Sport

Labdarúgás: négy góllal szórta meg a SZEOL Szekszárdon a sereghajtót

Labdarúgás: négy góllal szórta meg a SZEOL Szekszárdon a sereghajtót

2016. március 5., szombat
Labdarúgás: négy góllal szórta meg a SZEOL Szekszárdon a sereghajtót
szeol-szekszard08kf

Magabiztos, négygólos győzelmet aratva lépett fel - 24 óra erejéig biztosan - a tabella második helyére a SZEOL SC a Szekszárd vendégeként.

Rögtön az összecsapás elején vezetéshez jutottak a szegediek, miután

Stefan Tomisic

kiváló ütemben indította labdaszerzés után

Nikola Maksimovicot

, aki 15 méterről nem is hibázta el az adódó lehetőséget. (0-1) A folytatásban is javarészt a vendégek akarata érvényesült, ami a 35. minutumban érett góllá. Ekkor az eltiltása után visszatért

Puskás Csaba

szögletét

Gajág Gergő

bólintotta a kapuba. (0-2) Szünetben kettőt is cseréltek a hazaiak, ám így sem kerülhették el, hogy még nagyobb hátrányba kerüljenek rögtön az első minutumban, amikor egy gyors kontra végén

Stefan Tomisic

mattolta

Horváth Bálint

kapust. (0-3) Bár a mérleg nyelve már ekkor is egyre inkább borulni látszott, az i-re pontot végül a félidő első negyedórája után tette fel a SZEOL. Ismét Tomisic lépett ki a védők közül, majd a tizenhatoson belül szabálytalankodtak vele szemben. A megítélt büntetőt Puskás magabiztosan értékesítette, kialakítva ezáltal a végeredményt. Sikerével

Tóth Ákos

együttese immár 36 pontot számlál a bajnokságban, amivel fellépett a dobogó második fokára. A 35 pontos Dunaharaszti vasárnap a Bölcskét fogadja, ugyanakkor a Pest megyeiek egy meccsel már előrébb járnak a szegedieknél. Grünvaldék legközelebb jövő szombaton az éllovas Kozármislenyt látják vendégül a Felső Tisza parti stadionban.

Szekszárd, 200 néző
2016. március 5., 14.30
Szekszárdi UFC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szalai László •* Asszisztens: Márton Zsolt, Keszthelyi Tamás
0
-
4

Labdarúgó NB III Közép csoport, 21. forduló:

Szekszárdi UFC - SZEOL SC 0-4 (0-2)

Szekszárd, 200 néző. Vezette: Szalai László (Márton Zsolt, Keszthelyi Tamás).

Szekszárd:

Horváth - Tóth, Dallos, Királyházi, Márton, Nagyváradi, Mészáros, Lerch (Lékó - a szünetben), Arena (Ranga - a szünetben), Szabolcska (Csigi 62'), Hegedűs.

Vezetőedző:

Nagy Tamás.

SZEOL:

Leindler - Kéri, Gajág (Kormányos 77'), Forró, Grünvald, Puskás (Fülöp 73'), Végh, Ondrejó, Maksimovic (Kántor 68'), Tomisic, Müllerlei.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Maksimovic (3'), Gajág (35'), Tomisic (46'), Puskás (62' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Márton (41'), Királyházi (43'), Lékó (60'), Tóth (65'), ill. Gajág (66'). Tóth Ákos:

"Minden a lehető legjobban alakult a mi szempontunkból. A helyzetek alapján az ilyen arányú győzelem is megérdemelt. A játék képe alapján már nem biztos, ugyanis nagyon kulturáltan, bátran futballozott a Szekszárd, mi viszont kegyetlenül kihasználtuk a hibáikat. Ebben a ligában az első gól jelentősége most is bizonyítást nyert. Azt hiszem, összességében most rendben voltunk. Nem mondom, hogy a héten nem volt fejmosás, illetve egyéb dolgok, amik egy ilyen váratlan Szentlőrinc elleni vereség után következni szoktak. Lehet, hogy ennek is volt hatása. A lényeg azonban, hogy egy olyan csapatot vertünk meg, amelyről tudtuk, hogy hazai pályán nem sűrűn veszített mérkőzést az utóbbi időben. Most már másodikok vagyunk. Jövő héten jön hozzánk a Kozármisleny - az nyilván egy emberes feladat lesz."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90'
Vége a mérkőzésnek! A SZEOL egészen magabiztosan abszolválta a mai mérkőzést, így 24 órára már biztosan átvette a táblázat második helyét a vasárnap a Bölcskét fogadó Dunaharasztitól!
84'
Becsületből még mennek előre a szekszárdiak, az imént például Leindlernek kellett védenie egy távoli átlövést. Összességében azonban elvétve forog csak veszélyben a szegedi kapu.
77'
Újabb csere szegedi oldalon: Kormányos szállt be Gajág helyett.
75'
Javarészt mezőnyben zajlik a játék, talán mostanra a vendéglátók is érzik, hogy nem maradt esélyük a pontszerzésre.
73'
A gólszerző Puskást Fülöp Tibor váltotta a hajrára.
68'
Az első szegedi csereként Kántor Máté váltotta az első gólt szerző Maksimovicot a folytatásra.
66'
Gajág követett el némiképp feleslegesen egy szabálytalanságot az oldalvonalnál, amiért sajnos sárgát is kapott.
62'
GÓÓÓL!!! A négymeccses eltiltása utáni első találkozóját játszó Puskás higgadtan továbbított a kapu bal oldalába 11 méterről. 0-4!
61'
Tizenegyes! Egy hosszan előrevágott labda átpattant a sárga mezes bekk felett, így Tomisic lódulhatott meg vele kapura. Már a tizenhatoson belül járt, amikor elgáncsolták, azaz minden szempontból egyértelmű a büntető jogossága.
54'
Mezőnyjátékkal telnek percek. Nagy Tamás tanítványai igyekeznek támadni, nyomást kifejteni ellenfelükre, de a SZEOL stabilan áll a lábán, miközben igyekszik gyors kontrákkal helyzeteket kialakítani.
48'
Megint Tomisic! 15-16 méteres lövése nem sokkal zúgott el a jobb kapufa töve mellett.
46'
GÓÓÓL!!! Eddig parádé! Egy szekszárdi támadás után Tomisic indult meg a kontrával, lefutott két védőt, majd Horváth kapus mellett kilőtte a jobb alsót mintegy 14 méterről! 0-3!
46'
Folytatódik a mérkőzés, kettőt cserélt a Szekszárd a szünetben: Lékó és Ranga hivatott új lendületet adni csapatának a második 45 percben.

SZÜNET

45'
Gyakorlatilag hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő, amely során a szervezettebb, határozottabb játékot nyújtó SZEOL kétgólos előnyre tett szert.
43'
Ha egy üzlet beindul... Ezúttal Királyházi megmozdulása késztette kártyázásra Szalai Lászlót.
41'
Egy Kéri ellen elkövetett fault nyomán Márton sárgult be.
35'
GÓÓÓL!!! Kéri harcolt ki szögletet, amit aztán Puskás tekert középre, a berobbanó Gajág pedig mindenkit megelőzve bólintott a kapufa mellett a hálóba! 0-2!
30'
A szegediek továbbra is dominálnak némiképp a mezőnyben, de ez egyelőre meddő fölény, mert sok az eladott a labda, így a támadójáték is akadozik.
28'
Igyekszenek átvenni a kezdeményezést a vendéglátók, a támadóharmadban azonban egyelőre nem elég hatékonyak, így nagyobb helyzetekig sem tudnak eljutni.
25'
Maksimovic elfutása okozott ismét gondokat a hazaiak védelmében, a szakállas játékos beadása után nagyot kellett mentenie Horváth kapusnak.
21'
Először mozgatták meg a szekszárdiak Leindlert! Szabolcska ugrott ki egy indítással, 18 méterről vette célba a kapu, de a hálóőr egy szép mozdulat révén lábbal védett.
18'
Tóth Ákos legénysége egész héten műfüvön edzett, így nem meglepő, hogy jól forog a labda a játékosok között, szépen működik a SZEOL passzjátéka.
13'
Enyhe fölényben játszik a SZEOL, az imént Maksimovic indult meg ígéretesen a szélen, de a védők végül szögletre mentettek elől. A sarokrúgásnál aztán Gajágot látta szabálytalannak középen Szalai sporttárs.
12'
Gyors szegedi kontra végén Ondrejó dobta ki a labdát a jobb oldalon felzárkózó Kéri elé, aki éles szögből tüzelt a kapufa mellé.
3'
GÓÓÓL!!! Álomszerűen indul az összecsapás! Tomisic szerzett labdát a szekszárdi térfél közepén, majd a jobbösszekötőből induló Maksimovichoz játszott, aki 15 méterről mesterien lőtte ki a bal alsó sarkot! 0-1!
2'
Maksimovic terült el a földön, aminek folyományaként a szegediek végezhették el az első szabadrúgást a meccsen. Puskás mintegy 23 méterről ívelt be a tömegbe, de a labda végül elsuhant a bal kapufa mellett.
1'
A hazaiak indították útjára a labdát.

14.28:

Szekszárdon egyébként gyönyörű, tavaszias idő van, mondhatni, futballmeccsre hangolódott a természet is a sereghajtó hazaiak és a SZEOL csörtéjére. Nagy Tamás legénysége egyébként tiszta sárgában, míg a vendégek szokásos kék-fekete szerelésükben futnak a gyepre a bemutatások során. A találkozót műfüvön rendezik.

14.25:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A vendégeknél Makra László, Ördögh Kristóf és Buzási Péter sérülés, Rácz László pedig eltiltás miatt nem állhat Tóth Ákos rendelkezésére, míg Varga Richárd betegség okán nem tud a társak segítségére lenni. A számos hiányzó sajnos így alaposan leszűkíti a szegediek keretét, akiknél a cserepadról Dongó Dénes kapus mellett Fülöp Tibor, Kántor Máté és Kormányos Kolos vár bevetésre, illetve az a Beretka Péter, aki hosszú sérülése után először léphet pályára szükség esetén.

A mérkőzés Szalai László sípjelére 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Négy gólt szerzett a SZEOL Szekszárdon, így már második a tabellán! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=614958

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.