Sport

Kosárlabda: Anthony Gurley bemutatkozott Szegeden + FOTÓK

Kosárlabda: Anthony Gurley bemutatkozott Szegeden + FOTÓK

2012. szeptember 25., kedd
Kosárlabda: Anthony Gurley bemutatkozott Szegeden + FOTÓK

Kedden megérkezett a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapatának új amerikai hátvédje. Anthony Gurley már részt is vett az esti tréningen, melyet a SZEGEDma.hu is meglesett.

Az NB I/A rájátszásába vágyó szegedi klub vezetői nem rejtették véka alá, olyan külföldi kosarast keresnek a kettes posztra, aki nemcsak remekül védekezik, de kiválóan is támad, tehát jól dob akár kintről is, illetve erős, agresszív, s képes megbontani az ellenfél védelmét. Magyarán szólva: az ideális játékos egyértelműen kiemelkedik a hazai mezőnyből. Ennek jegyében tesztelik most az amerikai hátvédet,

Anthony Gurley-t,

aki kedden csatlakozott a Tisza-partiak keretéhez. Az esti edzésen már szerelést is húzott, s együtt végezte a többiekkel a terítéken lévő feladatokat: a szedeákosok egész pályán gyakorolták az átmeneti védekezést, a gyors indítások kihasználását, a pick and rollok védését és megjátszását, illetve végigskálázták támadóvariációikat. Ezek tanulása láthatóan nem jelentett nehézséget Gurley számára, aki nem egy elemet már ismert is.

Molnár József

vezetőedző első közvetlen benyomásai rendkívül pozitívak voltak vele kapcsolatban. "Nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkező, atletikus, gyors játékost ismertem meg a személyében, akiben megvan a kellő agresszivitás is. Tulajdonképpen erre is számítottam a korábban látottak alapján. Kérdés, hogy ez az agresszivitás mikor ragad át a tejes csapatra is. Az is fontos persze, hogy Gurley meccshelyzetben mire lesz képes, az adottságai mennyire hasznosak az együttesnek, s tud-e fegyelmezetten játszani. Mindezeket szombaton a Szabadka elleni derbin mérhetjük fel" - mondta a SZEGEDma.hu-nak a tréner. A most érkezett, 24 éves, 190 centi magas sportoló egyébként a Massachusetts Egyetemen végzett, utolsó évében, a 2010-2011-es szezonban 18,7 pontot, 4,4 lepattanót és 1,4 gólpasszt átlagolt az NCAA-ben. Az előző idényben a D-League-ben szereplő Bakersfield Jam játékosa volt, tavasszal pedig Új-Zélandon, a Wellington Saints csapatában szerepelt. Utóbbi állomáshelyén hat mérkőzésen 24 pontos átlaga mellett meccsenként 5,3 lepattanót, 2,3 gólpasszt és 2 szerzett labdát jegyzett, mezőnyből 54,4 százalékos pontossággal, távolról 41,7 százalékkal célzott. A Naturtex-SZTE-Szedeák szakmai stábjának egy hét áll a rendelkezésére, hogy döntsön a szerződés véglegesítéséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.