Sport

Labdarúgás: Csongrád elleni diadallal köszöntené edzőjét az FK

Labdarúgás: Csongrád elleni diadallal köszöntené edzőjét az FK

2014. március 7., péntek
Labdarúgás: Csongrád elleni diadallal köszöntené edzőjét az FK
fk_algyo_mj-34

Szombaton az FK 1899 Szeged otthonába látogat Csongrád TSE, Varga Martinék első tavaszi sikerüket aratnák a Dósa Rácz Pál irányításával egyre masszívabbá váló Körös-toroki alakulat ellen a megyei I. osztály 17. fordulójában.

Hogy a diszkoszvetősökre mégsem vár könnyed 90 perc, igazolni látszik, hogy a két gárda tavaly augusztus végi

összecsapása

3-1-es csongrádi győzelemmel záródott. Bár a folytatásban Bertók Gáborék elvétve szereztek csak pontot mérkőzéseiken, sőt, gólt is csak októberben lőttek legközelebb, azt azonban már a

Keller Mihályt

váltó

Dósa Rácz Pál

vezetése alatt. Az új mesterrel a csapat később megszorongatta mind a HFC-t, mind a Csanádpalotát, végül pedig zsinórban három győzelemmel zárta a liga első etapját. Eközben az FK hazai pályán csak a – múlt hétvégéig listavezető – vásárhelyiektől szenvedett vereséget, és egy-két idegenbeli pontrablással egészen a tabella nyolcadik pozíciójába küzdte fel magát a téli beköszöntéig. Hiába nyitották tehát egyaránt vereséggel a tavaszi idényt, mindkét együttesben ott lakozik a győzelmi potenciál, a kérdés már csak az, kinek jön ki jobban a lépés szombat este.

Ünnepi hangulatban az FK

ONLINE

Az FK 1899 Szeged - Csongrád TSE megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 19 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Az első tavaszi forduló Makón érte a diszkoszvetősöket, akárcsak az első sokk, a hazai gárda ugyanis

3-0-ra nyerte

a meccset. A Csongrád ellen adott a lehetőség a javításra, annál is inkább, mert a kék-feketék 23 pontjuk javát az esti kezdés, villanyfény és műfű révén egyedivé váló hazai környezetben zsebelték be az ősz folyamán. Jó hír a csapatért szorítók számára, hogy bár a

Meszes Tamás

,

Fejes Andor

,

Degovics Dániel

és

Szőcs Tamás

alkotta kontingens különböző okok miatt nem állhat a szakmai vezetés rendelkezésére, az FK alapvetően legerősebb összeállításában állhat ki a találkozón. Plusz motivációt jelenthet ráadásul a játékosoknak, hogy győzelem esetén méltón köszönthetnék mesterüket,

Hüvös Gábort

, aki egyrészt a születésnapját ünnepli szombaton, másrészt 200. alkalommal ül majd az együttes kispadján tétmérkőzésen. „Kemény mérkőzésen vagyunk túl, és be kell vallanom, hogy a Makó lefocizott bennünket múlt szombaton, nem nyújtottuk azt a teljesítményt, amire egyébként az FK képes. A csongrádiaknál edzőváltás történt ősszel, szépen gyűjtögetik a pontokat és már az alsó régió élén állnak. Akadnak komoly egyéniségeik, és minden bizonnyal nem kikapni jönnek Szegedre, összességében tehát nehéz mérkőzés vár ránk ellenük” – fogalmazta meg várakozásait portálunknak a csapat jubiláló trénere.

Erőltetett menetben a Csongrád

szvse-csongrad_mj-10

Igazán pechesre sikerült Dósa Rácz Pál tanítványainak első tavaszi fellépése, lévén, hazai pályán

Nagy Ádám

és

Bertók Gábor

korai góljaival hamar komoly előnyre tettek szert, az Algyő azonban végül mégis fordított és nyert, ráadásul a középhátvéd

Szabó László

pirosat kapott, így nem szerepelhet az FK ellen. Az eltiltott játékos helyét a védelem tengelyében nagy valószínűséggel

Lévai Mihály

foglalhatja majd el szombaton. A kiesés ellen küzdő Csongrád számára igen fontos lenne a három pont megszerzése, különösen annak tekintetében, hogy a csapat soron következő két mérkőzését az éllovas Tisza Volán és a Makó ellen vívja. „Nehéz szériában vagyunk, ezért sajnáltam különösen, hogy az Algyő ellen nem sikerült legalább egy pontot megtartanunk. Az FK ellenünk játssza az első hazai meccsét tavasszal, ráadásul ők is egy vereséggel nyitották az idényt, tehát alighanem bizonyítani szeretnének majd saját szurkolóik előtt. Mindemellett, nem lebecsülve az FK-t, az első négy fordulóban talán most lesz a legnagyobb esélyünk a pontszerzésre, így ennek reményében utazunk Szegedre. Szokatlan lesz számunkra az esti időpont, ahogyan a műfű szintén, de elég erősnek érzem a csapatot, hogy elérjük a kitűzött céljainkat” – nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak Dósa Rácz Pál.

Az FK 1899 Szeged várható összeállítása:

Brunczvik – Heredea, Boldizsár, Turján, Szecska, Dedovics (Dóra), Forró, Imre, Péter-Szabó (Lajkó), Gyurkovics, Varga.

A Csongrád TSE várható összeállítása:

Bíró – Keller, Lévai, Bodor, Zsigó (Siha), Ormándi, Budai, Somodi, Bertók, Bálint, Nagy.

Így játszottak a csapatok a 16. fordulóban:

Makó FC – FK 1899 Szeged 3-0 (0-0)

Makó, 300 néző, vezette: Kovács Attila (Vereska Mátyás, Juhász Mihály).

Makó:

Czirbus – Szilvási, Jovetic, Pataki (Győri 61′), Horváth G., Bány (Horváth M. 73′), Tóth T. (Bress 61′), Bakos, Tóth A., Veselinov (Béres 70′), Cetkovic.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Heredea, Turján, Boldizsár (Csuka 79′), Szecska, Gyurkovics (Dedovics 42′), Imre, Forró (Barta 80′), Péter-Szabó (Lajkó 62′), Dóra, Varga (Szalai 62′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

R. Cetkovic (52′), Tóth A. (76′), Béres R. (89′).

Csongrád TSE – Algyő SK 2-3 (2-1)

Csongrád. Vezette: Tóth Csaba (Kovács Dániel, Mester Sándor).

Csongrád:

Bíró – Keller, Bodor, Szabó, Siha (Zsigó – a szünetben), Budai, Lévai, Somodi, Bálint (Sándor 81’), Nagy (Ormándi 75’), Bertók.

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Algyő:

Szűcs M. – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács, Farkas (Bella 89’), Pataki, Sebők, Bogdán (Hadár 83’), Kohajda (Mohácsi 60’).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Nagy (2’), Bertók (9’), ill. Farkas (18’), Daróczi (53’), Mohácsi (65’).

Piros lap:

Szabó (71’).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.