Szeged

Joób Márton: Ön, tisztelt Polgármester úr, belerúgott egy földön fekvő nőbe!

Joób Márton: Ön, tisztelt Polgármester úr, belerúgott egy földön fekvő nőbe!

Az Empátia és Felelősség a Közéletben: Egy Nyílt Levél a Szegedi Polgármester Úrhoz

Kibédi Péter
2024. február 16., péntek
Joób Márton: Ön, tisztelt Polgármester úr, belerúgott egy földön fekvő nőbe!

Ahogy azt a pénteki közgyűlésről szóló tudósításunkban megírtuk, Joób Márton független képviselő élesen bírálta Botka László polgármestert azért, a közösségi oldalon tett bejegyzéséért, amit Novák Katalin lemondása után írt. Joób Márton felszólalást nyílt levélben is elküldte a médiának, ezt változtatás nélkül történt.

 



Tisztelt Polgármester úr! 

Az elmúlt hét eseményei meglehetősen sok kérdést vetnek fel minden emberben. Szeretném idézni az Ön szavait, melyeket hat nappal ezelőtt, Novák Katalin köztársasági elnök asszony lemondása után röviddel írt Facebook oldalán: „Novák Katalin margójára… 

Egy szegedi, lányos apaként. Mert ő csak egy margó, egy széljegyzet lett. Nekem három nagy, okos, gyönyörű lányom van, akiket arra nevelünk, hogy tudással, teljesítménnyel, munkával bármit elérhetnek. Nem könnyítette meg a dolgom, hogy több generációs, felsőértelmiségi szegedi család lánya lett a NER celebje. Kati tíz éve még titkárnő, kabinetfőnök volt, semmi nem alapozta meg, hogy Magyarország államfője legyen, Orbán választotta és dobta egy ostoba hiba miatt. Várkonyi Andi pedig az intelligenciában hisz, majd hozzáment Mészáros Lőrinchez! Kati, Andi, nem könnyítettétek meg a szegedi lányos apák dolgát!” 

Tisztelt polgármester úr! Hat lányom van, öt fiam mellett. Ahogy Ön is kifejezte, én is hiszek abban, hogy tudással, teljesítménnyel, munkával sok mindent elérhetnek az életben, ezért mi is nagy hangsúlyt fektetünk feleségemmel arra, hogy gyermekeinket ezen fontos értékek mentén neveljük. Azonban ne felejtkezzünk meg arról, hogy a tisztelet és az empátia legalább ugyanilyen fontos értékek. Például arra nevelem a gyermekeimet, hogy akik sebzettek és védtelenek – különös tekintettel a nőkre –, azokat nem bántjuk, bármit is követtek el, vagy bármi is a véleményünk róluk. Továbbá nem gondolom, hogy a mi dolgunk lenne bárki felett ítéletet hozni. 

Polgármester úr!! Az Ön felelőssége, hogy a város vezetőjeként példát mutasson, és tiszteletet tanúsítson minden egyes polgárral szemben, függetlenül attól, hogy milyen személyes véleménye van róluk. Ön, tisztelt Polgármester úr, belerúgott egy földön fekvő nőbe, tette ezt Szeged város közösségének vezetőjeként, úgy, mintha véleménye a teljes közösség véleményét tükrözné. 

Ez a bejegyzés egy öntelt, hímsoviniszta, rosszindulatú és kárörvendő megnyilvánulás volt. Polgármester úr, ez kár volt, és egy ilyen fajta megnyilvánulás nem méltó egy városvezetőhöz. Végezetül hadd emlékeztessem Önt arra, hogy az élet sokszor visszaadja az embernek azt, amit másokkal csinál. 

Kérem, hogy tekintsen erre az esetre tanulságként, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben együttműködő, tisztelettudó és empátiával teli közösséget építsünk Szegeden. 

Tisztelettel kérem, hogy fejezze be a tudatos karaktergyilkosságot velem szemben!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.