Közösségi élménnyel és halléfőzővel csalogat a Sárga a nemzeti ünnepen

2017. augusztus 14., hétfő · Hozzászólok

aug20_sarga007kf

„Ahol a folyók összetartanak – Mi is tartsunk össze!” – ez a mottója a Tisza-parti Szent István Népünnepélynek, amelyre immár tizenkettedik alkalommal invitálják a családokat és baráti társaságokat a Sárgára. Tovább »

Fesztiváli hangulatban emlékeztek a nándorfehérvári diadalra + FOTÓK

2017. július 22., szombat · 40 hozzászólás

emleknap_mj_00

Lovagkori hadijátékok, táncbemutatók és gyermekprogramok. A reneszánsz korba nyerhettek betekintést azok az érdeklődők, akik kilátogattak a XII. Nándorfehérvári Emléknapok programsorára. A szegedi esemény által Hunyadi török ellen aratott győzelme előtt tették le tiszteletüket. Tovább »

12. alkalommal is Nándorfehérvári Napok Szegeden

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

nandorfehervar_mj080

Július 22-én lesz 461 éve, hogy Hunyadi János csapatai és Kapisztrán János keresztes serege megverte a Nándorfehérvárt ostromló török szultánt és katonáit. A sikerre minden évben a csatához legközelebb eső hétvégén emlékeznek meg Szegeden tudományos előadással, gyermekprogramokkal, korabeli tánccal, zenével, hadijátékkal. Tovább »

A halászléfőzés mesterei versenyeztek a Sárgán augusztus 20-án + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · 9 hozzászólás

aug20_sarga003kfA jubileum után sem ért véget az évről évre egyre népszerűbb Tisza-parti Szent István Népünnepély, idén tizenegyedik alkalommal állították fel a bográcsokat a Sárgán, hogy eldőljön: kik a halászlékészítés koronázatlan királyai.
Tovább »

Idén is rotyog majd a halászlé augusztus 20-án a Sárgán

2016. augusztus 15., hétfő · 6 hozzászólás

augusztus20_tape_halfozo_verseny15_gs

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Tisza-parti Szent István Népünnepélyt a Rákóczi Szövetség szegedi szervezete a nemzeti ünnepen. Tovább »

Halászléfőző verseny és közösségi élmény augusztus 20-án a Sárgán + FOTÓK

2015. augusztus 21., péntek · 2 hozzászólás

augusztus20_tape_halfozo_verseny15_gs

Jubileumához érkezett a Tisza-parti Szent István Népünnepély, hiszen idén immár tizedik alkalommal ünnepelték Szent István napját halászléfőző versennyel a Sárgán, azaz a Tömörkény István Üdülőtársulat egykori szabadstrandján a Maros-torkolattal szemben.
Tovább »

Jubileumi halléfőző a Sárgán államalapításunk ünnepén

2015. augusztus 18., kedd · Hozzászólok

augusztus20_kohari01_gs

Idén is családok és baráti társaságok töltik meg a Sárgát augusztus 20-án, azaz a Tömörkény István Üdülőtársulat egykori szabadstrandját a Maros-torkolattal szemben, ahol immár tizedjére halászléfőző versennyel ünneplik államalapításunkat. Tovább »

Több mint tíz éve ígéret csupán a szegedi halászbástya + VIDEÓ

2015. április 7., kedd · 26 hozzászólás

halaszbastya

Korhű várbástya, kávézó és kiállítóterem, valamint futurisztikus, a Tisza vízszintjét követő épület is lehetett volna a rondellából, a halászbástya azonban a mai napig romos mivoltjában fogadja a Tisza partján sétálókat. Miért nem valósulhatott meg az épület 2004-ben ígért felújítása, és milyen tervekkel lehetett volna Szeged egyik jelképévé emelni? Tovább »

Kohári Nándor: Politikai bosszú áldozata lett az UTC Futsal Team

2015. február 8., vasárnap · 15 hozzászólás

kothencz_kohari_lakforum04_gs

Február 2-án pénzügyi problémák miatt bejelentette visszalépést az NB I-től az UTC Futsal Team. Bár a csapat csekély költségvetésből is bravúrosan szerepelt éveken keresztül az élvonalban, a szegedi önkormányzat végül mégis magára hagyta a klubot. A történtek értékelésére Kohári Nándort, az ifjúsági és sportbizottság egykori vezetőjét, korábbi fideszes önkormányzati képviselőt kérte fel portálunk.
Tovább »

Könyvtárában is a politikával foglalkozik Kohári Nándor, Tápé és Baktó jelöltje

2014. október 11., szombat · Hozzászólok

kohari_nandor_konyvek01_gs

Több mint tizenháromezer kötetes könyvtárával osztja meg lakását Kohári Nándor. Az önkormányzati képviselőjelölt szívesen tölti idejét olvasással, több politikai-kulturológiai témájú művet is újra elővesz. Tovább »

Varga Róbert a részönkormányzat megerősítését szorgalmazza Petőfitelepen + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök · 2 hozzászólás

varga_kohari_lakforum02_gs

Az utak és járdák rossz állapota mellett arról is szó esett Varga Róbert és Kohári Nándor utcafórumán a Lidicei téren, hogy Petőfitelep fejlődését a részönkormányzat megerősítése szolgálná. Tovább »

Kohári Nándor: Olyan képviselő kívánok lenni, akire számíthatnak az emberek

2014. október 9., csütörtök · 8 hozzászólás

kohari_kiskertek02_gs

Tápé, Újpetőfitelep, Baktó és a baktói kiskertek képviselőjelöltjeként Kohári Nándor nagy feladatot vállalt magára. A politikus hangsúlyozta: az itt élő emberek valódi problémáira kíván megoldásokat találni, egy olyan képviselő lenne, akire mindig számíthatnak. Tovább »

Műfüves labdarúgópályákkal gazdagodik Szeged sportélete + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök · 9 hozzászólás

palyabejaras03_gs

Napokon, heteken belül elkészül a kiskundorozsmai nagy- és a szentmihályi, kecskési, valamint a baktói kispálya, melyek mind-mind a sportolni vágyó közönséget szolgálják majd. Tovább »

Két képviselő is dolgozik a baktóiakért + FOTÓK

2014. október 1., szerda · 3 hozzászólás

varga_kohari_lakforum01_gs
Az utcanevek megváltoztatása, a baktói kiskertek beépíthetőségének növelése és az illegális hulladéklerakó problémája is szóba került Kohári Nándor és Varga Róbert önkormányzati képviselőjelölt közös lakossági fórumán. Tovább »

Kothencz: Fel kell újítani a meglévő sportlétesítményeket! + FOTÓK

2014. szeptember 29., hétfő · 20 hozzászólás

szvse_latogatas14_gs

Nem feltétlenül új stadionokra van szükség Szegeden, hanem arra, hogy a meglévő sportlétesítményeket felújítsák – közölte Kothencz János a SZVSE-pályán, ahol a Biacsi lányokat is köszöntötte. Tovább »

Kothencz Baktóban: Több figyelmet a külső városrészek lakóinak! + FOTÓK

2014. szeptember 29., hétfő · 4 hozzászólás

kohari_varga_lakossagi_forum01_gs

A kiskertesek problémái mellett a csapadékvíz-elvezetési gondok, az óvoda és a közösségi terek hiánya is szóba került Varga Róbert és Kohári Nándor lakossági fórumán, amelyen Kothencz János polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy a jelenlegi városvezetés méltatlanul megfeledkezett a külső városrészek fejlesztéséről. Tovább »

Varga Róbert: a környékbeliek örülnek az új Lidicei téri játszótérnek + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat · Egy hozzászólás

jatszoter_lidicei_ter_mj015

Egy merőben új, hintákkal, rugós lovagló játékokkal, mászókákkal, libikókákkal tarkított Lidicei teret kaptak környéken élők. A kihasználatlan, vasból készült játszótérelemek helyett kényelmes és biztonságos teret kaptak.
Tovább »

Egy éven belül tíz százalékra növelnék a baktói kiskertek beépíthetőségét + FOTÓK

2014. szeptember 26., péntek · 7 hozzászólás

kohari_kiskertek02_gs

A kiskertek beépíthetőségének problémáiról, a Bika-tó rehabilitációjáról és a Vásárhely-Szeged tramtrain-beruházásról is szó esett a városrészben tartott utcafórumon. Tovább »

Családi nap Baktóban – együttműködés a közösségért + FOTÓK

2014. szeptember 14., vasárnap · Egy hozzászólás

csaladi_nap_bakto23_gs

„Élhető Baktót szeretnénk megvalósítani Varga Róberttel és Kohári Nándorral a kormánnyal együttműködve – jelentette ki Kothencz János polgármesterjelölt a Völgyréthát utcai családi napon. Tovább »

Építik a műfüves kispályát Újpetőfitelepen+ FOTÓK

2014. szeptember 4., csütörtök · 10 hozzászólás

palyakijeloles05_gs

Három műfüves futballpálya épül jelenleg Szegeden, melyeket egy hónap múlva birtokba is vehetnek a lakosok. Újpetőfitelepen már át is adták a munkaterületet a kivitelezőnek. Tovább »

Kothencz Tápén: Több forrást érdemelnének a részönkormányzatok + FOTÓK

2014. augusztus 30., szombat · 22 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A jelenlegi városvezetés hozzáállását kritizálta Kothencz János Tápén, a polgármesterjelölt szerint a komp újraindítása nagyrészt a szándékon múlik. A városrészben tartott bejáráson arról is beszélt, hogy a részönkormányzati keretek megemelése is indokolt lenne. Tovább »

Független jelöltként indul Juhász Gyula Tápén

2014. augusztus 21., csütörtök · Független jelöltként indul Juhász Gyula Tápén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

juhaszgyula2_gsNem a sajtóból értesült Juhász Gyula arról, hogy nem ő lesz a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Tápén – írja közleményében a kereszténydemokrata néppárt. A körzetben a kormánypártok Kohári Nándort indítják a képviselőségért. Tovább »

A Sárgán ismét halléfőzővel ünnepelték Szent István napját + FOTÓK

2014. augusztus 21., csütörtök · Hozzászólok

augusztus20_kohari01_gs

Kilencedik éve gyűlnek családok és baráti társaságok a Sárgán államalapító királyunk, Szent István ünnepén. A IX. Tisza-parti Szent István Népünnepély több ezer embert vonzott a Tisza partjára, ahol több mint kétszázharmincan neveztek a halászléfőző versenyre. Tovább »

Kampányfüzet kontra valóság – Fodorkert, Baktó és Petőfitelep is szép szeretne lenni + FOTÓK

2014. augusztus 17., vasárnap · 38 hozzászólás

bejaras42_gs

A városvezetés díszes szórólapon tudatja mindenkivel, hogy voltaképpen egy nyugat-európai metropoliszban él, de úgy látom, az itt élők Szeged egy másik arcát ismerik – hangsúlyozta Kothencz János szombati bejárásán, melynek során Fodorkert, Baktó és Petőfitelep lakóinak problémáit gyűjtötte össze. Tovább »

Az Őszikék diadalmaskodtak a jubileumi Tápéi Tarhonyafesztiválon + FOTÓK

2014. augusztus 2., szombat · 2 hozzászólás

tarhonyafesztival39_gs

Tizenhét bográcsban rotyogtak a legkülönfélébb tarhonyás ételek Tápén, a szakmai zsűri egy marhapörköltes étket ítélt idén a legjobbnak a hagyományápoló rendezvényen, melyre Kothencz János, a polgári oldal polgármesterjelöltje is ellátogatott. Tovább »

Új pályákkal bővülhet a baktói sportdecentrum

2014. július 23., szerda · 4 hozzászólás

DSCF6283

A baktói kiskertekben található sportdecentrum felhasználásáról nyújtott be egyéni képviselői előterjesztést a közgyűlésnek Kohári Nándor, melyben a Boros-Gyevi László testnevelőedző tulajdonában lévő terület jogi átsorolását kérte. Ha ez megtörténik, új pályákkal és sportolási lehetőségekkel gazdagodhatnának a helyi lakosok. Tovább »

Kardcsörgés és lódobogás a Mátyás téren – Nándorfehérvári Emléknapok lovas versennyel + FOTÓK

2014. július 19., szombat · 4 hozzászólás

nandorfehervari_csa_megemlekezes-71_gs

Állig felfegyverzett lovagok, vívóiskolák harcosai csaptak össze Alsóvároson, és újdonságként lovas díjugrató verseny is várta a IX. Nándorfehérvári Emléknapokra kilátogatókat. A rendezvény célja ezúttal is, hogy a magyarság legdicsőbb győzelmén keresztül elevenítsék fel a középkor szellemét. Tovább »

Lovaskupával és reneszánsz hangulattal emlékeznek a nándorfehérvári diadalra

2014. július 16., szerda · 3 hozzászólás

nandorfehervar_mj101

Számos hagyományőrző bemutató és sok más izgalmas családi program várja az érdeklődőket július 18-19-én Szegeden, a Mátyás téren a IX. Nándorfehérvári Emléknapok programsorozatára, amely idén Nándorfehérvár Kupa lovas díjugrató versennyel is kiegészül. Tovább »

Jogi bizonytalanság az önkormányzati cégeknél?

2014. június 26., csütörtök · 8 hozzászólás

logok

Tizenöt önkormányzati cégvezető megbízatását hosszabbíthatja meg a közgyűlés pénteki ülésen, amennyiben támogatják Kohári Nándor (Fidesz-KDNP) sürgősségi indítványát. Ügyvédeket arról kérdeztünk, mi történik akkor, ha nincs vezetője egy társaságnak? Tovább »

Civilek a Tisza-partért – együttműködnek a várossal

2014. május 14., szerda · 7 hozzászólás

fokaszemetszedes_mjDSC_5597

A Tisza-part településrendezési tervéhez civilek véleményét is kikéri az önkormányzat. A közgyűlés huszonhét igen szavazattal támogatta a javaslatot. Tovább »

A Kohári-gyűjtemény – 13 500 kötetes könyvtárat gondoz a szegedi képviselő

2014. május 3., szombat · 11 hozzászólás

kohari_nandor_konyvek02_gsA szegedi közéletben bizonyára Kohári Nándor az egyetlen, aki több mint tizenháromezer kötettel büszkélkedhet. A tavaly nyolcezer könyvet öröklő képviselő saját bevallása szerint lassan kiszorul a lakásából.
Tovább »

Civileket vonnának be a szegedi Tisza-part fejlesztésébe

2014. május 3., szombat · 10 hozzászólás

fokaszemetszedes_mj DSC_5675

Folyamatban van a hullámtéri területek rendezési tervének előkészítése, mely kapcsán Kohári Nándor Fidesz-KDNP-s képviselő azt javasolja, hogy a Tisza Park Fejlesztéséért Civil Kezdeményezés tagjait is vonják be az egyeztetésekbe. Tovább »

Bohács Petőfitelepen: A munkahelyteremtés Szeged fellendülésének kulcsa + FOTÓK

2014. március 12., szerda · 23 hozzászólás

bohacs_zsolt_lakossagiforum02_gsNegyedmillióval több ember dolgozik, mint négy éve – Bohács Zsolt országgyűlési képviselőjelölt szerint ez az egy adat is mutatja, hogy jó irányba indult a Fidesz-KDNP kormány. A Petőfitelepi Művelődési Házban tartott fórumán a Szegedtől átvállalt 28 milliárdos adósságról és a város jövőképéről is szó esett. Tovább »

Halászlé és nótaszó színesítette a Szent István-népünnepélyt a Sárgán + FOTÓK

2013. augusztus 20., kedd · 3 hozzászólás

augusztus20_fozoverseny08_gsHagyományosan halászléfőző találkozót hirdettek a Sárgára Szent István napján, amire idén több mint kétszáz csapat nevezett. A Tisza és a finom étkek ezúttal is több ezer embert vonzottak.
Tovább »

Szent István-napján ismét Tisza-parti népünnepélyt rendeznek

2013. augusztus 18., vasárnap · 3 hozzászólás

Augusztus 20-án immár nyolcadik alkalommal népesül be bográcsokkal és kikapcsolódni vágyókkal a Sárga, a Maros torkolatánál lévő egykori szabad strand. Tovább »

Nándorfehérvár harcosai csaptak össze a Mátyás téren + FOTÓK

2013. július 20., szombat · 3 hozzászólás

nandorfehervar_mj080Szablya villant, dárda és nyíl repült szombaton a Mátyás téren felállított hagyományőrzők táborában. A VIII. Nándorfehérvári Emléknapok idén is a magyarság legdicsőbb győzelmén keresztül elevenítették fel a középkor szellemét.
Tovább »

Következő oldal »