Sport

Labdarúgás: tíz gól és dorozsmai öröm a Móraváros ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: tíz gól és dorozsmai öröm a Móraváros ellen + FOTÓK, VIDEÓ

2013. szeptember 4., szerda
Labdarúgás: tíz gól és dorozsmai öröm a Móraváros ellen + FOTÓK, VIDEÓ
moravarosi_kinizsi_kiskundorozsma21_gs

A Kiskundorozsma a négy gólig jutó, születésnapos Olajos Tamás vezetésével ütötte ki a kupából a Kinizsit, a helyi derbi a második félidő első tizenöt percében dőlt el.

A SZEGEDma.hu CSMMK 2. fordulójában:

Móravárosi Kinizsi - Kiskundorozsmai ESK 3-7 (2-2).

Gyálarét, 50 néző, vezeti: Barta Norbert István (Gáleg Norbert Krisztián, Boros Máté Dávid).

Móraváros:

Varga G. - Varga P. (Valkai Z. 46'), Kovács P., Sövényházi (Turzó 46'), Vidákovics (Valkai J. 68'), Petrusán, Lukovics, Laczi N., Laczi Z., Magyar (Szeri 46'), Jenei. Játékos-edző: Gerebicz Attila.

Kiskundorozsma:

Varga Zs. - Mészáros, Kiss, Kálmán, Köles, Olajos, Marjanucz, Farkas (Molnár 22'), Gyuris, Füleki (Szabó A. 60'), Barna. Vezetőedző: Fazekas István.

Gólszerzők:

Laczi Z. (10'), Laczi N. (45+1'), Szeri L. (80'), illetve Olajos T. (4 - 32', 40', 57', 88'), Kiss A. (49'), Barna G. (51'), Szabó A. (81') Gerecz Péter, a Móravárosi Kinizsi szakmai vezetője:

"A barátságos jellegű mérkőzésen a jobb játékerőt képviselő Kiskundorozsma megérdemelt győzelmet aratott. Az ellenfél sikeréhez nagyban hozzájárult a második félidő első perceiben bekövetkezett rövidzárlatunk, mikor gyorsan több gólt is kaptunk. Alapvetően többet és gyorsabban kellene futnunk, agresszívebben kellene játszanunk, illetve a figyelmetlenségeket is el kell kerülnünk, hogy partiban legyünk a magasabb osztályú csapatokkal. Felfelé vágyó együttesként azonban nagyon jól jönnek az ilyen megmérettetések, csak tanulni tudunk ezekből a meccsekből."

Fazekas István:

"Nagyon nehezen lendültünk bele a mérkőzésen, azt mondhatom, hogy az első harminc percig az öltözőben maradtunk, nem véletlen, hogy hátrányba kerültünk. Ezt követően szerencsére fokozatosan sikerült átvennünk az irányítást, majd fordítottunk, végül magabiztos győzelmet arattunk. Sikerünket a ma 21 esztendős, négy gólt termelő Olajos Tamásnak ajánljuk."

Nézze meg a SZEGEDma TV videóját a második félidő hat góljával, Varga Gábor (Móraváros) és Olajos Tamás (Kiskundorozsma) nyilatkozatával!

http://youtu.be/IVeTD4NHuws

Online közvetítésünk:

90'
Vége az összecsapásnak, a Kiskundorozsmai ESK érvényesítette a papírformát, s második félidei remek teljesítményének köszönhetően magabiztosan jutott a legjobb tizenhat közé a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában.
88'
GÓÓÓL 3-7! Molnár ragyogó indításával Olajos lépett ki a leshatárról, s biztos lábbal lőtt a hálóba. Négy gól a dorozsmai játékostól, parádés egyéni teljesítmény!
85'
Egy taktikai fault miatt Molnár kapott sárgát a vendégektől. Nem sokkal ezután Valkai János lesről talált a hálóba, majd vitatta a játékvezetői ítéletet, így ő is megkapta a maga kártyáját.
81'
GÓÓÓl 3-6! Szélsebes a válasz. Marjanucz volt ismét a főszereplő, Szabó Attilát szolgálta ki, aki 10 méterről lőtte szét a rövid felsőt.
80'
GÓÓÓL 3-5! Szépített a Kinizsi: Jenei Csaba beadását Szeri László 7 méterről tudta értékesíteni.
78'
Marjanucz tálalt ragyogóan Olajos elé, aki 14 méterről fölé lőtt.
76'
Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődik az utolsó negyedóra. A nagy kérdések már eldőltek, ám a Kinizsi motiváltan küzd hátránya ellenére is, a Dorozsma pedig szervezetten és kényelmesen focizik.
73'
Petrusán Balázs és Lukovics Dániel formás kombinációja után utóbbi lőtt, alig-alig a dorozsmai kapu mellé.
71'
Két sárga lap színesítette az egyébként sportszerű derbit. Hazai részről Kovács Péter dulakodásért kapott kártyát, odaát Szabó Attilát kellett ily módon figyelmeztetni.
68'
Valkai János a móravárosiak következő csereembere, Vidákovics Istvánt váltotta fel.
66'
Kétszer is szépíthetett volna a Móraváros, megúszta a Dorozsma. Előbb Szeri beadását Petrusán vágta fölé, majd rögtön ezután Laczi Zoltán 20 méteres ágyúzása kerülte el alig-alig a kaput.
60'
Cserélt a Dorozsma, Füleki Gábort Szabó Attila váltotta.
57'
GÓÓÓL 2-5! Beleszaladt a késbe a Móravárosi Kinizsi, a hazaiak ketrecében ismét a bogyó, s bár nem szeretnénk leírni őket, alighanem eldőlt a továbbjutás kérdése. Barna remek ütemben indította a tarthatatlan Olajost, aki 16 méterről lőtt, a hosszú kapufát találta el, ahonnan befelé vágódott a laszti.
55'
Magához tért a felvonás eleji sokkból a Kinizsi, és nagy erőkkel rohamoz a szépítésért. Több szabadrúgást végezhettek el a piros mezesek, majd egy szöglet is érkezett, a kavarodás végén tisztáztak a vendégek.
51'
GÓÓÓL 2-4! Gyuris sarokrúgásaival képtelenek mit kezdeni a móravárosiak. Ezúttal is ugyanonnan tekerte be a dorozsmai focista, csak most Barna Gábor érkezett, ő továbbította a hálóba a játékszert. Immár kétgólos az előny.
49'
GÓÓÓL 2-3! Ismét vezetnek a dorozsmaiak. Gyuris Milán sokadik szép szögletét Kiss Attila bólintotta a hálóba.
47'
Pompás dorozsmai építkezés végén érkezett a centerezés, Füleki ugrott és fejelt, de mellé.
46'
Hármat is cserélt a félidőben a Móraváros. Magyar, Sövényházi és Varga P. hagyta el a játékteret, Szeri László, Turzó Balázs, Valkai Zoltán az új fiúk a gyepen.
46'
Elindult a második negyvenöt perc, ahol döntésre kell vinniük a dolgot a feleknek, ha nem akarnak büntetőpárbajba bocsátkozni.
SZÜNET.
45+1'
Rögtön itt a félidő vége, nincs is idő már középkezdésre.
45+1'
GÓÓÓL 2-2! Teljesen váratlanul a hosszabbítás percében egyenlített a Móraváros. Magyar Béla beadását Varga Zsolt kapus kiütötte, érkezett Laczi Norbert, aki a hálóba lőtt.
45+1'
Egy perc lesz a ráadás.
44'
Szorongat a Dorozsma, Molnár passza után Olajos szerezhette volna meg harmadik gólját, lökete azonban most célt tévesztett, az oldalhálóban landolt.
40'
GÓÓÓL 1-2! Hazai kapufára találat a vendégektől! Megélénkültek az események a hajrára: Laczi Zoltán pontos visszagurítását Petrusán Balázs zúdította kapura, a kapufa mentette meg a dorozsmaiakat, akik azonnal indították is az ellentámadást. Gyuris Milán tört az alapvonalig, onnan nagyszerűen centerezett, Olajos pedig kilőtte a rövid felsőt, saját maga és csapata második találatát elérve.
36'
Némiképp megnyugodtak a kedélyek, visszarendeződni látszik mindkét együttes, méregetik a másikat, igyekeznek kicsalogatni az ellent, megnyitni a területeket, majd gyors kontrákkal meglepetést okozni.
32'
GÓÓÓL 1-1! Egyenlített a Dorozsma, a játék képe alapján megérdemelten. Olajos Tamást szöktették, aki felnézett, majd gyönyörűen gurított a hálóba Varga Gábor portás mellett.
30'
Reklamálásért Mészáros Attila sárgult be a látogatóktól.
29'
Gyuris remek sarokrúgása csapattársait is meglepte, alig-alig suhant el a móravárosi gólvonal előtt, nem érte el senki.
27'
Olajos Tamás lőtt most fölé ígéretes helyzetből egy tizenhatoson belüli kiugratást követően, egyre inkább nyom a Dorozsma.
26'
A vékonydongájú Füleki révén kétszer is veszélyeztettek a vendégek, másodjára Varga Gábor Kinizsi-kapusnak komoly bravúrt kellett bemutatnia.
22'
Farkas Tamás meghúzódott, cserére kényszerültek a látogatók, Molnár Ferenc szállt be.
21'
Komoly egyenlítési lehetőséget puskázott el a Dorozsma. Gyuris Milán pompás labdával szöktette Füleki Gábort, ő már csak a kapussal állt szemben, ám sokáig várt, a védők visszaértek, tisztáztak.
18'
Szép móravárosi támadás futott végig a pályán, Jenei Csaba beadását Laczi Norbert 16 méterről kapásból vágta fölé.
16'
A középpályára koncentrálódik a most a harc, rengeteg a párharc, igyekeznek meg-, illetve feltörni egymás hátsó alakzatát a csapatok. A Dorozsma megpróbál fölényt kialakítani, ám egy ellencsapás ismét a Kinizsinek hozott esélyt: Magyar Béla 10 méterről pörkölt az oldalhálóba.
11'
GÓÓÓL 1-0! Enyhe dorozsmai fölény után móravárosi találat. Előbb Olajos vezethette egyedül a hazaiak kapujára a lasztit, ám egy rossz passzon megakadt az akció, majd érkezett a válaszcsapás, melynek végén Laczi Zoltán 20 méterről szenzációs lövéssel vette be Varga Zsolt kapuját. Itt a meglepetés, előnyben a megye III-as alakulat, kapaszkodhatnak a megye II-esek.
6'
Egy előreívelt dorozsmai szabadrúgást Marjanucz Ionel tudott kapura lőni, az oldalhálóban kötött ki a labda.
4'
Tapogatózó játékkal telnek az első percek a szép őszi napsütésben. A vendégek előtt adódott az első lehetőség: Olajos Tamás a tizenhatos vonalának környékén lövőhelyzetbe került, Vidákovics István, a Móraváros védője szögletre tisztázott előle.
1'
Megkezdődött az összecsapás. A vendégek hozták játékba a labdát, egyelőre hátul passzolgatnak, megkezdhetik az építkezést.
16.50: Köszöntjük Önöket Gyálarétről, ahol már javában melegítenek a csapatok. Tiszta pirosban, fehér díszítéssel a hazai Kinizsi, míg fehér felsőben, zöld alsószerelésben a vendég Dorozsma. 17 órakor Barta Norbert István sporttárs sípjelére indul a mérkőzés és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában a nyolcaddöntőbe jutás a tét. A Móravárosi Kinizsi és a Kiskundorozsmai ESK mérkőzését nagy érdeklődés övezi, hiszen igazi presztízscsatát láthatunk majd Gyálaréten. A pályaválasztó Kinizsi az első fordulóban idegenbeli 4-1-gyel búcsúztatta a megye III-as Pázsitot, míg a Dorozsma szintén idegenben nyert 5-2-re a hozzá hasonlóan megye II-es Üllés ellen. A papírforma a vendégek sikerét ígéri ugyan, ám a kupában mindig minden megtörténhet, ezért lesz érdemes követni közvetítésünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.