Sport

Vízilabda: zsinórban játssza a fontos derbiket a ContiTech Szeged Diapolo

Vízilabda: zsinórban játssza a fontos derbiket a ContiTech Szeged Diapolo

2016. március 1., kedd
Vízilabda: zsinórban játssza a fontos derbiket a ContiTech Szeged Diapolo
tiszavirag_szeged_osc_14_11_04_kf

Kemény időszak előtt áll a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabda-csapata: Varga Péter tanítványai a Vasas elleni meggyőző sikert követően szerdán a bajnoki döntőért versenyző, számtalan ex-szegedi játékossal felálló A-HÍD OSC Újbudát fogadják, majd az előtte álló két fővárosi együttessel néz farkasszemet.

Remek győzelmet aratott szombaton a Vasas vendégeként a ContiTech Szeged Diapolo: Kiss Csabáék úgy nyertek

16-4-re az angyalföldiek ellen

, hogy huszonkét játékpercet követően még érintetlen volt

Meixner Marcell

hálója, ekkora 9-0-ra vezetett a szegedi együttes, amely kiváló védekezést mutatott be, és végül magabiztosan húzta be a szombati bajnokit. Szerdán már egy újabb komoly feladat előtt áll a csapat: az az OSC jön az újszegedi sportuszodába, amely ugyan az Eger elleni elvesztett rangadóval lépéshátrányba került a bajnoki döntőért a hevesi riválisával szemben, de roppant erős kerettel bír, amelyben több, egykoron Szegeden játszó játékos is szerepel – a medence mellett pedig a korábbi szegedi mester,

Vincze Balázs

irányít. Az OSC az előző játéknapon odahaza kapott ki az Egertől, ráadásul elvesztette válogatott centerét,

Német Tonit

bordasérülése miatt.

Online

Szerdán 18.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a ContiTech Szeged Diapolo - A-HÍD OSC Újbuda férfi vízilabda bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„Azt gondolom, hogy abból a hullámvölgyből, amibe az alapszakasz végére kerültünk, elkezdtük magunkat kirángatni, jó úton haladunk, ezt mutatta az a védekezés is, amit a Vasas ellen tudtunk produkálni. Nem egy nagyon erős csapatról van szó persze, a Vasas ennél jobb csapat, de erőnket mutatja, hogy 22 percig nem kaptuk gólt, ez bárki ellen megsüvegelendő teljesítmény. Tudjuk, hogy erre még rá kell tennünk egy lapátra annak érdekében, hogy szerdán eredményesek tudjunk lenni” – fogalmazott portálunknak

Varga Péter

, a ContiTech Szeged Diapolo vezetőedzője. Az elmúlt időszak nem a legjobban sikerült a Szeged számára: bár az olasz Brescia esélyesebb volt az Euro-kupa elődöntőjében, az odavágót követően bizakodva várhatta a második mérkőzést Varga Péter legénysége, azonban nem sikerült a döntőbe jutás, majd a hazai, BVSC elleni vereség is becsúszott, azonban a Komjádi uszodában mutatott játékra építhet a szerdai derbin is a ContiTech Szeged Diapolo. „Sok mindennek volt szerepe a hullámvölgyben, sok tényező befolyásolta ezt a történetet, de ezzel már nem akarok foglalkozni, előre nézünk. Azzal még foglalkozunk, amit védekezésben nyújtott szombaton a csapat, mert az tényleg kiemelkedő volt, erre tovább építve igyekszünk tovább fejlődni és még jobb, stabilabb játékot nyújtani” – nyilatkozta a szegediek mestere. Varga II Zsolték számára azért is fontos lehet az elkövetkezendő időszak, mert az OSC elleni mérkőzést követően egy hét alatt a közvetlenül előttük álló két együttessel, a Honvéddal és ismét a Ferencvárossal találkoznak, így ezeken a meccseken eldőlhet, hogy hányadik helyen zárhatja a középszakaszt a gárda. „A középszakaszban minden meccs fontos, csak az eredmény számít, persze ha jól játszunk, akkor valószínűbb, hogy az eredmény is számunkra kecsegtetőbb lesz. Mindegyik meccs nagyon fontos, a szerdai is, amit szeretnénk megnyerni, az OSC egy jó csapat, tele válogatott játékossal, de meg fogjuk próbálni. Zsúfolt a programunk, de igyekszünk minél jobb teljesítményt nyújtani és több pontot szerezni” – fejtette ki Varga Péter. A ContiTech Szeged Diapolo várhatóan komplett keretével veheti fel a keménynek ígérkező harcot szerdán az OSC ellen.

OSC, Honvéd, FTC - kemény időszak előtt állnak a szegedi pólósok. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=613756

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.