Letették az új dorozsmai rendelő alapkövét + FOTÓK

2017. március 27., hétfő · 18 hozzászólás

alapkoletetel_kiskundorozsma07_gs

Egészségház épül Kiskundorozsmán, amely kiváltja a most használt, 1908-ban felépített rendelőt. A polgármesterrel együtt helyezte el a két dorozsmai önkormányzati képviselő az épület alapkövét. Ezen felül kormányzati támogatással szabadtéri kondipark épül és hamarosan megoldódhat a csapadékvíz-elvezetés problémája is. Tovább »

Kolbász sült és nóta szólt a dorozsmai böllérnapon + FOTÓK

2017. február 25., szombat · 3 hozzászólás

malackodas_koskundorozsma23_gs

Az idei rendezvény különlegességeként látványdisznóvágást tekintettek meg az érdeklődők, akik vásárolhatták, kóstolhatták az elkészült finomságokat. Tovább »

A Hősök Ligetében gyújtottak mécseseket a dorozsmaiak + FOTÓK

2016. november 4., péntek · Hozzászólok

dorozsma_megemlekezes001kf

Fekete István Levél Bécsbe című művével és Nagy Imre drámai hangvételű rádióbeszédével emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére. Tovább »

2,5 milliárdnyi fejlesztés érkezik Dorozsmára

2016. október 15., szombat · 33 hozzászólás

tokfesztival03_gs

Jövőre megkezdődik a dorozsmai piac területén az egészségház építése, bővítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve kerékpárút is épül a városrészben – minderről Botka László beszélt a VII. Tökfesztiválon a művelődési ház udvarán lampionok és Halloween tökök mellett, megmutatva a tervrajzokat is a kiskundorozsmai lakosoknak. Tovább »

Labdarúgás: alaposan megizzasztotta az újonc a Tiszaszigetet + FOTÓK

2016. augusztus 21., vasárnap · 2 hozzászólás

tiszasziget-dorozsma009kf

Izgalmas, változatos mérkőzésen 3-1-es győzelmet aratott a Tiszasziget a vendég Kiskundorozsma ellen a megyeegy nyitókörében.
Tovább »

Mihálffy Béla a dorozsmai ünnepen: Mindenkit pajzsunk mögé fogadunk, aki védelmet keres + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · Hozzászólok

aug20_dorozsma006kf

A magyarság a 21. században is Európa, a közös bölcső védelmezője – mondta az önkormányzati képviselő, aki szerint csak azt nem látjuk szívesen, aki köszönet és ölelés helyett baltával jön felénk. Tovább »

Labdarúgás: első alkalommal hódította el a megyei kupát a Sándorfalva + FOTÓK

2016. június 8., szerda · 2 hozzászólás

szegedma_kupa_dijkioszto24_gs

Ugyan kétszer is felállt hátrányból a Kiskundorozsma, végül azonban – a cseréket követően – a Sándorfalva lendülete kupaaranyat ért a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa hat gólt hozó döntőjében. Tovább »

Labdarúgás: új győztest avatnak szerdán a SZEGEDma.hu kupában

2016. június 7., kedd · Hozzászólok

szegedma_megyeimagyarkupa_labdarugas01_gs

Nagy lehetőség kapujában áll a szerdai, SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa döntőjének mindkét résztvevője: a Kiskundorozsma és a Sándorfalva is egyaránt első alkalommal szerepelhet a fináléban, a deszki döntő során kiderül, melyikük ünnepelhet kupagyőzelmet a szezon végén. Tovább »

Labdarúgás: mindenképpen vállalja a megyeegyet a Dorozsma

2016. június 2., csütörtök · 3 hozzászólás

kiskundorozsma-szvse018kf

Két fordulóval a vége előtt gyakorlatilag feljutónak tekinthető a megyei II. osztályban szereplő Kiskundorozsma ESK: a csapatnak egy győzelemre van szüksége a biztos második helyhez, ugyanakkor még a bajnoki cím sincs elérhetetlen távolságban a gárdától. A szezon hajrájában a csapat trénerénél, Fazekas Istvánnál érdeklődtünk arról, vállalják-e a magasabb ligában való szereplést. Tovább »

Árbevétele felét bukhatja a dorozsmai nagybani – látszatnyugalom a szegedi városházán

2016. május 19., csütörtök · 22 hozzászólás

nagybani_piac17_gs

Mi lesz veled, Dorozsmai Nagybani Piac? A roppant erősnek tűnő konkurencia megjelenésével ugorhat a nyereség és az osztalék, lesz viszont iparűzési és építményadó – nem nagyon akaródzott válaszolni a szocialista alpolgármestereknek Tanács Eszter kérdésere a pénzügyi bizottság ülésén… Tovább »

Lángok csaptak fel a problémás Széksósi úti ház takarítása közben Kiskundorozsmán + FOTÓK

2016. április 2., szombat · 10 hozzászólás

tuz_dorozsma04_gs

Szombat délelőtt lakossági összefogás keretében igyekeztek a környékbeliek megszüntetni a Széksósi út 71. szám alatti háznál uralkodó áldatlan állapotokat. Az akció közben az ingatlannál felhalmozott szemét lángra kapott a garázsban, így végül a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk.
Tovább »

Megszűnik a dorozsmai pokol, takarítanak a Széksósi úti háznál

2016. április 1., péntek · 16 hozzászólás

dorozsma_szemet04_gsA Széksósi úti ház kapujában megváltoztak az állapotok, az udvarra belépve – amennyire a fiatalabbik Szűcs testvértől telik – folyamatosan zajlik a takarítás. A hatóságok, a lakosok és az önkormányzati képviselő a maga módján segít be az áldatlan állapotok felszámolásába, hamarosan megtisztul a kert.
Tovább »

Szegedi Jobbik: El a kezekkel a Széksósi Úti Óvodától is!

2016. február 3., szerda · Egy hozzászólás

toth_peter_jobbik_iroda

A kiskundorozsmai Széksósi Úti Óvoda leépítése ellen tiltakozik a Jobbik Szegedi Szervezete, a csoportelvonás ellehetetleníti a helyiek mindennapjait a párt szerint. Tovább »

Labdarúgás: a HFC-fakó hárommal nyerte a borongós dorozsmai rangadót + FOTÓK

2015. október 10., szombat · Hozzászólok

kiskundorozsma-hfcII07kf

Az eredményt tekintve magabiztos győzelmet aratott a HFC második csapata a Kiskundorozsma vendégeként a megyei másodosztály nyolcadik fordulójában.
Tovább »

Tovább halasztották a halaszthatatlant – baloldali nem a szentmihályi és a subasai csapadékvíz-elvezetésre

2015. szeptember 30., szerda · 5 hozzászólás

belviz01_gs

Még mindig retteghetnek a belvíztől a Szentmihályon és a Subasán élők: a szegedi Fidesz-L.É.T. frakció 45 millió forintot csoportosított volna át a két külső városrész csapadékvíz-elvezetési problémáinak orvoslására, a közgyűlés balliberális többsége nem támogatta a kezdeményezést. Tovább »

Következő oldal »