Sport

Gyorskorcsolya: közösen ünnepeltek az SZKE versenyzői + FOTÓK

Gyorskorcsolya: közösen ünnepeltek az SZKE versenyzői + FOTÓK

2015. március 31., kedd
Gyorskorcsolya: közösen ünnepeltek az SZKE versenyzői + FOTÓK
jegkorisok04kf

Hétfőn délután közös, családias hangulatú ünnepséget tartott a Szegedi Korcsolyázó Egyesület a műjégpályán, ahol a klub Eb-ről hazatért versenyzőjét, valamint a közelmúltban MOL Tehetséggondozásért Díjban részesült edzőt, Szabó Krisztiánt köszöntötte.

A női váltóval a moszkvai Európa bajnokságon

ötödik helyet elérő

két szegedi versenyző közül

Lajtos Szandra

nem tudott jelen lenni az eseményen, így

Jászapáti Petra

vehette át a Naturtex ajándékcsomagját, amellyel szintén megjutalmazták

Farkas Tamást

, a junior vb-n a váltóval

negyedik helyezést elérő

korcsolyázót, valamint a

MOL Tehetséggondozásért Díjjal kitüntetett edzőt

,

Szabó Krisztiánt

, akik a klub ifjú versenyzőivel közösen egy kis tortát és némi gyerekpezsgőt fogyaszthattak el közösen a gratulációkat követően. A gyorskorcsolyázók évadja gyakorlatilag véget ért, bár még a jégpálya nem vonult nyári szabadságára, de lényegében már a versenyszezon befejeződött, így az SZKE elnök asszonyát,

Lajtos Tivadarnét

kértük fel egy rövid értékelésre. „Ez a szezon nagyon jó volt, mindenütt ott voltak a gyerekeink, a világversenyeken, a középkategóriás és a kisversenyeken egyaránt, csak pozitívan tudok nyilatkozni. Az idén 10 érmes helyünk volt az OB-n, világbajnokságon, Európa bajnokságon, Európa Kupán is jól szerepeltek a gyerekek, bármilyen sorozatot nézünk, mindenütt helytálltak versenyzőink, a kicsik pedig imádják a korcsolyázást, büszke vagyok rájuk” – mondta el portálunknak Lajtos Tivadarné. Az SZKE elnök asszonya kifejtette, 39 fővel dolgoznak jelenleg, közülük 24 gyermeknek van versenyengedélye. „A minőséget csak úgy tudjuk fent tartani, ha nem vagyunk túl sokan, ebben segítségünkre van most már a segédedzőnk is, hiszen Szabó Krisztián nem bír egyedül ennyi feladatot. A létszámunk továbbra sem magas, pont azért, mert ezen a jégpályán képtelenség több emberrel dolgozni. Mindenre pályázunk, amire lehet, hogy a gyerekeknek minél kevesebb költséggel járjon a korcsolyázás, szerencsére sok versenyt, edzőtábort tudtunk finanszírozni, és rendszeresen tudunk csinálni ehhez hasonló családi napokat” - fogalmazott a klub elnök asszonya.

Évtizedes munkáját ismerték el

A közelmúltban neves díjat vehetett át a Szegedi Korcsolyázó Egyesület edzője, Szabó Krisztián, aki a SZEGEDma.hu-nak az elismeréssel kapcsolatban elmondta, nagyon boldog volt akkor, amikor megtudta, hogy őt választották ki erre a MOL Tehetséggondozásért Díjára. „Úgy éreztem, hogy az elmúlt bő évtizedes munkámat díjazták ezzel is, hogy egy ilyen díjat kaphattam. Maga az átadó ünnepség körülményei is nagyon szépek voltak, egy stáb által felvett kisfilmet vetítettek le az egyik edzésről, óriási élmény volt” – nyilatkozta az elismeréssel kapcsolatban Szabó Krisztián.

Szabó Krisztián_nagy_jó

Az SZKE edzője hozzátette, annak idején, amikor idekerült Szegedre, ő sem gondolta volna, hogy ennyi gyerekkel foglalkozhat majd, mint amennyivel most a szegedi klubnál dolgozhat. „Nagyon boldog vagyok, egyrészt azért, hogy ennyi gyereket meg tudtam tanítani korcsolyázni, illetve hogy most már a versenysportban egyre több szegedi versenyző kerül be az olimpiai keretbe, többen voltak Eb-n, Vb-n, két olimpikonunk van, és most is van több olyan gyermekünk, akikből reméljük, hogy nagy versenyző válik majd, bízunk benne, hogy mindig lesz egy olyan generáció, akikból újabb és újabb olimpikonokat tudunk nevelni. Ez nem titkolt célja az egyesületnek, hogy a legtehetségesebb, szorgalmas, kitartó gyerekeket minél magasabb szintre emelje, és eljuttassa őket az olimpiáig” – tért ki a klub jövőbeli céljaira is az SZKE edzője. Manapság sokszor hallhatjuk, hogy sokkal nehezebb a fiatalokat rávenni a sportolásra, mert több dolog van, ami lekötheti az ifjú potenciális sportolókat, azonban az SZKE trénere úgy véli, motivációs problémák csak később ütközhetnek ki a gyerekeknél. „A kisgyerekkel még nincsen ilyen probléma, az óvodásokat, kisiskolásokat szervezetten, autóbusszal a délelőtti órákban kiszállítjuk a műjégpályára, ahol megtanulnak korcsolyázni, vagy délután kihozza őket a szülő. Ahogy elkezdenek nőni, és mondjuk a 14-15 éves kort elérik, ott következik a vízválasztó, hogy melyik utat választja a gyermek: a nehezebbet, ahol keményen kell küzdeni, sok akaraterőre van szükség, amivel eljuthat akár egy világbajnoki szintre, viszont vannak azok, akiket nem tudunk motiválni, nekik ellaposodik a figyelmük, és nem tudnak már tovább fejlődni. A kicsiknél abszolút nincs motivációs probléma” – fejtette ki a kérdéssel kapcsolatban véleményét Szabó Krisztián. Mint azt az SZKE edzője elmondta, még néhány játékos edzést tartanak a jégpályán, ahol már nem a hosszúpengés korcsolyát használják, majd mintegy két-három hetes pihenőt kapnak a versenyzők, ezt követően viszont máris megkezdődik a felkészülés a következő szezonra. „Az egyesület minden versenyzőjének megcsinálom az egyéni értékelését, így a szezon végén mindenki láthatja, hogy milyen versenyeken milyen eredményeket ért el, mindenki kap egy tiszta képet önmagáról. A nyáron edzőtábor vár a gyerekekre, majd májusban már látjuk a versenynaptárt, így tudjuk, hogy kinek milyen versenyre kell majd készülnie, mire számítsanak ezeken a versenyeken. Illetve akik korcsoportot váltanak, azoknak azért tudniuk kell, hogy kikkel fognak versenyezni jövőre. Május elsejétől kezdve már nincs megállás, onnantól kezdve már nagyon komolyan készülünk a következő szezonra” – tekintett a közeljövőbe Szabó Krisztián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.