Szabót és Joóbot javasolják országgyűlési képviselőjelöltnek

2017. szeptember 22., péntek · 3 hozzászólás

Csongrád megye 1-es és 2-es választókerületében is javasolt országgyűlési képviselőjelöltet az MSZP Szegedi Szervezete a jövő évi választásokra. A párt Szabó Sándort és Joób Mártont nevezte meg. Tovább »

Három tonna élelmiszert adományoztak a gyermekeknek + FOTÓK

2017. július 5., szerda · 4 hozzászólás

coop_adomany011kf

Negyedik alkalommal támogatott különleges ellátást igénylő gyermekeket a Coop Segély Alapítvány. A megyében 299 főt segítettek összesen három tonna élelmiszeradománnyal, országosan pedig 7726 érintett kapott 20 millió forint értékben alapvető élelmiszereket – lisztet, tejet, olajat, tésztát, rizst. A cég helyi vezetője néhány munkatársával személyesen adta át az ajándékokat. Tovább »

Mónus Ágnes, Major Endre és Zubai Szabolcs lett idén Szeged Sportolója

2017. május 18., csütörtök · 4 hozzászólás

BC5K7862

A Szeged napja ünnepségsorozat keretein belül csütörtökön délután a városházán átadták a Szeged Sportolója és a Szeged Sportjáért elismeréseket. Tovább »

Kondicionáló parkot adtak át az újszegedi Partfürdőn + FOTÓK

2017. május 18., csütörtök · 7 hozzászólás

kondicionalo_park006kf

A kondipark elsősorban a Szegedi Úszó Egylet sportolóinak a szárazföldi felkészülését biztosítja, de a sportszerető szegediek előtt is nyitva áll. Tovább »

Luxuséttermezve támadta a Szeged 2011-et az MSZP a sportbizottságon

2017. március 29., szerda · 16 hozzászólás

sportbiz006kf

A szerdai sportbizottságon elfogadták az idei működési támogatásokat: az UTC íjászai, a másodosztályban szereplő női labdarúgócsapat és a KSZSE sem részesül egyetlen forint városi támogatásban sem, ugyanakkor a Naturtex-SZTE-Szedeák nagyobb összeggel számolhat idén. Tovább »

Mégis hozzák a hajléktalanokat Újszegedre

2017. március 28., kedd · 15 hozzászólás

BC5K1485

Hajléktalanszálló ugyan nem lesz, de a hajléktalanok fekvőbeteg-ellátását valóban az Alsó-kikötő sorra vinnék át a Moszkvai körútról, mert így nemcsak a városból, hanem az egész régióból fogadhatnának betegeket. A terület önkormányzati képviselője, Joób Márton (MSZP) szerint nem kell aggódni, mert zártan fog működni az intézmény, a korábbi ellenzéki képviselőjelölt viszont azt gondolja, a szocialista városatya nem tartotta be ígéretét, mégis több hajléktalant irányítanak Újszegedre. Tovább »

Jobbikos nem, bizottsági igen a cégvezetők béremelésére

2017. február 8., szerda · 8 hozzászólás

sportbizottsagi_ules04_gs

Nem mindenki támogatta a cégvezetők bérének emelését, rendezvények szervezésére nyert minisztériumi pénzt a Sport és Fürdők Kft., márciusban indulhat a Dobó közi bölcsőde felújítása – többek között ezekről is döntött 2017-es első ülésén a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság. Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Még nem tudja az önkormányzat, hol folytathatják az Etelka sori sportolók

2016. december 22., csütörtök · 32 hozzászólás

felso_tisza_part_gs

A tervezett fedett sportuszoda, valamint a szintén az Etelka soron, a Felső Tisza-parti stadion helyén megvalósuló hatezer fős sportcsarnok és ezer fős munkacsarnok okán felmerül a kérdés: mi lesz azokkal a sportolókkal, akik eddig a Felső Tisza parti önkormányzati létesítményekben, pályákon edzettek? A helyzetről Joób Mártonnál, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság MSZP-s elnökénél érdeklődtünk. Tovább »

Januártól 25 ezer forintot kapnak a gyermeket szülő szegedi édesanyák (FRISSÍTVE)

2016. december 9., péntek · 34 hozzászólás

botka_sajttaj002kf

Alanyi jogon minden szegedi állandó lakcímmel rendelkező édesanyának egyszeri 25 ezer forintos szülési támogatást nyújt januártól az önkormányzat, amennyiben támogatja az erről szóló előterjesztést a közgyűlés decemberi ülésén. Tovább »

A sportbizottság is meghallgatta volna a Sport és Fürdők Kft. pályázóit

2016. november 9., szerda · 3 hozzászólás

sportbizottsag002kf

Hiányolta szerdai ülésén a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság az önkormányzati cég vezetésére pályázatot benyújtott két személyt, akiket nem tudtak meghallgatni, így kérdéseket sem tudtak feltenni egyik jelöltnek sem – a testület ugyanakkor Szabó Mihályt tartotta alkalmasnak a poszt betöltésére. Tovább »

A piarista gimnázium osztálya vált a legsikeresebb forradalmi csapattá + FOTÓK

2016. október 24., hétfő · Hozzászólok

utcai_performansz04_gs


Eredményt hirdettek a városi ’56-os vetélkedőn. Budapesti utat nyertek az egyházi gimnázium tanulói. Többek között célba lőni és rádiót elfoglalni is kellett a győzelemhez.
Tovább »

Lakossági fórum a ligetről: ezúttal sem győzte meg a városvezetés a teniszezőket + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. szeptember 8., csütörtök · 17 hozzászólás

liget001kf

Utoljára decemberben tartottak fórumot. Az előző vitához képest most a teniszpálya ügye került előtérbe, amelynek bontását csak pár hónapja döntötték el, de a természetvédelem és a növények miatt is sokan fejezték ki aggodalmaikat. Tovább »

Megszavazta Olasz Anna támogatását is a sportbizottság

2016. augusztus 31., szerda · 5 hozzászólás

sportbizottsagi_ules01_gs

Szerdai ülésén a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elfogadta a riói olimpián szereplő nyílt vízi úszó, Olasz Anna támogatását segítő előterjesztést is, illetve két sportrendezvény kaphat további támogatást – a SZEOL SC igényéről később dönthetnek. Tovább »

„9 aranyunk lesz!” – ismert szegedieket kérdeztünk a várható riói sikerekről + SZAVAZÁS

2016. augusztus 6., szombat · Hozzászólok

Rio 2016 - Felvonták a magyar zászlót

Egy volt kenust, egy MLSZ-igazgatót, egy könyvtárvezetőt, egy sikeres vállalkozót és egy szegedi szépséget kértünk fel arra, hogy fogalmazzák meg tippjeiket, hány érmet várnak a magyar csapattól. Elárulhatjuk, mindannyian szurkolnak, s bíznak a magyar sikerekben, de a cikk elolvasása után ön is szavazhat. Lehet, hogy akár tíz aranyérmet is szerzünk? Tovább »

Botka László házától a Hit Gyülekezete központjához vezet a szegedi útfelújítás + FOTÓK

2016. július 26., kedd · 65 hozzászólás

bakto_aszfaltozas004kf

Úgy tűnik, az idei nyár egyik legfontosabb városi feladata volt a polgármester házától a Hit Gyülekezete szegedi közösségi házáig nyúló útszakasz felújítása, természetesen közpénzből. Tovább »

Kárász és Vajda pénze egyelőre visszavonva – megszavazta a sportbizottság az olimpiai támogatásokat

2016. július 12., kedd · 6 hozzászólás

sport_biz_ules01_gs

Egyhangúlag támogatta az öt, riói olimpiára kijutott szegedi sportoló támogatását a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság keddi ülésén – Vajda Attila és Kárász Anna ügyét az ősszel rendezhetik. Bár ezzel kapcsolatban még a baloldali koalícióban is felmerültek kérdések… Tovább »

Újraosztja a város az ötkarikás milliókat – más forrásból támogatnák Kárászt és Vajdát?

2016. július 11., hétfő · 2 hozzászólás

sportbizottsagos_sajttaj002kf

Öt, a riói olimpiára kijutott szegedi sportolót támogathat a város, erről dönthet keddi ülésén a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság. Nincs ott azonban az olimpiáról lemaradt két helyi kajak-kenus, akiket korábban egy-egymillió forinttal segítettek. A tervek szerint az összeget más forrásból kapnák meg a sportolók. Tovább »

72 évvel ezelőtt deportálták Szeged zsidóságát – Juhász Tünde: Megszólalt a magyarok lelkiismerete + FOTÓK

2016. június 26., vasárnap · 6 hozzászólás

holokauszt_megemlekezes02_gs

Többségük nem tért haza, annak ellenére, hogy Szegedről nem minden vonat indult Auschwitzba, ellentétben más vidéki településekkel. A holokauszt áldozataira emlékeztek. Tovább »

Vita nélkül döntött a sportbizottság – marad a kajak-kenusok támogatása

2016. június 22., szerda · Hozzászólok

sportbizottsag002kf

Szinte minden napirendi pontot egyhangúlag elfogadott a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság szerdai ülésén: az előterjesztés alapján két év alatt a kajak-kenu klub 40, míg a tekecsapat 12 millió forintos támogatásban részesülhet. Tovább »

A Biacsi-ikrek és Jászapáti Petra vehették át idén a Szeged Sportolója kitüntetést + FOTÓK

2016. május 19., csütörtök · 12 hozzászólás

ev_sportoloja_dij04_gs

Csütörtök délután, a Szeged napja ünnepségsorozat keretein belül átadták Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának sportdíjait a városházán. Tovább »

Sportolásra ösztönözné a gyerekeket a Szegedi Sport Kisokos

2016. május 4., szerda · Hozzászólok

sport_kisokos

Májusban, az elsőtől az ötödik osztályos általános iskolások körében kezdik el terjeszteni a Szegedi Sport Kisokost: a közel 50 sportegyesületet bemutató kiadvánnyal szeretné a város felhívni a fiatalok figyelmét a sportos életmódra. Tovább »

Kvótavita és rendezvénykeret-felosztás a sportbizottság ülésén

2016. április 27., szerda · 3 hozzászólás

sportbizottsag007kf

Szerdai ülésén döntött a kiemelt és egyéb sportrendezvények támogatási keretének felosztásáról a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság. A testület e mellett az olimpiára készülő szegedi sportolók támogatásáról is vitázott, ám ezzel kapcsolatban a végleges döntés később születhet majd meg. Tovább »

150 kiállító és 250 program – Májusban ismét a bor fővárosa lesz Szeged

2016. április 18., hétfő · 23 hozzászólás

borfesztival_sajttaj02_gs

Több mint 150 borász nemes nedűjével és 250 programmal csalogat május 13-ától a XXII. Szegedi Borfesztivál. A nagyszabású, Szeged Napjához kapcsolódó gasztronómiai és kulturális seregszemle idén sárkányhajó viadallal, félmaratonnal is csalogat, továbbá a Nemzeti Bor Maraton is családi rendezvényeket kínál a sztárfellépők és a tűzijáték mellett. Tovább »

Kajak-kenu: egy-egy millióval támogatja a két szegedi olimpikon felkészülését a város + FOTÓK

2016. április 7., csütörtök · Hozzászólok

sportbizottsagos_sajttaj002kf

Szerdán bejelentették, hogy a nyári, riói olimpiára való felkészülést segítve Szeged városa egy-egy millió forinttal segíti az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE két klasszisának, Kárász Anna és Vajda Attila felkészülését az ötkarikás játékokra. A város sportbizottsága további sportolókat is támogathat. Tovább »

Sportkeret: fenekére vertek a 40 milliónak – 32 klubot támogat Szeged + FOTÓK

2016. március 30., szerda · 17 hozzászólás

sportbizottsag002kf

Szerdai ülésén döntött a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság a szegedi sportszervezetek működési támogatására elkülönített 40 millió forintos keret felosztásáról. A görkorcsolyázók utólag kerültek fel a listára, miközben felmerült a női labdarúgók teljes mértékű kihagyása, valamint a város két női kézilabda egyesülete összeolvadásának kikényszerítése is.
Tovább »

Idén is 50 milliós Szeged sportkerete + FOTÓK

2016. március 9., szerda · 22 hozzászólás

sportbizottsag003kf

A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság szerdai ülésén döntött arról, hogy a tavalyi évhez hasonlóan 2016-ban is 50 millió forinttal támogathatja a szegedi sportklubokat – a forrásokat három módon használhatják fel az érintettek, idén valamennyivel kevesebb jut az utánpótlásra. Tovább »

A hősöktől kapott szabadságról a szegedi önkormányzat 1956-os megemlékezésén + FOTÓK

2015. október 23., péntek · 11 hozzászólás

varosi_megemlekezes06kfA Széchenyi téri országzászló ünnepélyes felvonásával kezdődött az 1956-os városi megemlékezés péntek délelőtt, majd az ünneplők átsétáltak a Rákóczi térre, ahol a Nagy Imre szobor mellett Joób Márton mondott beszédet.
Tovább »

Ötmilliós plusztámogatást kaphat a Szegedi Vízilabda Egylet – nem kóstolták a sulikosztot

2015. október 19., hétfő · 6 hozzászólás

sportbizottsagi_ules02kf

A foglalkoztatási, szociális és sportbizottság hétfői ülésén elfogadta a Szegedi Vízilabda Egylet támogatási kérelmét, így 5 millió forintos támogatásban részesülhet a klub. A bizottság ülésén szó volt még a tűzifapályázatokról, és a Suli Host ügye is terítékre került – szó szerint. Tovább »

Szociális bizottság: 16 év után került szorult helyzetbe a szociális bérlakásban élő rokkantnyugdíjas

2015. július 22., szerda · 4 hozzászólás

sportbizottsagi_ules11kf

Szerdai ülésén jóváhagyta a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság a kiemelten támogatott sportszervezetekkel kötendő szerződéseket, illetve tárgyalta egy speciális helyzetbe került hölgy esetét is.
Tovább »

Olimpia 2024: önmagát zavarta össze egy testcsellel az MSZP? + SZAVAZÁS

2015. július 6., hétfő · 20 hozzászólás

mszp_olimpia

Az olimpiai rendezésre vonatkozó pályázati szándék támogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslatról szavaznak hétfőn a parlamenti képviselők. Az egyik legnagyobb ellenzéki frakció, az MSZP tagjai – többségében – nemmel voksolnak majd, dacára annak, hogy korábban a párt több tagja is teljes mellszélességgel kiállt a magyar pályázat létjogosultsága mellett. A szegedi baloldalon is teljes a zavar.
Tovább »

Az esélyegyenlőségi programról vitázott a sportbizottság

2015. június 24., szerda · Hozzászólok

sport_biz_ules06_gs

Három sportegyesület kap kiemelt támogatást, ezen felül óvoda- és útfelújításokról szóló javaslatot is tárgyalt szerdai ülésén a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság. A legtöbb vitát a Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata váltotta ki. Tovább »

Sportbizottság: 20 éves a Szegedi Tekézők Egyesülete – a város is támogatja az ünneplést

2015. június 10., szerda · Egy hozzászólás

sportbizottsag01kf

Idén tölti fennállásának huszadik évét a Szegedi Tekézők Egyesülete. A kerek évforduló kapcsán a klub ünnepélyes rendezvénnyel készül, amihez anyagi támogatást kért a foglalkoztatási, szociális és sportbizottságtól Karsai Ferenc, a csapat elnöke.
Tovább »

Következő oldal »