Sport

A szívük a pályán – városi támogatást kapott, s bizonyított az UTC + VIDEÓ

A szívük a pályán – városi támogatást kapott, s bizonyított az UTC + VIDEÓ

2012. március 6., kedd
A szívük a pályán – városi támogatást kapott, s bizonyított az UTC + VIDEÓ

Harmadik nekifutásra végre sikerült: a közgyűlés múlt pénteki döntése értelmében kiemelt sportegyesület lett az Ujszegedi TC. A klub NB I-es futsalosai parádés győzelemmel mondtak köszöntet.

A kompromisszumos szegedi költségvetés részeként fogadták el március 2-án a szegedi képviselők azt az indítványt, mely eredetileg

Kohári Nándor

(Fidesz-KDNP) nevéhez fűződött. Ennek értelmében az önkormányzat 2012. január 1-je és 2014. június 30-a között évi 10 millió forint támogatásban részesíti az Ujszegedi Torna Clubot az általa használt Kertész utcai ingatlan fenntartása, karbantartása, valamint NB I-es futsal-, íjász- és labdarúgó-szakosztálya működtetése, versenyeztetése céljából. Az erről szóló szerződést

Botka László

polgármester a sportbizottság jóváhagyását követően írja majd alá

Gidai Sándor

klubelnökkel. Az UTC futsalosai a Vasas elleni

hétfői hősies harcban

aratott 8-5-ös sikerrel mondtak köszönetet a képviselőknek. Az NB I újonca mindenképpen megszolgálta a bizalmat: jelenlegi hatodik helyével már biztos résztvevője a rájátszásnak, a kupában pedig bejutott a final fourba.

Az akarat és a hozzáállás a meglepetéscsapat sikereinek titka

"Az első félidőben kicsit tompábban teljesítettünk, ám a második felvonásra felpörögtünk, s helyenként tetszetős játékkal, látványos technikai megoldásokkal operálva, többször is hátrányból talpra állva sikerült nyernünk. Az UTC sokadszor igazolta a szezonban, hogy bárhol bárkinek veszélyes ellenfele tud lenni az elitben is. Hiszem, hogy a csapatnak ezzel a játékerővel, technikai tudással, illetve talán a legfontosabb: ilyen hozzáállással és akarattal a rájátszásban is lehet keresnivalója" - mondta portálunknak a derbit követően az UTC Futsal Baráti Kör vezetője. Kohári Nándor mint kezdeményező számára különösen nagy öröm, hogy - fogalmazzunk így - hosszú közgyűlési vajúdást követően a városatyák végre egységesen felsorakoztak a remek eredményeket elérő klub mellé. "Futsalosaink rendre több száz kilátogató szegedinek okoznak felejthetetlen órákat. A sportszerető közvélemény számára bizonyították, méltóak az önkormányzat anyagi támogatására, így sportszakmailag is indokolt volt már a régóta húzódó döntés megszületése. Újoncként az NB I meglepetéscsapatává nőttük ki magunkat városi segítség nélkül is - most, az önkormányzati segítség tudatában pedig erre csak ráerősítettek a fiúk" - fejtette ki.

Nyugodt építkezés indulhat a városi háttérrel

A klub első embere úgy kezdte nyilatkozatát: a megítélt forrás olyan lehetőséget biztosít számukra, melyről eddig csak álmodozhattak. "Végre nyugodtan építkezhetünk, foglalkozhatunk a szakmával, az utánpótlással. Olyan dolgokat szeretnénk megteremteni, melyekkel az országban kevés futsalegyesület rendelkezik. Nyártól országos kuparendszerben kívánunk szerepeltetni U11-es és U13-as alakulatokat is. Az első lépéseket ehhez megtettem a KÉSZ Akadémia, a SZEAC és a Tisza Volán SC felé. Bízom benne, hogy olyan együttműködés valósulhat meg, mint a felnőtteknél, ahol minden megkeresett megyei klub és játékos igent mondott - ennek eredményeként állt föl egy szerethető, ráadásul sikeres gárda, mely hétről hétre 5-600 nézőt vonz. Ez a csapat minden találkozóján kiteszi a szívét a pályára, amit a közönség különösképpen értékel" - beszélt a már megtett útról, illetve a további elképzelésekről Gidai Sándor.

A sportvezető hozzáfűzte: az NB I-es futsal, illetve utánpótlásának költségei jóval meghaladják a 10-15 millió forintot, ezért hihetetlen összefogásra van szükség Szegeden. Ennek érdekében számtalan vállalkozást kerestek, illetve keresnek meg. Kiemelte továbbá, hogy nem feledkeznek meg ragyogó íjászaikról, valamint nagypályás labdarúgó-szakosztályukról sem, s az is elképzelhető, hogy rövid távon tovább bővül a Kertész utcai sportpaletta. Az önkormányzat szándékaihoz igazodva komplex, ütőképes egyesület működtetését tűzték ki célul. Mennyire jött meg evés közben az étvágy Újszegeden? - tettük föl végül a kérdést Gidai Sándornak, utalva arra, hogy hétfői diadalával az UTC Futsal Team biztosította helyét a negyeddöntőben. "Az alapvető célkitűzést teljesítettük, elkerültük a kiesés elleni rájátszás izgalmait, pluszköltségeit. Jelenleg hatodikok vagyunk, legrosszabb esetben ezt szeretnénk megtartani, persze ha a szerencse mellénk áll, akár még előre is léphetünk. A MAFC ellen idegenben bravúr kell a győzelemhez, idehaza lelkes közönségünk miatt is két vállra kell fektetnünk a Gödöllőt, Győrben pedig szimpatikus játékkal mutatkoznánk be az ottani drukkereknek. Ami a magyar kupát illeti, az elődöntőben az egész honi mezőnyből kiemelkedő Győrbe szaladtunk bele. Természetesen ők az esélyesek, ám egy meccsen bármi lehet, fegyelmezett, célratörő játékkal akár még hatalmas meglepetést is okozhatunk. A realitás azonban az, hogy a harmadik helyét megszerezzük. Érmet akarunk hazahozni Szeged városának" - válaszolt. Tekintse meg az UTC Vasas elleni bravúros sikeréről készített videónkat! http://www.youtube.com/watch?v=qJTKzRb65uE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.