 2-3 óráig maradunk, várjuk a lakosságot.
Kenderesi-Szabó Mihály 8 évig Makkosháza képviselője volt. A közelmúltban kilépett az MSZP-ből és a Zöld Baloldal támogatásával szállt ringbe. „Igyekeztem a lakosság kedvébe járni” – mondja a képviselőjelölt –,”amire megkértek, azt megpróbáltam megoldani, nem kellett hozzá noszogatás. Szeretném folytatni, hisz ismerem a lakók gondjait, az új játszótérrel kapcsolatos problémákról és a rendszeresen itt randalírozó fiatalokról is tudok, sőt intézkedtem is. Lakossági fórumot tartottam az iskolában, ahol a rendőrök is jelen voltak és megígérték, gyakrabban fognak járőrözni a környéken.” Kenderesi meggyőződése, a lakosság elsősorban azért választja meg a képviselőket, hogy azok az ő érdekeiket képviseljék, nem pedig azért, hogy pártpolitikát folytassanak. Nála is mindig a munka volt az első.
A Zöld Baloldal polgármesterjelöltjével, Balogh Tiborral is találkoztunk. A tanár úr a semmiből tűnt fel a politikai porondon, és nem kis meglepetésre már az első nekifutása sikeresnek bizonyult. Elegendő kopogtatócédulát gyűjtött jelöléshez, ami például a nálánál sokkal keményebb kampányt folytató LMP-s jelöltnek nem jött össze. A városban azonban sehol nem látni a Zöld Baloldal plakátjait. „Valóban” – erősíti meg a tanár úr –,” csak most indulunk a kampánnyal, de ez nem baj. Az embereknek elegük van az ígéretekből, ezért mi nagyon keveset ígérünk, de azt szeretnénk betartani.” A polgármesterjelölttől megtudtuk, elkészültek a plakátok és azokat valószínűleg még a mai nap folyamán el is kezdik ragasztani. Szerinte nem jó a túl korai kampány, mert az emberek úgyis azt jegyzik meg, ami az utolsó pillanatban van, vagy akkor történik. A hátralévő időt viszont kihasználják. Ezt a célt szolgálja a mostani kitelepülés is, ahol ő és a körzet képviselőjelöltje megismertetik a lakókkal a párt programját, elmondják elképzeléseiket/koncepciójukat. „Az idő nekünk kedvez” – mondja Balogh –,”mire letépik az összes többi plakátot, a miénk kikerül. Megkértem a hallgatóimat, nem kell, hogy rám szavazzanak, de ne tépjék le a plakátokat.

– És firkálniuk, rajzolniuk szabad?
– Azt lehet, de csak nagyon kedveset és rajz szakosoknak, akik értenek hozzá.

– Mivel magyarázza a tanár úr, hogy teljesen szűz politikai múlttal mégis sikerül indulnia a polgármester-választáson?
– Soha nem politizáltam eddig, de 38 éve tanítok, ebből kifolyólag rengetegen ismernek, most már nemcsak jelenlegi és egykori tanítványaim, hanem talán azok szülei is. Csakis ez lehet az ok.

no images were found

Előző sztori

Így kampányoltok ti II.: Tornádó Tápén?

Következő sztori

Kék hírek: drog Szentesen, autóltolvajok Szegeden