Vajdasági elismerés a Fidesznek és a Jobbiknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke gratulált Vona Gábornak, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének az EP-választáson elért eredményhez. A VMDP választmánya nagyra értékeli a Fidesz – MPSZ részéről a nemzetpolitikában megvalósított gyökeres változásokat is – írja a VajdaságMa hírportál.

Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke gratulált Vona Gábor Jobbik-elnöknek. Fogadja jókívánságainkat pártjuk EP-választásokon elért sikere alkalmából, írja a vajdasági magyar politikus üdvözlőlevelében. Külön gratulált a Jobbik mindhárom megválasztott EU-parlamenti képviselőjének.

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt nagy érdeklődéssel követte az EP-választásokkal kapcsolatos magyar vonatkozású eseményeket. A VMDP választmánya nagyra értékeli a Fidesz – MPSZ részéről a nemzetpolitikában megvalósított gyökeres változásokat. Orbán Viktornak a Kárpát-medencében élő magyarok EP-választásokat megelőző kampányban való közös fellépésére tett kezdeményezése, illetve a nemzeti összefogás sikere ösztönzőleg hat a nemzetstratégia megújítására. Döntően hozzájárul a magyar nemzet egységének európai keretekben történő helyreállításához, s a Kárpát-medencében élő magyarok határmódosítás nélküli politikai integrációja útján, a trianoni trauma demokratikus meghaladásához is.

A VMDP szerint a nemzeti integráció eszközei a kettős állampolgárság és a magyar autonómia. Az erős Magyarország, az erős magyar EP-képviselet lehetővé teszi a magyar autonómia ügyének az EU politikai színterén való sikeres képviseletét. Az eddigi tapasztalataik arra utalnak, hogy erős budapesti képviselet és támogatás nélkül a magyar autonómia megvalósítása nehéz, ha nem lehetetlen.

Mindezt figyelembe véve örömmel állapították meg, hogy a magyarországi szavazók megerősítették a nemzetben gondolkodó politikai erőket, amelyek szorgalmazzák, hogy a Kárpát-medencében élő magyarok nemzetként foglalják el helyüket az Európai Unióban – fogalmaz Ágoston András.

A teljes cikk a VajdaságMa portálon olvasható.

Előző sztori

Másodjára ítélik el a dombóvári MSZP-s polgármestert

Következő sztori

Boldogasszony sugárút: kerékpárosok a járdára!