Novák Katalin: kilencmilliárd forintos pályázat nyílik a női foglalkoztatás erősítésére

2017. március 8., szerda · Hozzászólok

novak_katalin04_gs

A nők munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében kilencmilliárd forintos pályázat indul Nők a családban és a munkahelyen címmel – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság-, és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten. Tovább »

Novák Katalin: százmilliárd forint jut bölcsődék és óvodák fejlesztésére

2017. március 7., kedd · Hozzászólok

novak_katalin03_gs

Mintegy százmilliárd forint áll rendelkezésre bölcsődék és óvodák fejlesztésére, létrehozására különböző pályázatok keretében – ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Csornán, az országos bölcsődei tájékoztató roadshow első állomásán. Tovább »

Novák Katalin: meg kell védeni a külföldi magyar munkavállalók érdekeit

2017. március 3., péntek · 4 hozzászólás

novak_katalin03_gs

Magyarország számára az Európai Unió egyik legnagyobb vívmánya, a szabad mozgás, a vállalkozás és a munkavállalás joga kerül veszélybe azzal, hogy egyes tagállamok korlátozó intézkedések bevezetését fontolgatják, de Magyarország érdeke is az, hogy megvédje a külföldi magyar munkavállalók érdekeit – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Brüsszelben, az MTI-nek telefonon pénteken. Tovább »

Kormány: a csok-igénylések összértéke ezekben a hetekben haladja meg a 100 milliárd forintot

2017. március 2., csütörtök · Hozzászólok

“Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy a csok-igénylések összértéke ezekben a hetekben haladja meg a 100 milliárd forintos lélektani határt. Egy jól ismert lehetőségről van szó, amelyet a lakosság túlnyomó része támogat” – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: fiatalok vidéki letelepedését segítő pályázat indul

2017. február 27., hétfő · 4 hozzászólás

novak_katalin02_gs

A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázat indul Esély Otthon címmel – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Novák Katalin: A család gyógyító erő

2017. február 26., vasárnap · 25 hozzászólás

novak_katalin04_gs

Milyen szerepe van az anyaságnak abban, hogy támogatandó ügyként tekint a csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek második otthonának bővítésére, mit mutat a nemzeti szelfi, illetve igaz-e, hogy 2019-ben akár ő lehetne Szeged polgármestere? A Démétér Ház vándorkiállításának hódmezővásárhelyi állomásán Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárral beszélgettünk. Tovább »

Novák Katalin Hódmezővásárhelyen: 42 millióval támogatja a kormány a Démétér Házat + FOTÓK

2017. február 24., péntek · Egy hozzászólás

ilyen_a_box megnyito_hodmezovasarhely09_gsÉvente akár 40-50 gyermeknek is szüksége van életmentő beavatkozásra a budapesti Szent László Kórház Gyermek-hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, ahonnan a legyengült immunrendszerű kicsik gyógyulási idejük alatt a Démétér Házba költözhetnek. A csontvelő-transzplantáción átesett betegeknek és családtagjaiknak ez a hely a második otthonuk, ezért Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Démétér Házért folytatott országos jótékonysági kezdeményezés fővédnöke bejelentette: a kormány 42 millió forinttal támogatja a ház bővítését.
Tovább »

Novák Katalin: 14 milliárd forintot kapnak közösségfejlesztésre civil és egyházi szervezetek

2017. február 21., kedd · 3 hozzászólás

novak_katalin_gs

A helyi közösségek fejlesztésére 14 milliárd forintot kap 569 civil és egyházi szervezet, az uniós forrású EFOP-program célja az önkéntes tevékenység népszerűsítése, a generációk közötti együttműködés erősítése és az ifjúsági közösségek támogatása az elkövetkező 3-4 évben – jelentette be a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Következő oldal »