Szeged

A Borfesztivál alatt szervez szabadtéri vetítést a Belvárosi Mozi

A Borfesztivál alatt szervez szabadtéri vetítést a Belvárosi Mozi

2024. május 5., vasárnap
A Borfesztivál alatt szervez szabadtéri vetítést a Belvárosi Mozi

A Belvárosi Mozi, ismét szabadtéri filmvetítést tervez, méghozzá a Szegedi Borfesztivál ideje alatt a Dugonics téren. Két magyar film kerül a terítékre a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál (ZSIFF) felvezetéseként.

 

Az első szabadtéri mozi május 16-án, csütörtökön lesz, ekkor A legényanya című 1989-es magyar vígjátékot lehet megtekinteni. A vidéki tragikomédia a szegény Józsika történetét dolgozza fel, ő volt az egyetlen a faluban, akit nem Bélának kereszteltek – de nem ez volt vele a legnagyobb baj. Schwajda György prózájából Garas Dezső rendezett filmet, a főszerepekben pedig Kállai Ferencet, Eperjes Károlyt, Pogány Juditot, Kibédi Ervint, Eszenyi Enikőt, Andorai Pétert és magát a rendezőt láthatjuk.

Május 23-án a Lefkovicsék gyászolnak című filmet vetítik, amely Breier Ádám rendező első nagyjátékfilmje. Aa történet szerint Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.