Szeged

Igazi "Csonkás" ballagáson vehetett részt Szeged (Képek+videó)

Igazi "Csonkás" ballagáson vehetett részt Szeged (Képek+videó)

Sehol nem tartanak olyan különleges ballagást, mint Szegeden, még rendőri felvezetést is kaptak.

Márton Andrea
2024. május 2., csütörtök
Fotó: szegedma
Igazi "Csonkás" ballagáson vehetett részt Szeged (Képek+videó)

A Szegedi SZC Csonka János Technikumának végzős diákjai és oktatói autós ballagást rendeztek csütörtök délelőtt azzal a céllal, hogy a diákok „Csonkás módon” vehessenek búcsút az iskolától.

Fotó: Márton Andrea

 

Mintegy 70 járműből álló konvoj állt össze idén is a Csonka János Technikum végzőseiből. Egy órán keresztül meneteltek a városban, ők így köszöntek el a hagyományos búcsúztatás előtt iskolájuktól. A ballagó diákok dudálva, integetve, rendőri felvezetéssel, közel 70 autóval menetoszlopban közlekedve veterán autókkal és ifjabb rokonaikkal járták körbe a fél várost.

A lényegre koncentráló praktikus rendőri eligazítás után – dudálni és piros lámpán átmenni szabad. (Fotó: Márton Andrea)


 

Rendőri eligazítás főszereplői

Több sem kell egy autós érettségizőnek, mintsem hogy azt hallja a rendőri eligazításon, dudálni és piros lámpán átmenni szabad. Természetesen csak rendőri felvezetéssel, ahogy a szegedi autós ballagást szervezte a Szegedi SZC Csonka János Technikum.


Az első ilyen hagyományteremtőnek szánt eseményt, nem is olyan régen, 2019-ben rendezték meg, ám a sor utána már az első alkalommal megszakadt, a következő év ballagását ugyanis egyszerűen elsöpörte a koronavírus járvány.

A ballagó diákok mindössze 3 perce tartották fel a város forgalmát, amikor kihajtottak a iskola udvaráról, mert a rendőrség erre a rövid időre lezárta a Temesvári körutat a Csonka János iskola előtti részen. A felvonulók az iskolától indulva a Temesvári körút-Népkert sor-Belvárosi híd-Híd utca-Tisza Lajos körút-Huszár Mátyás rakpart-Tisza Lajos körút-Dugonics tér-Somogyi utca-Oskola utca-Belvárosi Híd-Népkert sor-Temesvári körút útvonalat autózták végig.

Az eseményről készült képeket, illetve videót az alábbiakban tekinthető meg:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.