Idegenben nyert a Szeged Beton

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy lépést tett a Szeged Beton vízilabdacsapata az UTE idegenbeli 8-7-es legyőzésével a LEN Kupa-szereplés felé, de még a rájátszás hajrájára is marad izgalom. A Pécs ugyanis legyőzte a BVSC-t, és továbbra is nyílt a küzdelem.

Mondja valaki, hogy nincs izgalom a magyar első osztályú vízilabda-bajnokság középházában. Az 5-8. helyért folytatott küzdelem legnagyobb tétje, hogy melyik csapat indulhat még a LEN Kupában. Erre a kupavédő Szeged Betonnak van a legnagyobb esélye, de ehhez meg kell szereznie az 5. helyet az OB I-ben.

Akár a harmadik fordulóban is eldőlhetett volna a kérdés, de a Szeged Beton idegenben „hiába” győzte le az UTE együttesét, ugyanis a Pécs is nyert a BVSC ellen. Így matematikailag még nem érezheti páholyban magát a Szeged, amely nem mutatott Budapesten extra játékot, de szerencsére a hazai együttes sem. Küzdelem volt inkább a medencében, mint színvonal. A Betonnak a második negyedben mutatott játéka ezúttal elegendő volt a sikerhez. Ekkor Törökék kétgólos előnyt szereztek, amiből csak egyet tudott 20 perc alatt ledolgozni az UTE.

Férfi vízilabda OB I, rájátszás 3. forduló, 5-8.helyért: UTE – Szeged Beton 7-8 (1-1, 2-4, 2-2, 2-1). Budapest, 100 néző. Vezette: Madarasi, Vojvoda.
UTE: Bisztricsányi – Kovács O., Létay 2, Olasz 3, Kéri 1, Salamon, Máthé. Csere: Rékasi, Szabó N., Debreczeni, Kotsidis 1, Szabó B. Edző: Petik Attila.
Szeged Beton: Baksa – Vejzagics 2, Török 2, Weszelovszky, Komlósi, Mihajlo Korolija, Varga Tamás 2,. Csere: Lehmann, Juhász 1, Molnár, Éles, Kuncz 1. Edző: Kásás Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 7/2 ill. 10/2. Ötméteresből: 1/1 ill. 2/2.

Előző sztori

Földutat építettek, homokzsákokat töltöttek

Default thumbnail
Következő sztori

Csődveszély az egészségügyben

Legutóbbi hasonló cikkek