Kedd: Az AIDS Világnapja

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban kedden az AIDS Világnap alkalmából prevenciós előadásokkal és díjmentes HIV szűréssel várják az érdeklődőket. A Nagyszínházban Bohémélet, a bábszínház ismét a Pick Klubban vendégeskedik. Folytatódnak a Vántus István Kortárszenei Napok, lesz művészettörténet a Reökben, és Péter és Pán a könyvtárban. A Dóm Téri Advent programjában bálamuzsikák Apáról fiúra, a Millenniumi Klubban fotókiállítás nyílik. A Közéleti Kávéházban írók, énekesek. és egy festőművész mutatkozik be, és szó lesz a természetes gyógymódokról. A Nemzetiségek Házában Adventi előkészület, és magyar démonológia, még megnézhetnek néhány jó filmet a mozikban, és lesznek bulik is több műfajban.

Színház és bábszínház

A Szegedi Nemzeti Színházban kedden 18 órakor Bohémélet – opera (Tömörkény István bérlet).

A Kövér Béla Bábszínház előadásában kedd délelőtt 10 órakor a Pick Klubban a Mátyás király lakomája (Szendi bérlet).

Vántus István Kortárszenei Napok

A SZTE JGYPK Ének-zene tanszékén (Hattyas sor 10.) kedden 11 órakor Zenepedagógiai délelőtt.

A Korzó Zeneházban (Széchenyi tér 9.) kedden 19.30-kor Temesi Mária és vendégeikamaraest. Közreműködik: Maczák János klarinét, Sándor Szabolcs zongora, Magda Dávid.

A Grand Caféban kedden 19.30-tól az Ear – együttes hangversenyeMadarász Iván, Sugár Miklós, Láng István, Keuler Jenő, Horváth Balázs, Faragó Béla, Pintér Gyula műveiből. Művészeti vezető: Sugár Miklós.

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Péter és Pán a könyvtárban

A Szőregi fiókkönyvtárban kedden 11 órakor Hópille száll címmel a Péter és Pán duó előadása kisiskolásoknak.

Dóm Téri Advent

Kedden a Dóm téren 10-19 óráig kézműves vásár. 15 és 16 órától Apáról fiúra – bálamuzsikák népi hangszerekkel. A hangszereket Szurdi Zsolt és Szurdi Gergő szólaltatja meg.

Fotókiállítás

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) kedden 18 órakor Fotókiállítás a VMDK – Szegedi Tagozata Alkotó Közösségének szervezésében. Alkotók: Sneider Adrienn, Gyeviki János, Németh Krisztián, Németh Nimród és Tóth Béla. Közreműködik: Ifj. Csonka Imre, szájharmonika művész és utcazenész. A kiállítás december 17-ig tekinthető meg!

Közéleti Kávéház

A Bibliotékában (Kálvária sgt. 14.) kedden 17 órakor Íróklub – spontán beszélgetések egymás közt. Résztvevők: az éppen ráérő és a Kávéházba betérő írók, költők… továbbá az esetleg ráérő érdeklődők. Aki hellyel kínálja a betérőket: Tatár Rózsa.

Az Alabárdos Étterem és Borozóban (Oskola u. 13.) kedden 17 órakor Bemutatkozik Ale Ildikó festőművész. Beszélgetőtárs: Szerb Zsuzsa énekművész. Ale Ildikóról bővebben a  www.aleatelier.hu oldalon olvashatnak.

Az Assam Teaházban (Tisza Lajos Krt.) kedden 18 órakor Keleti tudományok: természetes gyógymódok. Előadó: Hegedűs Csaba Attila. Az előadás ingyenes. Asztalfoglalás telefonon a 06-62/311-440 számon, vagy e-mailben az assamteahaz@invitel.hu címen.

Az IH Rendezvényközpontban kedden 19 órakor Matuska Tímea és tanítványai előadásában Celine Dion, Christina Aguilera, Mariah Carey és Whitney Houston dalok csendülnek fel. Fellépők: Matuska Tímea, Cseppentő Regő, Cseppentő Réka, Dudás Adri. Isaszegi Évi, Iván Ildi, Oravecz Zsuzsi, Őze Móni, Szekeres Ildi, Urbán Csaba.

A TIK programjai

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Ady tér 10.) kedden 9 -19 óráig az AIDS Világnap alkalmából prevenciós előadásokkal és díjmentes HIV szűréssel várják az érdeklődőket. Program: 10-17 óráig: tesztírás, rövid dokumentumfilmek. 12-16 óráig: ÁNTSZ HIV- szűrés. 17-18.20- ig: prevenciós előadások. Ugyanitt kedden 10-13 óráig Kószó Ágnes kreatív szakköre: karton Mikulást készíthetnek az érdeklődők.

Események a Nemzetiségek Házában

A Nemzetiségek Házában kedden 16 órakor Adventi előkészület – német adventi hagyományok és koszorú-készítés. 18 órakor Mitológiai előadássorozat: A magyar démonológia. Előadók: Váradi Gábor és Szabó Gergő.

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

19.30-kor: Vántus István Kortárs Zenei Napok – az EAR együttes koncertje.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16 és 18 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

20 órakor: 2012 – színes, szinkronizált amerikai katasztrófafilm, rendező: Roland Emmerich.

Balázs Béla terem:

14.30-kor: Holdhercegnő – színes, magyarul beszélő, magyar-angol-francia film, rendező: Csupó Gábor.

16.15-kor és 20.45-kor: Szobafogság – színes, magyar-svájci thriller. Rendező: Daniel Young.

18.30-kor: 1 – színes, magyar sci-fi-krimi Stanislaw Lem novellája alapján. Rendező: Pater Sparrow.

Csőke József terem:

16.15-kor: Holdhercegnő – színes, magyarul beszélő, magyar-angol-francia film, rendező: Csupó Gábor.

18.30-kor: Michael Jackson – This is It – színes, feliratos amerikai koncertfilm. Szereplő: Michael Jackson. Rendező: Kenny Ortega.

20.45-kor: Amikor 13 újhold van egy évben – színes, feliratos német film, rendező: Rainer Werner Fassbinder.

Kedd esti bulik

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) kedden 19 órakor Stojšić Jovan zongorázik.

A JATE Klubban kedden 20 órakor ROZSDAMARÓ Táncház. Táncot tanít: Papp László. A belépés ingyenes!

A JUGYU Klubban kedden 21 órakor Mikulás Buli – a Chili a sebre zenekar koncertje (RHCP tribute). 22 órakor az SZTElen zenekar koncertje. Egyetemi diákigazolvánnyal a belépés díjtalan. Külsősöknek 500 Ft.

A SZOTE Klubban kedden 22 órakor Ganxsta Zolee és a Kartel koncert – utána JUGYUS buli Patkós doktorral.

A Garaboncziás Borozóban kedden 21 órakor Free Drum&Bass party.

Előző sztori

Megkapják a H1N1 oltást a Pick kézilabdásai

Következő sztori

Röplabda: sorozatban a nyolcadik HPQ-vereség