Csütörtök: Csapdák a táblán és az életben

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mi a sakk? Játék, filozófia, stratégia? Erről hallunk az Új Akropolisz szegedi központjában csütörtökön. A Zeneművészeti Karon négykezes zongoraest lesz, a TIK-ben megtudhatjuk, hogyan lehet 27 nyelvet megtanulni, és a legendás, boszorkánynak kikiáltott Báthory Erzsébet másik arcát ismerhetjük meg, ha moziba megyünk.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban csütörtökön 19 órakor Csongor és Tünde – tündéri színjáték (Universitas bérlet).

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Ory grófja – vígopera (Kazinczy Ferenc 1. bérlet).

A Kövér Béla Bábszínház kamaratermében csütörtökön 10 órakor Szekrénymesék (Kukori bérlet).

Hangverseny

Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc hangversenytermében (Tisza L. krt. 79-81.) csütörtökön 19 órakor Császár Zsuzsanna és Kerényi Mariann négykezes zongoraestje lesz. Műsoron: Mozart: C-dúr szonáta KV 521, Brahms: Liebeslieder Waltzes, Op. 52a, Chopin: D-dúr variációk, Ligeti: Öt darab, Fauré: Dolly-szvit Op. 56, Poulenc: Szonáta. A belépés díjtalan!

Közéleti Kávéház

A MTESZ Székházban (Kígyó u. 6.) csütörtökön 17 órakor Egészség Bár újság beszélgetéssorozat – Hogyan tudjuk megőrizni lelki harmóniánkat ebben a változó világban? Vendégek: Szabó Marianna tanár és jógaoktató, Molnárka Klára személyiségfejlesztő tréner.

A Hansági Ferenc Alapítványnál (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor: A magyarok szövetségének mindenki tagja. Előadó: Nagy László, a Magyarok Szövetségének Csongrád megyei elöljárója.

Egyetemi programok

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban csütörtökön 15 -18 óráig SZTE JGYPK Mesterképzéses Nyílt Nap. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar MsC képzési lehetőségeiről kapnak tájékoztatást az érdeklődők.

Ugyanitt csütörtökön 17 -19 óráig Kreatív nyelvtanulás – bemutató előadás. Gaál Ottó – aki 27 középfokú állami nyelvvizsgájával a nyelvtanulás egyéni bajnoka Magyarországon, de talán Európában is, hiszen még egy belga fiatalemberről lehet tudni, hogy a brüsszeli egyetemen 22 nyelvből tett vizsgát – által alkotott nyelvtanulási módszert bemutató előadás.

Sakk – csapdák a táblán és az életben

Az Új Akropolisz szegedi központjában csütörtökön 19 órakor Sakk – csapdák a táblán és az életben – előadás. A sakk nem játék volt elsősorban, hanem a tanítás eszköze. Az indiai bölcsek harcosok és uralkodók képzésére használták, hogy olyan tudást sajátítsanak el, amely az élet számos területén használható. Előadó: Havasi Ferenc. Belépődíj: 600 Ft, diákoknak és munkanélkülieknek 500 Ft.

Millenniumi Kávéház

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 18 órakor Sakk-klub. Ugyanitt csütörtök este fél 9-kor az Artstab Interaktív Színházának előadása.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Holdhercegnő – magyar-angol-francia film, feliratos verzió, rendező: Csupó Gábor.

21 órakor: Téli utazás – feliratos orosz film, rendező: Kirill Serebrennikov.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 15.30 és 20 órakor: Toy Story – Játékháború 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: John Lasseter.

17 órakor: Avatar 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy, rendező: James Cameron.

Balázs Béla terem:

15.30-kor és 20.30-kor: Báthory – A legenda másik arca – színes, szinkronizált cseh-szlovák-magyar-angol-amerikai történelmi thriller, rendező: Juraj Jakubisko.

18.15-kor: Sherlock Holmes – színes, szinkronizált amerikai akció – kalandfilm, rendező: Guy Ritchie.

Csőke József terem:

15.45-kor és 20.15-kor: A próféta – színes, feliratos francia thriller, rendező: Jacques Audiard.

18.30-kor: Hold – színes, feliratos angol sci-fi,  rendező: Duncan Jones.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 20 órakor Sofy Jazz Cafe koncert.

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Akik nem síelnek PartyPatkós doktorral.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor 1+1 Gólyaparty. Házigazda: Dj. Varga B. Gólyáknak és párjaiknak ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este Buli az Atissal.

A Garaboncziás Borozóban csütörtök este Duende (Doors emlékzenekar).

Előző sztori

Rendkívüli megyei közgyűlés: napirenden a napirendi pontok

Következő sztori

Álfideszesek is gyűjthetik az ajánlószelvényeket