Közélet

Vajdasági elismerés a Fidesznek és a Jobbiknak

Vajdasági elismerés a Fidesznek és a Jobbiknak

2009. június 9., kedd
Vajdasági elismerés a Fidesznek és a Jobbiknak

Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke gratulált Vona Gábornak, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének az EP-választáson elért eredményhez. A VMDP választmánya nagyra értékeli a Fidesz – MPSZ részéről a nemzetpolitikában megvalósított gyökeres változásokat is – írja a VajdaságMa hírportál.

Ágoston András,

a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke gratulált

Vona Gábor

Jobbik-elnöknek. Fogadja jókívánságainkat pártjuk EP-választásokon elért sikere alkalmából, írja a vajdasági magyar politikus üdvözlőlevelében. Külön gratulált a Jobbik mindhárom megválasztott EU-parlamenti képviselőjének. A Vajdasági Magyar Demokrata Párt nagy érdeklődéssel követte az EP-választásokkal kapcsolatos magyar vonatkozású eseményeket. A VMDP választmánya nagyra értékeli a Fidesz – MPSZ részéről a nemzetpolitikában megvalósított gyökeres változásokat.

Orbán Viktornak

a Kárpát-medencében élő magyarok EP-választásokat megelőző kampányban való közös fellépésére tett kezdeményezése, illetve a nemzeti összefogás sikere ösztönzőleg hat a nemzetstratégia megújítására. Döntően hozzájárul a magyar nemzet egységének európai keretekben történő helyreállításához, s a Kárpát-medencében élő magyarok határmódosítás nélküli politikai integrációja útján, a trianoni trauma demokratikus meghaladásához is. A VMDP szerint a nemzeti integráció eszközei a kettős állampolgárság és a magyar autonómia. Az erős Magyarország, az erős magyar EP-képviselet lehetővé teszi a magyar autonómia ügyének az EU politikai színterén való sikeres képviseletét. Az eddigi tapasztalataik arra utalnak, hogy erős budapesti képviselet és támogatás nélkül a magyar autonómia megvalósítása nehéz, ha nem lehetetlen. Mindezt figyelembe véve örömmel állapították meg, hogy a magyarországi szavazók megerősítették a nemzetben gondolkodó politikai erőket, amelyek szorgalmazzák, hogy a Kárpát-medencében élő magyarok nemzetként foglalják el helyüket az Európai Unióban – fogalmaz Ágoston András. A teljes cikk

a VajdaságMa portálon olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.