Sport

Labdarúgás: győztes rajtban bíznak a SZEOL új játékosai

Labdarúgás: győztes rajtban bíznak a SZEOL új játékosai

2015. augusztus 6., csütörtök
Labdarúgás: győztes rajtban bíznak a SZEOL új játékosai
szeol_ujak01kf

Hétvégén már a SZEOL SC számára is elkezdődik az NB III-as bajnokság: a nyitófordulóban szabadnapos együttes a második körben a Gyulai Termál FC ellen kezdi meg a pontvadászatot. A nyitómeccs előtt a gárdához visszatért Fülöp Tibort, valamint az új igazolás, Rácz Lászlót kérdeztük.

A 29 éves

Fülöp Tibor

a klub neveltje, így jól ismeri a közeget. A középpályás a tavaszt a megyeegyes Tápéban töltötte, míg az ősszel a szintén az NB III Közép csoportjában szereplő, ám a nyáron megszűnő Orosháza FC-ben játszott, korábban pedig a Zalaegerszeg színeiben az élvonalban is játszott, de a Békéscsaba és a Makó színeiben is több NB II-es meccs van a háta mögött. „Örülök, hogy vissza tudtam térni, mert pályafutásom alatt Szegeden felnőtt csapatban még nem játszottam. Szerettem volna újra NB III-ban futballozni, mert volt egy fél éves kitérőm a megyeegyben az Orosháza után, szeretném magamat visszahozni újra arra a szintre. Bizonyítanék is, mert engem már leírtak ez után a fél év után, így bizonyítási vágy is van bennem, hogy meghatározó játékos legyek ebben az osztályban” - fogalmazott portálunknak a SZEOL-hoz visszatérő Fülöp Tibor.

SZS20150722_szeol_kecskemet_006_fulop_tibor

Köszönhetően annak, hogy korábban több NB III-as csapatban is megfordult a középpályás, ismeri a SZEOL-ra idén váró ellenfeleket, ugyanígy a csapattársakat is, akik közül többekkel már ellenfélként találkozott, valamint a vezetőedzővel,

Tóth Ákossal

is dolgozott már közösen, hiszen a 2012/13-as szezonban azt a Mórahalmot erősítette Fülöp Tibor, amelyet a SZEOL SC jelenlegi mestere irányított. A kemény felkészülési időszak után a futballista bízik abban, hogy minél sikeresebb szezon áll előttük, amiben talán kezükre játszhat az is, hogy a csoportbeosztásuk kedvezőnek mondható a következő szezonban. „Ez majd utólag fog kiderülni, biztos, hogy a Cegléd és a REAC, mint meghatározó csapatok nem a Közép csoportban szerepelnek. Szerintem kiegyensúlyozott lesz a mezőny, és hétről-hétre bárki megverhet majd bárkit, nem lehet leírni senkit. Minden héten 120%-ot kell nyújtani, én pedig mindenféleképpen az első három hely valamelyikére várom a csapatot” - mondta el a célokkal és a bajnoksággal kapcsolatban a SZEOL középpályása. Hétvégén már a szegediek is bekapcsolódnak az NB III küzdelmeibe az első fordulós szabadnapot követően: az első ellenfél az a Gyulai Termál FC lesz, amely ellen tavaly mindkét alkalommal vereséget szenvedtek Puskás Csabáék, hazai pályán 1-0-ra, míg idegenben 3-0-ra múlta felül a SZEOL-t a gyulai gárda. „Személy szerint nekem mindenféleképpen jót tett a plusz egy hét szünet, mert plusz egy hetet tudtam dolgozni, de szerintem csapatszinten is jól jött. Volt két olyan edzőmeccsünk, ahol a támadást tudtuk gyakorolni. A Gyula biztos nem fog nekünk jönni, be fog állni védekezni. Nehéz lesz, meg kell rúgnunk az első gólt, és utána könnyebb lehet, mert ki fognak jönni. Hazai közönség előtt nincs más választásunk, csak a győzelem, egy jó rajt pedig nagyon sokat számít” - tekintett a hétvégi bajnoki nyitányra Fülöp Tibor.

Előrelépés lehet számára

Rácz László

Nagyatádról érkezett a SZEOL SC-hez: a középső védő is a harmadosztályban futballozott az elmúlt szezonban, azonban nem a Közép, hanem a Nyugati csoportban szerepelt együttesével, ahol a 28 bajnoki közül 24-en kezdőként kapott szerepet, csupán eltiltások miatt hiányzott a gárdából. A fiatal középhátvéd párja a rutinos

Makra Zsolt

lehet majd a védelem tengelyében.

szeol_bacsalmas10_gs_racz_laszlo

„Jól érzem magam eddig, befogadott a csapat, ahogy pedig jön a játék, úgy vélem, hogy azzal egyre jobban össze fog kovácsolódni a csapat, és jó eredményeket fogunk elérni. Számomra ez előrelépés lesz, ez a legjobb dolog, hogyha tapasztalt belső védő van mellettem, akitől tudok tanulni. Céljaim megegyeznek a csapatéval, végezzünk minél előrébb a csapattal, bízzunk benne, hogy ez sikerül, és ott leszünk a dobogó körül” - nyilatkozta a SZEOL új játékosa. Rácz László abban egyetértett csapattársával, hogy jól jött számukra a plusz pihenő, hiszen több új játékos is jött a csapathoz, ezért össze kell, hogy álljon a játékuk. A szabadnap miatt még két edzőmeccsen tudott gyakorolni a SZEOL, ami jól jöhet a gárdának a védő szerint. „Korábban, Hódmezővásárhelyen játszottam már NB III-ban, akkor az Alföld csoportban játszottunk. Úgy gondolom, hogy esélyesek vagyunk arra, hogy a tabella elején végezzünk, de nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk, és mindig a következő meccsre kell figyelnünk. Mindenképpen jó rajtot várok, azaz hogy begyűjtjük a három pontot a Gyula ellen” - tekintett a hétvégi rajtra Rácz László. A SZEOL SC szombaton 17.30-tól fogadja a Gyulai Termál FC-t a Felső Tisza-parti stadionban az NB III Közép-csoportjának második fordulójában.

A nyitómeccs előtt Fülöp Tibor és Rácz László is bizakodó: győzelemmel kezdhet a bajnokságot a SZEOL SC a Gyula ellen. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=557916

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.