Novák Katalin: családbarát szülészeteket hoz létre a kormány

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A születésszám növekedése érdekében családbarát szülészeteket alakít ki a kormány – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Gyermekorvosok Társasága kongresszusának megnyitóján csütörtökön Győrben. Tovább »

Kamatmentes lesz a Diákhitel2, nő a Diákhitel1 összege

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig jövőre havi 70 ezer forintra emelik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Az egészséges életmódra nevelés legfőbb terepe az otthon

2017. szeptember 18., hétfő · Hozzászólok

Az egészséges életmódra nevelés legfőbb terepe az otthon: a legfontosabb az, hogy a gyerekek milyen ételeket fogyasztanak és az egészséges étkezéssel kapcsolatban mire nevelik őket a családban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: Magyarország élen jár az átoltottságban

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

Magyarország élen jár az életkorhoz kötött kötelező védőoltások tekintetében, az átoltottság aránya a gyerekeknél csaknem 100 százalékos – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán, ahol az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottságának budapesti üléséről kérdezték. Tovább »

Novák: a kormány nyitott az európai együttműködésre a szociálpolitikában

2017. szeptember 5., kedd · Hozzászólok

A magyar kormány nyitott arra, hogy előrelépés történjen a közös európai szociálpolitika irányába, ennek feltétele a magyarországi családpolitikai eredmények megőrzése – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár kedden az MTI-nek. Tovább »

Novák Katalin: nem női kvótákra van szükség

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

Az állam családbarát voltának az élet minden területén meg kell jelennie, érezhetővé kell válnia – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a nagykövetasszonyok klubjának a misszióvezetői értekezlet keretében tartott szerdai budapesti rendezvényén. Tovább »

Novák Katalin: a családok korábban megkapják a családtámogatásokat

2017. augusztus 24., csütörtök · 5 hozzászólás

novak_katalin04_gs

Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) – jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák: minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

2017. augusztus 23., szerda · 3 hozzászólás

novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Egyre közkedveltebbek a családbarát munkahelyek

2017. július 31., hétfő · 4 hozzászólás

internet_szamitogep_gyerek_csalad

„Minden szülőnek az a vágya, hogy minél többet lehessen a gyermekével – vallja József, a kétgyermekes családapa. A családbarát szemléletet támogató munkahelyek szerint a dolgozóik körében az egyik legfontosabb alapkő a család, ezért igyekeznek olyan munkahelyet kialakítani, ami erősíti ezt az érzést. Tovább »

Novák: kiterjesztik az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is

2017. július 21., péntek · 25 hozzászólás

novak_katalin03_gs

A kormány jövő januártól a Köldökzsinór program keretében kiterjeszti az egyszeri anyasági támogatást a külhoni magyarságra is, erre 640 millió forintot különítettek el első évben – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára pénteken az MTI-nek. Tovább »

Novák Katalin: családbarát munkahelyeket, munkabarát családokat

2017. július 19., szerda · Egy hozzászólás

Fontos, hogy a munkahelyek családbarátok, a családok pedig munkabarátok legyenek – hangsúlyozta Novák Katalin az európai uniós tagállamok foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi ügyekben illetékes kormánytagjainak a munka és a családi élet harmonizálásával foglalkozó szerdai informális tallinni tanácskozásáról az MTI-nek telefonon beszámolva. Tovább »

Novák Katalin: már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Már kétszázezren vették igénybe a Nők 40 kedvezményt, amely 40 év munkaviszony után, a nyugdíjkorhatár elérése előtt is lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: egyszülős családok gyerekei nyaralhatnak augusztusban Fonyódligeten (FRISSÍTVE)

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

novak_katalin_gs

Százötven, egyszülős családban élő gyerek nyaralhat augusztusban egy hétig Fonyódligeten, az Erzsébet-táborban jelképes összegért – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: 3,3 milliárd forint támogatás a középiskolások nyelvtanulására (FRISSÍTVE)

2017. július 11., kedd · 9 hozzászólás

novak_katalin03_gs

Nyelvtanulással a boldogulásért címmel hirdet 3,3 milliárd forint keretösszegű, a középiskolások tanórán kívüli nyelvtanulását segítő pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – közölte Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: több mint 100 milliárd forint jut bölcsőde- és óvodafejlesztésre

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Országosan több mint 100 milliárd forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a bölcsődei és óvodai férőhelybővítésekre – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Nyíregyházán. Tovább »

Novák: a nagycsaládosok jövőre is számíthatnak a kormányra

2017. július 1., szombat · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

A nagycsaládosok 2018-ban is számíthatnak a kormány támogatására, hiszen ők jelentik a nemzet növekedésének zálogát – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: nő a tehetséggondozásra fordítható támogatás

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

Jövőre tíz százalékkal, 3,1 milliárd forintra emelkedik a tehetséggondozásra fordítható támogatások összege – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nógrádszakál-Ráróspusztán ez évben ötödször megrendezett Példakép tábor pénteki programján. Tovább »

Novák Katalin: az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások

2017. június 29., csütörtök · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

Az örökbefogadó szülőket ugyanúgy megilletik a családtámogatások, például az otthonteremtési kedvezmény, mint a vér szerinti szülőket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák Katalin: már csaknem ötvenezer családnak segített a csok

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

Eddig csaknem ötvenezer családot támogattak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével, 126 milliárd forinttal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: jövőre 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Jövőre további ötezer forinttal nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye, így havonta 35 ezer forint, éves szinten pedig 420 ezer forint marad a két gyereket nevelőknél 2018-ban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Balog: a bölcsődei rendszer fejlesztésének célja a választás biztosítása

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Balog Zoltán; Novák Katalin; Fûrész Tünde; Schmidt Jenõ; Banai Péter Benõ

A bölcsődei rendszer fejlesztésével a kormány célja valódi választási lehetőséget biztosítani az anyáknak arra, hogy eldönthessék, a gyerekük mellett otthon maradnak vagy munkát is vállalnak – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy budapesti konferencián. Tovább »

Novák: a fiatalok teljesítménye mögött mindig ott van az őket segítő szakember

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

A fiatalok teljesítménye mögött mindig ott van az őket segítő pedagógus, tehetségsegítő szakember munkája – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjak átadásán pénteken, a Magyar Tudományos Akadémián. Tovább »

Novák: a családoknak biztonságra van szükségük a boldogsághoz

2017. június 14., szerda · Hozzászólok

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki biztonságra van szükségük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Professzorok Batthyány Körének (PBK) konferenciáján. Tovább »

Novák Katalin: jövőre bővül a diplomás gyed

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A jövő évtől egy évvel meghosszabbodik a diplomás gyed, és az összege is nő minden képzéstípusban részt vevő számára – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák: a 21. a lehetőségek évszázada a nőknek

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

Hiszem, hogy a 21. a lehetőségek évszázada lesz a nők számára, ezt a kormány a munkaerőpiac rugalmasabbá tételével igyekszik elősegíteni – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Figyelő című hetilap nők helyzetével foglalkozó csütörtöki konferenciáján. Tovább »

Novák: kampány indul a fiatalok digitális immunrendszerének erősítésére

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

A fiatalok “digitális immunrendszerének” erősítése érdekében indít kampányt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzedék Központtal együttműködve – jelentette be Novák Katalin államtitkár szerdán Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: nincs jobb befektetés a családok támogatásánál

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

A kormány a jövőben is csak hozzátesz a családtámogatásokhoz, mert úgy véli, nincs jobb befektetés a családoknál – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Novák Katalin: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-programon belül

2017. május 28., vasárnap · Hozzászólok

novak_katalin_gs

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén. Tovább »

Novák Katalin: Magyarország a belső erőforrásaira támaszkodik

2017. május 26., péntek · Egy hozzászólás

A jelenlegi migrációs válságban fontos hangsúlyozni, hogy Magyarország a külső erőforrások helyett belső erőforrásokra támaszkodik, a kormány magyar embereket és családokat szeretné támogatni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Családok budapesti világtalálkozójának szünetében tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: jövőre 79 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre

2017. május 24., szerda · Egy hozzászólás

novak_katalin03_gs

A jövő évi költségvetésben minden eddiginél többet, 79 milliárd forintot fordítanak gyermekétkeztetésre, ez háromszor akkora összeg, mint 2010-ben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Nyitrai Zsolt: a gyermek-, és családvédelem a védőnői szolgálaton keresztül is működik

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

Családkonferencia az Országházban

Családkonferenciát tartottak szombaton a Parlamentben az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége szervezésében. A rendezvényen Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, Magyarországon – egyedülálló módon – a gyermek- és családvédelem a védőnői szolgálaton keresztül is működik. Tovább »

Novák Katalin: Lengyelország és Magyarország szerint is fontosak a családi értékek

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

novak_katalin02_gs

Lengyelország és Magyarország szerint is fontosak a családi értékek, ezt mindkét ország igyekszik kormányzati szinten is megjeleníteni és támogatni a családbarát szemléletmódot a lehető legtöbb területen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek telefonon azután, hogy Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével közösen Varsóban megbeszélést folytatott Elzbieta Rafalska lengyel család- és munkaügyi, társadalompolitikai miniszterrel. Tovább »

Novák Katalin: stabil és kiszámítható családtámogatásra van szükség

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A családok támogatásában a stabilitás és a kiszámíthatóság a legfontosabb, hiszen a családalapítás nem kormányzati ciklusokra szól, hanem életre szóló döntés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján. Tovább »

Novák Katalin: képzéssel segíti a kormány a nők foglalkoztatottságát

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin_gs

Képzéssel támogatja a kormány a nők foglalkoztatottságát, a programra az önkormányzatok május 19-től adhatnak be pályázatot a források kimerüléséig vagy legkésőbb 2018. május 21-ig – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn, a GE Magyarország negyedik Dolgozó szülők napjának megnyitóján Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: jövőre több mint 36 milliárd forint jut a bölcsődékre

2017. május 13., szombat · Egy hozzászólás

Jelentősen emelik a bölcsődék finanszírozását jövőre, a 2018-as költségvetésben két és félszer akkora összeg áll majd rendelkezésre: az idei 16,5 milliárd forinthoz képest 36,6 milliárd forint – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Ringató egyesület családi napján. Tovább »

Novák Katalin: másfél milliárddal támogatják bölcsődei dolgozók diplomaszerzését

2017. május 9., kedd · 2 hozzászólás

Másfél milliárd forintos pályázati keret áll rendelkezésre annak elősegítésére, hogy a bölcsődei szakemberek közül minél többen szerezzenek felsőfokú végzettséget, be tudjanak lépni a pedagógus-életpályába, ezzel anyagi megbecsülésük is növekedjen – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Szombathelyen. Tovább »

Novák Katalin: kiszámítható a magyar családok támogatása

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A kormány évről-évre emelte a családok támogatására szánt összeget, ennek eredményeképp a magyar családok hosszú távon és kiszámíthatóan építhetnek a különböző támogatási formákra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Tovább »

Novák Katalin: jövő évtől kelengyével támogatják a hátrányos helyzetű családokat

2017. május 6., szombat · Hozzászólok

novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

Kelengyecsomaggal támogatja a kormány jövő évtől a hátrányos helyzetű régióban élő családokat – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) babaköszöntő ünnepségén szombaton, Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: a fejlesztések nyomán megduplázódik az Erzsébet-táborok kapacitása

2017. április 28., péntek · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

A kormány a következő három évben 26 milliárd forintot fordít a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok fejlesztésére, így 2019-re megduplázódik a táborok kapacitása – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Novák Katalin: a jövőt a tehetséges fiatalok határozzák meg

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

Magyarország felismerte, hogy a jövőt a tehetséges fiatalok, az ő felkarolásuk és támogatásuk határozza meg – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn a Budapesti Tehetség Konferencia megnyitóján. Tovább »

Balog: háromszázmillió forinttal támogatja a kormány a nagycsaládosok egyesületét

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30 éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten, a NOE ünnepi közgyűlésén. Tovább »

Következő oldal »