Kövér László: visszalöktek bennünket a startvonalra

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Előre megfontoltan, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett bűnök sora mentén kormányozta az országot egy neobolsevista banda az elmúlt 8 évben – állítja Kövér László, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség országos választmányának elnöke a SZEGEDma.hu-nak adott exkluzív interjújában.

– A Fidesz a héten jelentette be, hogy február 8-a óta kétmillió ajánlószelvényt gyűjtött össze. Szegeden több mint 41 ezer kopogtatócédulát kaptak eddig jelöltjeik. Elégedettek a számokkal?

– E kétmillió szelvény összegyűjtésének az a jelentősége, hogy az első csatát sikerült megnyernünk a választási küzdelemben. Az újságírók szinte minden alkalommal megkérdezték tőlünk, hogy melyik pártot tekintjük ellenfélnek a 2010-es választásokon, az MSZP-t vagy a Jobbikot. Én erre azt a választ adtam, hogy a mi ellenfelünk az apátia, a közöny, a remény- és hitvesztés, amit az elmúlt nyolc év kormányzása okozott. Mi az első csatát tehát ezzel a közönnyel szemben nyertük meg!

– Mi a stratégia, hogy a még el nem ért, meg nem szólított vagy akár a bizonytalan választókat meggyőzzék?

– A kétmillió emberrel való találkozás ebből a szempontból is lényeges. Nincs semmi csodaszer, új stratégia a Fidesz páncélszekrényében, amit most hirtelen elővennénk. Ugyanazt kell folytatni, amit eddig. Ez az építkezés 2002 óta, a Kossuth téri spontán nagygyűléstől kezdve tart. Az Obama-kampányban hangzott el, hogy az emberek nem hisznek a politikusoknak, nem hisznek a médiának – az emberek a szomszédnak hisznek. Ezért választottuk ezt a kampánystratégiát, mert azt gondoljuk, hogy sokkal hitelesebb a válasz, ha egy átlagember kérdésfelvetéseire egy másik átlagember felel. Az a kétmillió szimpatizáns, aki leadta a szelvényét, minden bizonnyal beszél majd a szomszédjával is…

– Ami a politikai ellenfeleket illeti, egyes elemzésekben felmerült, hogy bizonyos választókörzetekben a második forduló előtt az MSZP-s képviselőjelöltek visszaléphetnek, hogy ezzel elejét vegyék a Jobbik megerősödésének…

– Nincs szükségünk semmilyen segítségre, sem a Jobbik, sem az MSZP részéről, egyébként általában véve egyik szervezetet sem tartom alkalmasnak arra, hogy a következő parlamentben hozzájáruljon akár ellenzékként is az ország újjáépítéséhez. Ehhez mind a két pártnak úgy kellene megváltoznia, hogy az már nem is az a párt lenne, mint most.

no images were found

– Azt nyilatkozta, hogy a kormányváltás most ismét történelmi léptékű feladat lesz, a rendszerváltáskorihoz hasonlóan. Feltárulnak-e majd azok a „titkok”, amik 1990-ben még nem?

– Az elmúlt nyolc év alatt teljesen tönkretették az országot, visszalöktek bennünket a startvonalra. Közép-európai élcsapatból sereghajtók lettünk. Nem arról van szó, hogy egyes vezetők megtévedtek, belenyúltak a közös kasszába. Ezek a legfejlettebb demokráciákban is megesnek, hiszen az ember gyarló, és bizony vannak, akik engednek a kísértésnek, s elcsábulnak. Ma már sokkal inkább arról van szó, hogy rendszerré vált a korrupció, és az elmúlt évek közélete már semmi másról nem szólt, minthogy miként lehet a pénzeket kimenteni, ellopni. Ha valaki keresi annak az irdatlan mennyiségű államadósságnak a helyét, amivel Magyarország „gazdagodott” (ma minden magyar állampolgárra 2,5 milliónyi államadósság jut), akkor a különböző állami cégek, beruházások környékén megtalálja a lyukakat.

– Hogyan történhetett ennyire leplezetlenül az ország tönkretétele?

– Egy kifejezetten gonosz, társadalmakon átívelő politikai stratégiával kell felvennünk a harcot, amely mára nemcsak gazdasági, hanem morális, erkölcsi válságba is sodorta az országot. Nem azzal kell foglalkozni, hogy ők miért tették, hiszen a bolsevikok öltek már embert is, ők ilyenek. Valóban inkább az a kérdés, hogy mi miért hagytuk. Hiszen Gyurcsányék bár okozói, de következményei is egy folyamatnak. Az elmúlt húsz évben nem voltunk a helyzet magaslatán, hagytuk magunkat becsapni, és ezt a züllött rendszert így felépülni.

– Ezen változtathatna a széles körű elszámoltatás?

– Igen, hiszen a mai állapotok egyik legfőbb oka, hogy 1990-ben túlságosan jóhiszeműek voltunk, és a volt pártállami embereket, akik akár emberiség elleni jogtiprások tömegét is elkövették, nem számoltattuk el. Mert ezek s tanítványaik visszatérnek folyamatosan, hiszen megtapasztalták, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország. Ez a neobolsevista, bűnöző banda előre megfontoltan, aljas indokkal, különös kegyetlenséggel húzott vissza minket a szakadék szélére a nyolc év alatt széles körben intézményesített korrupcióhálójával. Az elszámoltatás pedig ezen az attitűdön változtatna!

– A Fidesz által a napokban felállított gazdasági tényfeltáró bizottság mennyire lesz képes a költségvetés valós adatait megtudni?

– Azokat az információkat próbáljuk összegyűjteni a választási kampány előtt, amelyekkel a valóságos gazdasági állapotot még idejében felmérhetjük. 2006-ban nemcsak a pontos helyzetet nem voltunk képesek feltárni, hanem azt sem sikerült megértetni az emberekkel, hogy baj van. Most annyival rosszabb a helyzet szociális értelemben is, hogy az embereket már nem nagyon kell erről győzködni. Már nem kell világossá tenni a választóknak, hogy miért kell kormányváltás. Amit pedig egy feltáró bizottságnak hozzá kell adnia a tapasztalható tényekhez, az az, hogy tudják a választók, mi az a pont, amiről elrugaszkodunk. Egy viszonyítási irányszámot kapunk, amihez a következő kormány teljesítményét lehet mérni.

Default thumbnail
Előző sztori

A lakók fogták el a besurranót

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények

Legutóbbi hasonló cikkek