Közösségi élménnyel és halléfőzővel csalogat a Sárga a nemzeti ünnepen

2017. augusztus 14., hétfő · Hozzászólok

aug20_sarga007kf

„Ahol a folyók összetartanak – Mi is tartsunk össze!” – ez a mottója a Tisza-parti Szent István Népünnepélynek, amelyre immár tizenkettedik alkalommal invitálják a családokat és baráti társaságokat a Sárgára. Tovább »

Fesztiváli hangulatban emlékeztek a nándorfehérvári diadalra + FOTÓK

2017. július 22., szombat · 40 hozzászólás

emleknap_mj_00

Lovagkori hadijátékok, táncbemutatók és gyermekprogramok. A reneszánsz korba nyerhettek betekintést azok az érdeklődők, akik kilátogattak a XII. Nándorfehérvári Emléknapok programsorára. A szegedi esemény által Hunyadi török ellen aratott győzelme előtt tették le tiszteletüket. Tovább »

12. alkalommal is Nándorfehérvári Napok Szegeden

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

nandorfehervar_mj080

Július 22-én lesz 461 éve, hogy Hunyadi János csapatai és Kapisztrán János keresztes serege megverte a Nándorfehérvárt ostromló török szultánt és katonáit. A sikerre minden évben a csatához legközelebb eső hétvégén emlékeznek meg Szegeden tudományos előadással, gyermekprogramokkal, korabeli tánccal, zenével, hadijátékkal. Tovább »

A halászléfőzés mesterei versenyeztek a Sárgán augusztus 20-án + FOTÓK

2016. augusztus 20., szombat · 9 hozzászólás

aug20_sarga003kfA jubileum után sem ért véget az évről évre egyre népszerűbb Tisza-parti Szent István Népünnepély, idén tizenegyedik alkalommal állították fel a bográcsokat a Sárgán, hogy eldőljön: kik a halászlékészítés koronázatlan királyai.
Tovább »

Idén is rotyog majd a halászlé augusztus 20-án a Sárgán

2016. augusztus 15., hétfő · 6 hozzászólás

augusztus20_tape_halfozo_verseny15_gs

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Tisza-parti Szent István Népünnepélyt a Rákóczi Szövetség szegedi szervezete a nemzeti ünnepen. Tovább »

Halászléfőző verseny és közösségi élmény augusztus 20-án a Sárgán + FOTÓK

2015. augusztus 21., péntek · 2 hozzászólás

augusztus20_tape_halfozo_verseny15_gs

Jubileumához érkezett a Tisza-parti Szent István Népünnepély, hiszen idén immár tizedik alkalommal ünnepelték Szent István napját halászléfőző versennyel a Sárgán, azaz a Tömörkény István Üdülőtársulat egykori szabadstrandján a Maros-torkolattal szemben.
Tovább »

Jubileumi halléfőző a Sárgán államalapításunk ünnepén

2015. augusztus 18., kedd · Hozzászólok

augusztus20_kohari01_gs

Idén is családok és baráti társaságok töltik meg a Sárgát augusztus 20-án, azaz a Tömörkény István Üdülőtársulat egykori szabadstrandját a Maros-torkolattal szemben, ahol immár tizedjére halászléfőző versennyel ünneplik államalapításunkat. Tovább »

Következő oldal »