Sport

Könnyen lehet, hogy Budafokon úszott el a Szeged feljutása

Könnyen lehet, hogy Budafokon úszott el a Szeged feljutása

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 5., vasárnap
Könnyen lehet, hogy Budafokon úszott el a Szeged feljutása

A feljutástért folytatott harcban nagyon nem jött jól a Szeged-Csanád Grosics Akadémiának a Soroksár elleni döntetlen. A szegedi együttes annak tudatában látogatott Budafokra, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat:  a második percben Vasvári kapott labdát Csonkától a tizenhatos vonalában, egy gyors csel után pedig takararásból lőtt. A 14 méterről ellőtt, jobblábas lövés a kapu bal alsó sarkában kötött ki, és bár a Molnár-Farkas Tamás bele tudott nyúlni, védeni nem tudott (1-0). Ezután próbálta fokozni a tempót a Szeged, de helyzeteket nem igazán sikerült kialakítani. A 20. percben sok hiányzott a második budafoki gólhoz: egy takarásból leadott lövés után a labda nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

Néhány perccel később Németh kísérlete haladt el nem sokkal a léc fölött. Szilágyi gyenge lövését lehetett feljegyezni szegedi oldalon, ami nem jelentett túl sok veszélyt a Budafok kapujára. Ennél sokkal több kell a Szegedtől a második játékrészben.

Félidőben: Budafoki MTE - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0

 

A második félidő első perceiben úgy tűnt visszatért a Szeged a meccsbe: élesebbek voltak a vendégek, többet próbálkoztak, gyorsabban járt a labda. Az 56. percben lehetett feljegyezni az eddigi legnagyobb szegedi gólszerzési lehetőséget: Szilágyi fejére érkezett egy remek beadás, a vendég védő egy erős fejessel próbált gólt szerezni 5 méterről. Sokan gólt kiáltottak, de Gundel-Takács egy hatalmas védéssel kitolta a kapu közepéből a labdát. Öt perccel később Molnár-Farkas Tamás védett egy nagyot, amivel meccsben tartotta csapatát. Néhány perccel később egy kavarodás végén, a közeli szegedi lövést bravúrral tudta hárítani Gundel-Takács, tovább őrizve kapuját a kapott góltól. A hosszabbításban Márkvárt lőtt még az oldalhálóba, az eredmény nem változott.

Végeredmény: Budafoki MTE - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0

 

Merkantil Bank liga 21. forduló, Budapest, BMTE Stadion, 550 néző, vezette Kovács Imre (Király Zsolt, Kulman Tamás)
Budafoki MTE - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0 (1-0)
Budafoki MTE: Gundel-Takács – Fekete M., Lorentz, Oláh B., Kalmár O. – Soltész I., Csonka A. – Szerető (Nándori, 86.), Németh M. (Merényi, 57.), Kovács D. – Vasvári Z. (Zsóri D., 67.) Vezetőedző: Dajka László
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Gera N. (Papp Á., szünetben), Horváth M., Szilágyi Z., Tóth B. – Haris –  Nagy R. (Könczey, 63.), Magyar Zs. (Borvető, szünetben), Márkvárt, Palincsár (Klausz, 74.) – Bíró B. (Gajdos, 77.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Vasvári Z. (2.)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.