Csütörtök: Nem félünk a farkastól

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Edward Albee, amerikai drámaíró Nem félünk a farkastól című, immár klasszikus színpadi művét láthatjuk csütörtökön a ParaSzín társulat előadásában az Underground Színpadon. A darabból 1962-ben készült film Richard Burton és Elizabeth Taylor főszereplésével igazi világsiker volt. A Nagyszínházban Orfeusz az alvilágban, a Kisszínházban Háztűznéző, délelőtt és délután is játszik a bábszínház. Az Őszi Kulturális Fesztivál  régizenei koncertre, Jim Morrison estre, borkóstolóra, és gyógytea-estre invitál, a Somogyiban két kiállítás is nyílik, és a perzsa és iszlám kultúráról tartanak előadást szegeden tanuló muzulmán diákok.  A Jobbik Magyarországért Mozgalom az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit felidéző megemlékezésére várja a szegedieket, a Belvárosi Moziban Kaláka 40 – jubileumi koncert lesz, új filmek láthatók a mozikban, és bulikban is bőven van választék csütörtök este.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban csütörtökön 19 órakor Orfeusz az alvilágban – operett színészekre (Bérletszünet).

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Háztűznéző – tökéletesen valószínűtlen 170 éves történet (Bérletszünet).

A Kövér Béla Bábszínházban csütörtökön délelőtt 10 órakor a Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (Lódító bérlet), délután 14.30-kor Az égő ház (Égig érő fa bérlet).

Őszi Kulturális Fesztivál

A Katolikus Ház dísztermében (Dugonics tér 12.) csütörtökön 19 órakor Körutazás Európában – az Incantamento Antico régizene együttes koncertje. Az együttes 2006 őszén alakult Szegeden azzal a szándékkal, hogy 16- 17. századi, ritkán hallható műveket adjon elő korhű hangszereken. A részletes műsor a www2.u-szeged.hu/okf oldalon olvasható.

A REÖK Palotában csütörtökön 20 órakor az ArtStab szervezésében: Jim Morrison est. Fiatal, lelkes színészpalánták megidézik Jim Morrisont. Adott a korszak, egy lángoló szerelem, egy barát, és egy minden idillit feldúló lány, hogy a végén már azt se tudjuk, hogy az egész csak álom, vagy valóság? Rendezte: Varga Norbert. Belépőjegy 300 Ft.

Az Underground Színpadon (Kálvária sgt. 14.) csütörtökön 18 órakor Edward Albee: Nem félünk a farkastól – a ParaSzín társulat előadásában. Szereplők: B. Juhász Péter, Lábadi Csilla, Kun Ádon, Berta Nóra. Rendező: Maróthy Csilla. Belépőjegy belátás szerint.

Az EzerJó Borszaküzletben (Honvéd tér 5/b.) csütörtökön 15 – 18 óráig SZTE Alma Mater borkóstolóLelovits Tamás villányi borász borai.

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán (Eötvös u. 6.) csütörtökön 18 óráig Gyógytea-est – gyógynövények a kultúrában és az egészség-kultúrában. Előadó: Csupor Dezső egyetemi tanársegéd, gyógyszerész, gyógynövény szakértő. Előadással egybekötött gyógytea-kóstolás a Gyógyszerésztudományi Karon.

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) csütörtökön 16 órakor Egyetemi Rapid Sakkverseny (2 x 15 perc) az EHÖK szervezésében. Jelentkezni lehet a helyszínen 15.45-ig!

A Somogyi programjai

A Somogyi-könyvtárA tisztelet tisztelete – a világ vallásai a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében” című tárlathoz kapcsolódóan előadássorozatot szervezett. Csütörtökön 17 órakor A Korán tisztelete – a perzsa és az iszlám kultúra. Előadók: Szegeden tanuló perzsa és arab diákok. Az előadásokra jelentkezni a Somogyi-könyvtár adminisztrációjában és e-mailben lehet.

Csütörtökön Somogyi-könyvtárban két kiállítás nyílik: “Adjunk többszínűséget a nyelvnek…” – kiállítás Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulójára a földszinten. “Lángolj fel a lelkünkben, szép égi szikra, szent öröm” – kiállítás a 250 éve született Friedrich Schiller emlékére a földszinti aulában. A kiállítások november 25-ig láthatók.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 17 órakor Nyugati orvoslás kontra természetgyógyászatSipos Tibor orvos-természetgyógyásszal beszélget Sóti Judit természetgyógyász, egészségtantanár.

A Jobbik Magyarországért ünnepi rendezvénye

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Szegedi Alapszervezete az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit felidéző megemlékezésére várja a szegedieket csütörtökön 17.30-tól az Aradi vértanúk terén.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Coco Chanel – feliratos francia film, rendező: Anne Fontaine.

21 órakor: Engedj be! – feliratos svéd film, rendező: Tomas Alfredson.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

19 órakor: Kaláka 40 – Jubileumi koncert. A Kaláka együttes 1969-ben alakult Budapesten, idén nagyszabású koncertturnéval ünneplik 40. születésnapjukat. A zenekar tagjai: Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel, Becze Gábor, Radványi Balázs. Belépőjegy elővételben 2000 Ft, a koncert napján 2500 Ft.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: Koccanás – színes, magyar tévéfilm, moziverzió, rendező: Török Ferenc.

16 órakor és 20.30-kor: Utolsó idők – színes, magyar játékfilm, rendező: Mátyássy Áron.

Csőke József terem:

16.15-kor: A grófnő – színes magyarul beszélő francia-német történelmi dráma, rendező: Julie Delpy.

18.30-kor: Utolsó jelentés Annáról – színes, magyar dráma, rendező: Mészáros Márta.

20.45-kor: Tréfa – színes, magyar játékfilm, rendező: Gárdos Péter.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) csütörtökön 21 órakor a Storyville Jazz Band koncertje.

A JATE Klubban (Kálvária sgt. 9-11.) csütörtökön 22 órakor JATE ProgressionDomyan, Snake Sedrick, Jay Lumen. TTIK-soknak a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Észhelyzet Patkós doktorral.

Az Afrika Caffe-ban csütörtökön este Buli az Atissal.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban csütörtökön este Kőrösy party.

Az Icon Café & Lounge-ban csütörtökön este Csapolt-habos-Kaktusz party.

A Jazz Kocsmában csütörtökön este Váczi Dániel Trió.

Előző sztori

Interliga: Aradon küzdöttek a volános ifjak

Következő sztori

Szárazságtűrő gabonákra van szükség a klímaváltozás miatt