Sport

Labdarúgás: Maksimovic mesterhármasával nyert a SZEOL Bölcskén

Labdarúgás: Maksimovic mesterhármasával nyert a SZEOL Bölcskén

2016. május 25., szerda
Labdarúgás: Maksimovic mesterhármasával nyert a SZEOL Bölcskén
szeol-bolcske15kf

Nikola Maksimovic három góljával nyert 3-1 arányban a SZEOL SC a végig becsületesen küzdő Bölcske vendégeként a 31. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán.

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a felek, aminek már a 11. percben meg is lett az eredménye. Ekkor

Kormányos Kolos

jobbról érkező beadását fejelte a pipába a tizenegyespont környékéről

Nikola Maksimovic

. (0-1) A folytatásban kétszer is nagy bravúrt kellett bemutatnia

Dongó Dénesnek

, ám a 38. minutumban már ő is tehetetlen volt, amikor

Szili István

büntetőből egyenlített

Buzási Péter

szabálytalanságát követően. (1-1) Mégsem úszták meg a hazaiak, hogy ne kelljen hátrányból kezdeniük a második félidőt, hiszen a szünet előtt nem sokkal Maksimovic ismét megszerezte övéinek a vezetést egy szemfüles, 17-18 méterről eleresztett lövéssel. (1-2) Fordulás után abszolút nyílt játékot láthatott a helyi publikum, hiszen kedvenceik egy pillanatig sem adták fel a mérkőzést, folyamatosan igyekeztek nyomás alá helyezni a szegedi kaput. Dongó figyelmét többnyire átlövések kötötték le, míg a túloldalon Buzási és

Kántor Máté

is betalálhatott volna, de egyikük sem tudott élni az adódó lehetőségével. Az utolsó tíz percbe lépve aztán minden megmaradt energiájukat mozgósították a piros-fehérek, de a kapufa a 81. és a 86. percben is megóvta a Tisza-parti gárdát a góltól. Ahogy pedig az lenni szokott, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, hiszen a 88. minutumban Maksimovic egy gyönyörű kapufás góllal lezárta a főbb kérdéseket, s egyben elérte első bajnoki mesterhármasát a csapat színeiben. A SZEOL így két körrel a pontvadászat vége előtt már 11 ponttal vezet a harmadik Újbuda előtt.

Tóth Ákos

tanítványai legközelebb a Pénzügyőrhöz látogatnak május 29-én, vasárnap.

Bölcske, 150 néző
2016. május 25., 17.30
Bölcskei SE
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Zierkelbach Péter •* Asszisztens: Legeza László, Molnár Máté
1
-
3

Labdarúgó NB III Közép csoport, 31. forduló - halasztott mérkőzés:

Bölcskei SE - SZEOL SC 1-3 (1-2)

Bölcske, 150 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Legeza László, Molnár Máté).

Bölcske:

Mikler - Fröhlich (Besenczi 72'), Budai, Laták, Szili, Blatt, Czifra (Cseri 63'), Horváth, Dorogi, Féhr, Fogas.

Vezetőedző:

Süvöltős István.

SZEOL:

Dongó - Kormányos (Tomisic - a szünetben), Rácz, Makra, Buzási, Forró, Varga R. (Puskás - a szünetben), Végh (Fülöp 68'), Kántor, Maksimovic, Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Szili (38' - tizenegyesből), ill. Maksimovic (11', 42', 88').

Sárga lap:

Czifra (50'), ill. Buzási (37'), Makra (42'), Beretka (80'). Tóth Ákos:

"Ha a jó csapatnak van szerencséje, akkor mi minden bizonnyal jó csapat vagyunk, mert igencsak szükségünk volt Fortuna segítségére is ehhez a győzelemhez. Több esetben is Dénes bravúrjai, vagy éppen a kapufa mentettek meg minket a góltól. Persze, meglehetősen felforgatott összeállításban léptünk ma pályára, ugyanakkor nekünk is megvoltak a lehetőségeink, kapufáink, mindemellett Maksa egyéni villanásai döntöttek végül a javunkra. Örülök, hogy egyúttal segíteni tudtunk a Hódmezővásárhelynek is."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2'
Vége! Zierkelbach Péter lefújta a találkozót, amelyen hiába küzdöttek végig becsületesen a bölcskeiek, a már biztosan feljutó SZEOL komolyabb tét nélkül is igazolni tudta a papírformát.
88'
GÓÓÓL!!! Eldőlt a meccs! Beretka ügyesen emelte ki a labdát a meginduló Maksimovic elé, aki lefutotta a védőjét, majd dropból hatalmas lövést küldött kapura. Bár a labda a bal kapufát találta el, onnan azonban a hálóba vágódott, így a szegediek házi gólkirályi címére legnagyobb eséllyel pályázó csatár elérte a mesterhármast! 1-3!
87'
Mindent egy lapra feltéve rohamoznak a piros-fehérek. Szili 18-19 méteres lökete azonban ezúttal alaposan a kapu felett száguldott el.
86'
Elképesztő tűzijáték! Egy 10 méteres lövés a kapufát találta telibe a szegedi kapunál, majd az azt követő ismétlést Rácz vágta ki a gólvonalról.
82'
Akárcsak az első gólnál, ismét Maksimovic bólintotta kapura egy oldalról érkező beadást 11 méterről, ám ezúttal Mikler fogni tudta a fejest.
81'
Óriási elánnal rohamoznak a hazaiak, amint megszerzik a labdát, különösebb cifrázás nélkül lövik is előre. Egy ilyen megoldás után alakult ki kavarodás a szegedi kapu előtt, amikor az egyik bölcskei játékos 7-8 méteres lövése felpördült az egyik védő lábán. A kapuját már elhagyó Dongó szerencséjére a labda a felső lécről kifelé pattant.
80'
Egy félpályán elkövetett taktikai fault okán Beretka kapott sárga kártyát.
79'
Mikler ráijesztett egy pillanatra a hazai szurkolókra, mivel kiejtette a labdát, amelyet Beretka csent el. Szerencséjére ugyanakkor a csatár már nem tudta ellőni a zsugát.
78'
Buzási és Kántor összjátéka után utóbbi tálalt a második hullámban érkező Forró elé, akinek viszont elakadt a bombája a blokkoló lábak erdejében.
76'
Lelkesen küzd a Bölcske az egyenlítésért, egy percre sem adják fel a csatát a hazaiak. Az imént Blatt tüzelt 20 méterről, de amilyen erősre sikerült a lövés, olyannyira középre is tartott, így Dongó magabiztosan védett.
72'
Beretka passza után Kántor egy esernyőcsellel próbálta meg átverni védőjét. Bár a mozdulat szép volt, a bekk azonban nem ette meg a trükköt, így a szegedi nem is jutott előrébb a támadással.
66'
Kiváló kiugratást kapott a jobb szélen Beretka, aki aztán a védőjét is beültette a hintába, de hiába húzta vissza szépen a labdát a rövidre, Mikler egy gyors mozdulattal hárítani tudott.
64'
Középről, mintegy 25 méterről végezhetett el szabadrúgást a SZEOL. A labda mögé Végh Ariel állt, rakétája viszont nem volt éppen jól irányozva, hiszen még a kapu mögött labdafogó hálót is átrepülte.
62'
Dorogi nagyon aktív ezekben a percekben: most 18 méterről csillogtatta meg rúgótechnikáját. Kísérlete nem is sokkal kerülte el a bal alsót.
61'
Ismét a vendégek veszélyeztettek: Kántor érkezett remek ütemben egy balról érkező centerezésre, 6 méteres fejesét azonban könnyedén fogta Mikler.
60'
Végh Ariel tekert középre egy szabadrúgást balról, a rövidre érkező Buzási csúsztatása azonban nagyjából 3 méterrel tévesztett célt.
58'
Rácz blokkolta önfeláldozóan Dorogi 20 méteres bombáját, így szöglettel következhettek a hazaiak. A rövid felszabadítást aztán Szili tűzte rá kapásból, életerős lökete mintegy egy-másfél méterrel zúgott el a felső kapufa felett.
55'
A mai napon már két gólnál járó Maksimovic önbizalmával jelen pillanatban egyáltalán nincs gond: ezt mutatta az is, hogy elvállalt egy lövést bő 27-28 méterről is. A labda végül a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
50'
Csúnyán rátartott egy felszabadításnál Rácz lábára, ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült a hazaiaktól Czifra.
49'
Helyzet a hazai kapu előtt is! Egy szögletet követő kavarodás során Buzásihoz került a labda, ő viszont az ötösről éppen Mikler kezébe emelt.
48'
Ismételten Féhr veszélyeztetett, ezúttal 20 méterről, de Dongó eszén megint nem tudott túljárni.
47'
Óriási védés! Féhr 25 méteres, kissé oldalról elvégzett szabadrúgását Dongó tolta ki remek mozdulattal a bal pipa elől.
46'
A második félidőre már sem Kormányos, sem pedig Varga nem érkezett vissza. Helyükre Puskás és Tomisic állt be.
46'
Folytatódik a mérkőzés, szünetben kettőt cserélt Tóth Ákos.

SZÜNET

45'
Hosszabbítás nélkül ért véget az első játékrész, amely után a SZEOL Maksimovic duplájának köszönhetően egy találattal vezet.
44'
Ismét Dongónak kellett villannia! A hálóőr egy vércse sebességével kapta le kivetődve a labdát egy beadásnál az érkező Czifre elől.
42'
Közben Makra kapott egy sárgát, miután még mindig azt vitatta, hogy az iménti üres kapus helyzetet szabálytalanság előzte meg.
42'
GÓÓÓL!!! De még milyen szemfüles gól?! Maksimovic vette észre, hogy a kissé kint helyezkedő Mikler nem zárja rendesen a szöget, így a csatár néhány húzás után okosan lőtte ki a jobb alsó sarkot 17-18 méterről. 1-2!
39'
Ezt most megúszta a SZEOL! Dongó és Makra ütközött egymással egy felszabadítási kísérletnél, a labdához jutó bölcskei játékos azonban magasan az üres kapu fölé emelt az esetnél.
38'
Gól... Szili István higgadtan, élesen lőtte ki a bal alsó sarkot. 1-1.
37'
Buzási Péter sárga lapot is kapott az eset nyomán.
37'
Tizenegyes! Egy védők mögé bepasszolt labdánál Buzási más megoldás híján szabálytalankodott az őt megelőző csatárral szemben, de még a tizenhatos vonalán kívül. Zierkelbach sporttárs ennek ellenére a mészpontra mutatott.
33'
Helyzetre helyzet: ezúttal Beretka 8 méteres fejese tévesztett nem sokkal célt egy jobbról érkező beadásból.
31'
Budai Dávid néhány csel után váratlanul rádurrantotta a labdát 18 méterről. Dongónak kapaszkodnia kellett, hogy ki tudja tolni a bal kapufa tövéhez tartó lövést.
30'
Agilisan tört kapura jobbról Kormányos, Mikler kapust is kicsalogatta a gólvonalról, majd két-három lövőcsel után a tizenhatos előterébe érkező Végh elé tálalt, akinek a próbálkozását már blokkolták a védők.
27'
Egy kisebb lehetőség hazai oldalon: Czifra csúsztatott kapu mellé egy 40 méteres felívelt szabadrúgást nagyjából 12-13 méterről.
24'
Egyelőre kevés helyzettel, javarészt a mezőnyben zajlik a játék. Mindez persze jó hír a szegediek számára, hiszen az ő vezetésük mellett telik az idő.
19'
Többnyire a SZEOL akarata érvényesül a pályán, ami főként a labdabirtoklásban mutatkozik meg. Ugyanakkor a vendéglátók igyekszenek gyors támadásokkal eredményre jutni, úgyhogy Végh Arielék figyelme egy percre sem lankadhat a sebzett vadként küzdő ellenféllel szemben.
17'
Kis híján ott a válasz! Dongó Dénes a levegőben úszva tolt ki komoly bravúrral egy 20 méteres átlövést szögletre. A sarokrúgás is jó ívben kanyarodott be a tizenhatoson belülre, de a szegediek kapusa ezúttal is résen volt, így le tudta húzni a labdát a bölcskeiek elől.
11'
GÓÓÓL!!! Máris vezetnek a vendégek! Kormányos Kolos tekert középre jobbról, beadását pedig Maksimovic a tizenegyespont környékéről védhetetlenül bólintotta a jobb felső sarokba. 0-1! Ez volt a szakállas támadó tizedik bajnoki gólja a szezonban, amivel vezeti a házi góllövőlistát.
2'
Ami a körülményeket illeti, a SZEOL legutóbi látogatása óta 180 fokot fordult a világ a Bölcskén, hiszen ezúttal az időjárás is éppen annyira kedvező a futballhoz, akárcsak a pálya állapota.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a piros-fehér színösszeállításban pompázó hazaiak indították útjára a labdát. A vendégek szokásos, kék-fekete csíkos mezüket viselik.

17.25:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés Bölcskén! Tóth Ákos több helyen is változtatott a múlt vasárnapi kezdőcsapatához képest, hiszen ezúttal Dongó Dénes, Kormányos Kolos, Makra László, Varga Richárd, Végh Ariel és a fiatal Kántor Máté is az első perctől kezdve ott lesz a pályán. A szegediek mestere így csereként Leindler Domonkos kapus mellett Fülöp Tibort, Puskás Csabát, Müllerlei Szabolcsot és Stefan Tomisicet vetheti be a mérkőzés folyamán. A hosszabb ideje sérült játékosok közül Gajág Gergő, Grünvald Attila, Ondrejó Tamás és Ördögh Kristóf sem tudja még vállalni a játékot.

A mérkőzés Zierkelbach Péter sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Tíz nap alatt sokat változott a világ, elvégre első szándékból még azért utazott el Bölcskére a SZEOL SC

május 15-én

, hogy az NB II-be való feljutásához szükséges négy pontból begyűjtsön hármat. Ezúttal viszont már tét nélkül léphetnek pályára Tóth Ákos tanítványai a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt meccs pótlásán, miután múlt vasárnap - kihasználva az Újbuda szentlőrinci botlását - bebiztosították ezüstérmüket a Honvéd II. elleni

könnyed diadallal

. Eközben a Tolna megyeiek számára az utolsó szalmaszálak egyikét jelenti ez a találkozó, már ami a bennmaradásért folytatott harcot illeti, hiszen három fellépéssel a zárás előtt mindössze három pont az előnyük a sereghajtó Szekszárd előtt. Ettől függetlenül persze a papírforma szegedi sikert ígért mind az aktuális helyezések és forma, mind pedig az

őszi odavágó

tükrében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.