Sport

Idegenben nyert a Szeged Beton

Idegenben nyert a Szeged Beton

2009. május 9., szombat
Idegenben nyert a Szeged Beton

Nagy lépést tett a Szeged Beton vízilabdacsapata az UTE idegenbeli 8-7-es legyőzésével a LEN Kupa-szereplés felé, de még a rájátszás hajrájára is marad izgalom. A Pécs ugyanis legyőzte a BVSC-t, és továbbra is nyílt a küzdelem.

Mondja valaki, hogy nincs izgalom a magyar első osztályú vízilabda-bajnokság középházában. Az 5-8. helyért folytatott küzdelem legnagyobb tétje, hogy melyik csapat indulhat még a LEN Kupában. Erre a kupavédő Szeged Betonnak van a legnagyobb esélye, de ehhez meg kell szereznie az 5. helyet az OB I-ben. Akár a harmadik fordulóban is eldőlhetett volna a kérdés, de a Szeged Beton idegenben „hiába” győzte le az UTE együttesét, ugyanis a Pécs is nyert a BVSC ellen. Így matematikailag még nem érezheti páholyban magát a Szeged, amely nem mutatott Budapesten extra játékot, de szerencsére a hazai együttes sem. Küzdelem volt inkább a medencében, mint színvonal. A Betonnak a második negyedben mutatott játéka ezúttal elegendő volt a sikerhez. Ekkor Törökék kétgólos előnyt szereztek, amiből csak egyet tudott 20 perc alatt ledolgozni az UTE.

Férfi vízilabda OB I, rájátszás 3. forduló, 5-8.helyért: UTE – Szeged Beton 7-8 (1-1, 2-4, 2-2, 2-1).

Budapest, 100 néző. Vezette: Madarasi, Vojvoda. UTE: Bisztricsányi - Kovács O., Létay 2, Olasz 3, Kéri 1, Salamon, Máthé. Csere: Rékasi, Szabó N., Debreczeni, Kotsidis 1, Szabó B. Edző: Petik Attila. Szeged Beton: Baksa – Vejzagics 2, Török 2, Weszelovszky, Komlósi, Mihajlo Korolija, Varga Tamás 2,. Csere: Lehmann, Juhász 1, Molnár, Éles, Kuncz 1. Edző: Kásás Zoltán. Gól – emberelőnyből: 7/2 ill. 10/2. Ötméteresből: 1/1 ill. 2/2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.